صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۴۹ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱
عصر امروز؛

نیروهای شرقی لیبی از پیدا شدن اورانیوم مفقود شده خبر دادند

نیروهای شرق لیبی به فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» عصر پنجشنبه اعلام کردند که اورانیومی که پیش تر آژانس بین المللی انرژی اتمی از مفقود شدن آنها در این کشور خبر داده بود، پیدا شده است.
کد خبر : 838070

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، نیرو‌های شرق لیبی به رهبری خلیفه حفتر از کشف بشکه‌های اورانیومی که آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش‌تر اعلام کرده بود که در جنوب این کشور ناپدید شده، خبر داد.

نیرو‌های شرق لیبی در بیانیه خود اعلام کردند که یکی از مقامات این آژانس به نام «ماسیمو» چهارشنبه گذشته با حضور در دفتر دبیرکل ارتش لیبی (نیرو‌های شرق) از ناپدید شدن ۱۰ بشکه اورانیوم در سایتی که این اورانیوم نگهداری می‌شد، خبر داد.

نیرو‌های شرق لیبی افزودند: بر همین اساس اقداماتی در این رابطه انجام شد و نیروی ارتش این بشکه‌ها را در منطقه‌ای در فاصله حدود ۵ کیلومتری از سایت به سمت مرز چاد، پیدا کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: از مقادیر کشف و ضبط شده فیلم گرفته شد تا آژانس بین المللی انرژی اتمی متخصصان را برای رسیدگی اعزام کند.

بر اساس بیانیه نیرو‌های شرق لیبی، سایت اورانیوم جنوب لیبی در سال ۲۰۲۰ توسط اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد بازدید قرار گرفت و موجودی اورانیوم شمارش و درب انبار مهر و موم شد.

آژانس بین المللی اتمی روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد بازرسان این آژانس در تحقیقات خود دریافتند که حدود ۲.۵ تن اورانیوم طبیعی از یک منطقه در لیبی که تحت کنترل دولت نیست، مفقود شده است.

در این گزارش آمده است: بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای دریافتند که ۱۰ بشکه حاوی تقریبا ۲.۵ تن اورانیوم طبیعی به شکل (کنسانتره سنگ اورانیوم) که قبلاً توسط دولت لیبی گزارش شده بودند، در مکان اعلام شده وجود نداشتند.

یراساس این گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تحقیقات بیشتری را برای مشخص شدن نحوه مفقود شدن اورانیوم از این مکان که به نام آن اشاره نشده است، انجام خواهد داد.

به گزارش آنا، معمر قذافی حاکم پیشین لیبی در سال ۱۹۷۰ نخستین راکتور تحقیقی ۱۰ مگاواتی را برای نیروگاه تاجورا از شوروی خریداری کرد. سه سال بعد تلاش کرد تا از طریق پاکستان نخستین گام را برای ساخت بمب اتمی بردارد اقدامی که البته به سرانجام نرسید.

این شکست قذافی را برآن داشت تا دو سال بعد از دانشمندان عرب بخواهد با ترک آمریکا و کشور‌های غربی به لیبی مهاجرت کنند و این کشور را در ارتقای توان هسته‌ای یاری دهند؛ رویکردی که سرانجام آمریکایی‌ها را برآن داشت تا در سال ۱۹۸۲ لیبی را در فهرست ۶۳ کشور فعال در عرصه هسته‌ای قرار دهند و همکاری‌های علمی دانشگاه‌های این کشور با لیبی را ممنوع کند.

قذافی در مسیر هسته‌ای کردن لیبی با اتکا به درآمد‌های سرشار نفتی موفق شد تا فناوری مورد نیاز خود را از طریق پاکستان، اتحاد جماهیرشوروی، فرانسه و حتی آمریکا تامین کند.

اما پس از فشار‌های بین المللی برای جلوگیری از هسته‌ای شدن لیبی، قذافی معاهده منع اشاعه هسته‌ای یا ان پی تی را امضا کرد. قذافی برای خلاصی از فشار همه جانبه سرانجام با مذاکره با غرب موافقت کرد.

نتیجه مذاکرات محرمانه ۹ ماهه میان انگلیس، آمریکا و لیبی به توقف کامل فعالیت‌های هسته‌ای و کاهش فعالیت‌های موشکی این کشور منتهی شد و بازرسان بین‌المللی اجازه یافتند تا از مراکز دلخواه بازدید کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر