ایران در دیپلماسی علمی همسو با سیاستهای کلان پیش میرود
رضا مهدی، عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی در گفتوگو با خبرنگار گروه و دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره دیپلماسی علمی کفت: علم محدود به موقعیت زمانی و مکانی خاص نیست، بلکه موجودیتی برای تمام جهان است.
وی افزود: هر کشوری که بیشتر بتواند در عرصه جهانی علم فعالیت کند، قطعا از علوم و دانش بیشتری در تولید، انتشار و برخورداری از مزایای آن سهم میبرد؛ بنابراین ارتباطات در علم یک اصل است و علم بدون ارتباطات معنا و مفهومی ندارد.
مهدی تصریح کرد: علما معتقد هستند که انتشار و انتقال علم از خود تولید و فعالیت علمی مهمتر است؛ چرا که باید در معرض آزمون، دید، قضاوت و کاربرد دیگران قرار بگیرد تا به معنای واقعی علم دست یابد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: فعالیتهای علمی به خصوص در سطح جهانی و نهادهای علمی و دانشمندان مختلف، بنگاههای اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ... تعریف جهانی دارد و باید انجام شود.
مهدی اضافه کرد: علم تاثیر و تاثر سیاستهای علمی از سیاستهای کلان کشورها است و سیاستها و فعالیتهای علمی همانقدر که میتواند در سیاستهای علمی کشور تاثیر بگذارد، همانقدر هم میتواند در سیاستهای کلان کشور تاثیر بپذیرد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی و برنامه ریزی آموزش عالی تاکید کرد: کشورهای فعال و قوی در تعاملات و دیپلماسی علمی همسو با سیاستهای کلان پیش میروند و ایران در این زمینه فرقی با کشورهای دیگر ندارد و همانگونه که سیاست روی علم تاثیر دارد، علم هم روی سیاست تاثیر دارد و هر چقدر همسو با یکدیگر باشند، میتوانند عایدات و منافع بیشتری برای کشور داشته باشند تا فعالیتهای علمی و نهادهای علمی در رتبه بندیهای جهانی قویتر شوند و دانش ارتقا یابد.
مهدی تاکید کرد: فاصله میان سیاستهای کلان و علمی کشور و همسو و در جهت نبودن آنها با یکدیگر و کاهش ارتباطات باعث تضعیف و گاهی حذف نهادهای علمی، دانشمندان و مقالات در سطح بین اللملی میشود.
انتهای پیام/