صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
معاون درمان وزارت بهداشت عنوان کرد

ساخت 17 مرکز جدید درمان ناباروری/ راه‌اندازی اتاق تک نفره زایمان

معاون درمان وزارت بهداشت، تعمیر و تجهیز بیمارستان‌های فرسوده،کاهش هزینه‌های درمانی، راه اندازی اتاق‌ تک‌نفره زایمان، راه‌اندازی 21 پایگاه هوایی اورژانس و راه اندازی مراکز درمان سوختگی را از جمله برنامه‌های دو سال گذشته طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
کد خبر : 83744

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی،‌ معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری دومین سالگرد طرح تحول سلامت اظهار کرد: باید بپذیریم که بیمارستان‌های ما قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت فرسوده بود به‌طوری‌که حدود 178 بیمارستان قدمت بالای 50 سال داشت و سایر بیمارستان‌ها نیز به دلیل عدم بازسازی به موقع فرسوده شده بود. همچنین با وجود تحریم‌های بسیاری از تجهیزات پزشکی از رده خارج و قدیمی و فرسوده بود و بسیاری از بیمارستان‌ها از لحاظ مالی ورشکسته و با یک بدهی به طرف‌های قرارداد خود مواجه بودند.


وی افزود: حدود 37 درصد از هزینه‌های درمان را افراد از جیب خود پرداخت می‌کردند در حالی که بر اساس قانون این رقم باید 10 درصد باشد. همچنین دستمزد جراح به صورت پرداخت غیر قانونی صورت می‌گرفت و مردم به این مسئله عادت کرده بودند بنابراین قبل از اجرای طرح تحول سلامت میزان رضایتمندی مردم از خدمات بهداشتی درمانی در پایین‌ترین سطح خود قرار داشت،درحالی‌که با اجرای این طرح علاوه‌بر کاهش میزان پرداختی از جیب مردم، ارائه خدمات نیز با کیفیت بیشتری صورت گرفته است.


آقاجانی یادآور شد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت 15 میلیون بیمار در بیمارستان‌ها از خدمات بستری استفاده کرده و قیمت لوازم و تجهیزات پزشکی نیز تا 42 درصد کاهش یافت بهطوری‌که میزان پرداختی از جیب مردم از 37 درصد به کمتر از 6 درصد کاهش پیدا کرد.


معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: در طول دو سال اجرای طرح تحول سلامت حدود 94 میلیون ویزیت صورت گرفته که 66 میلیون آن با حمایت طرح تحول بوده و مردم تنها حدود 3 هزار تومان پرداخت می‌کردند همچنین در این مدت 920 زایمان طبیعی و رایگان در سراسر کشور صورت گرفت و شاخص سزارین با کاهش 6.5 درصد از عدد مطلق و 11.6 درصدی از عدد پایه مواجه بوده است.


معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت 5735 پزشک متخصص در 301 شهر و 338 بیمارستان مناطق محروم مستقر شدند که صددرصد تمام وقت هستند و با تعرفه دولتی خدمت‌رسانی می‌کنند. همچنین روزانه 860 متخصص مقیم در 19 رشته در 412 بیمارستان و 214 شهر کشور حضور دارند و در طول دو سال گذشته 637 هزار کشیک پزشک متخصص مقیم را داشته‌ایم.


وی همچنین از راه‌اندازی 21 پایگاه هوایی اورژانس در قالب طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: در این زمینه 3747 مصدوم یا بیمار اورژانسی را جابه‌جا کرده‌ایم. در عین حال در زمینه هتلینگ بیمارستان‌ها، دو میلیون متر مربع بازسازی صورت گرفته است که امیدواریم در سال جاری این کار ادامه یابد.


آقاجانی با بیان اینکه در قالب طرح تحول نظام سلامت 78 هزار قلم تجهیزات هتلنیگ توزیع کردیم،گفت: علاوه بر آن از مجموع 80 هزار تخت موجود در بیمارستان‌های وزارت بهداشت 40 هزار تخت را به صورت کامل نوسازی کردیم و 12 هزار و 500 اتاق پرسنل نیز در بیمارستان‌ها بازسازی شد.


وی ادامه داد: 12500 اتاق استراحت پرسنل بیمارستان بازسازی و 21 هزار و 749 قلم تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای سنگین و متوسط نیز توزیع و همچنین900 تخت روانپزشکی نیز راه‌اندازی شده است.


معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: در طول این دو سال از گذشت طرح تحول سلامت، مراکز درمان سوختگی در 7 استان راه‌اندازی و توسعه و ایجاد بخش ICU سوختگی در 14 استان صورت گرفت. همچنین 1714 تخت ICU سال پیش راه‌اندازی شد و امیدواریم امسال 700 مورد دیگر به آن افزوده شود.با اجرای طرح تحول در 5 استان کشور مرکز مسمومیت راه‌اندازی کردیم و 11 مرکز نیز در این رابطه نوسازی شد.


آقاجانی از ساخت 17 مرکز جدید ناباروری خبر داد و گفت: ساخت این مراکز در سال 95 مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و با اجرای طرح تحول 24 مرکز ناباروری تجهیز و بهسازی 366 بلوک زایمان صورت گرفت که امیدواریم امسال 1123 واحد اختصاصی زایمان نیز راه‌اندازی شود زیرا تلاش می کوشیم فرهنگ زایمان طبیعی در کشور نهادینه شود بر همین اساس یکی از برنامه‌ها در جهت تعقیب این فرهنگ راه‌اندازی و توسعه اتاق‌های تک نفره زایمان است.


وی یادآور شد:هم اکنون 300 اتاق تک‌نفره زایمان راه‌اندازی شده است و همچنین در سال جدید نیز این موضوع در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد بر همین اساس در راستای ترویج زایمان طبیعی در کشور500 دوره آموزشی و 140 هزار دوره برای توانمندسازی زنان باردار برگزار شد. اصلاح تعرفه زایمان و رایگان کردن زایمان طبیعی همچنین ایجاد واحد تک نفره زایمان نیز از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر