صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

لزوم آمادگی در برابر خسارت سیلاب/ دوسوم آب بارش‌ها از چرخه مصرف خارج می‌شود

یک کارشناس اقتصاد آب گفت: بیش از دوسوم آب ورودی از طریق بارش‌ها به کشور یا وارد دریا یا از طریق تبخیر و فرورفتن در زمین از دسترس مصرف خارج می‌شود.
کد خبر : 837382

الهه سادات محمدی کارشناس اقتصاد آب در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه سال جدید بی شک ورود سامانه‌های بارشی به کشور به ویژه در شمال و شمال غرب آغاز می‌شود، بیان کرد: متاسفانه بیش از دو سوم آب ورودی از طریق بارش‌ها به کشور به دلیل سومدیریت  یا وارد دریا‌ها می‌شود یا از طریق تبخیر و فرورفتن در زمین، از دسترس مصرف خارج می‌شود. البته ورود آب به سفره‌های زیرزمینی نکته منفی نیست، اما این شرایط در همه نقاط کشور وجود ندارد. به عبارتی زمین همه نواحی کشور قابلیت جذب آب ندارند.

وی اقدامات آبخیزداری را برای کمک به مدیریت آب‌های ورودی به کشور مؤثر دانست و ادامه داد: مجموعه اقداماتی باید برای مدیریت آب‌های ورودی به کشور انجام شود که مانند تکه‌های پازل، تکمیل کننده یکدیگر هستند. متاسفانه سال‌های گذشته شاهد این بودیم که بخش قابل توجهی از آب‌های ورودی به کشور تبدیل به سیل شد و آسیب‌های جدی را وارد کرد.

به گفته این کارشناس اقتصاد آب، نمی‌توان از وقوع سیل جلوگیری کرد، اما می‌تواند اثرات مخرب آن را کاهش داد. آنچه بدیهی است شیب کلی جغرافیای ایران از سمت شمال به جنوب است؛ بنابراین عملا به جز در برخی نقاط محدود مانند شمال شرق و جنوب غرب کشور که تقریبا مسطح هستند، شیب به سمت جنوب است؛ آنچه در این زمینه الزامی است، در بسیاری از نقاط کشور در راستای اجرای سیاست‌های آبخیزداری، باید پوشش گیاهی مناسبی ایجاد شود تا ضمن کاهش سرعت سیلاب، کمک شود تا این آب به سفره‌های زیرزمینی نفوذ کرده و تخریب کمتری در بخش پایین دستی داشته باشد.

سادات محمدی اظهار کرد: ضمن این اقدامات، لایروبی بستر رودخانه و همچنین ایجاد بند در مسیر روان آب‌هایی که از نظر شیب و جنس خاک ظرفیت تبدیل شدن به سیلاب را دارد، می‌تواند در مدیریت سیلاب‌ها نقش پررنگی داشته باشد. از سویی دیگر حفظ مراتع و کاشت پوشش گیاهی مناسب نیز می‌تواند نقش پررنگی در هدفمند کردن آب‌های ورودی به کشور ایفا کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آبخیزداری سیلاب
ارسال نظر