صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد کردستان در گفت‌وگو با آنا:

واحد‌های فناور برتر با کمک دانشگاه به شرکت‌ دانش‌بنیان تبدیل می‌شوند

قباد میمنت‌آبادی، کمک به واحد‌های دارای فناوری برتر برای ارتقا به شرکت‌ دانش‌بنیان و بسترسازی به منظور جذب ایده‌های فناور و تبدیل آنها به هسته‌های دانشی را از برنامه‌های دانشگاه آزاد سنندج در سال جدید برشمرد.
کد خبر : 837370

قباد میمنت‌آبادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اولویت‌ها و برنامه‌های اصلی این دانشگاه در سال ۱۴۰۲ را تشریح و اظهار کرد: مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های اصلی فناوری در مرکز رشد واحد‌های فناور، کمک به واحد‌های فناور هایتک(فناوری برتر) برای تبدیل به شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و اقدامات لازم برای بسترسازی جذب ایده‌های فناور و تبدیل آنها به هسته‌های دانشی نیز در دستور کار است.

وی افزود: در راستای سند تحول دانشگاه، راه‌کنش‌های بخش پژوهش مانند ارتقای کیفی و کمی همایش علمی و نشست حمایت از دستاورد‌های هیئت علمی، کتاب، مقالات و مرجعیت‌سازی هم در دستور کار قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه در حوزه کیفیت و کارآمدسازی پژوهش و مسئله‌محوری و مأموریت‌گرا بودن طرح‌ها با برنامه پیش خواهیم رفت، ادامه داد: در حوزه خدمات برون سازمانی و نقش‌آفرینی در مسئولیت اجتماعی و در بخش آزمایشگاه به افزایش این خدمات اقدام خواهد شد. عقد تفاهم‌نامه‌ با مراکز صنعتی و جذب اعتبار از محل طرح‌های برون دانشگاهی و تبلیغات و بازاریابی شرکت «آدامس بن» هم در دستور کار قرار دارد.

به گفته این مسئول، ارتقای نشریات نمایه و افزایش تعداد آنها، همت در اخذ پایان‌نامه‌های مرتبط با سازمان و مسئله، تبدیل عضویت دو آزمایشگاه «تحقیقات کشاورزی و دامپزشکی» و «فیزیولوژی ورزشی» در شبکه فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری حالت آزمایش به قطعی، افزایش درآمد‌زایی حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگا‌ها استان از ۲۴۰۰ میلیون ریال در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ۷۵۰۰ میلیون ریال در ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و شناسایی تجهیزات آزمایشگاهی غیرفعال و فعالسازی آن‌ها یا واگذاری تجهیزات مربوط در قالب طرح تعاون از برنامه‌های اصلی دانشگاه آزاد سنندج در سال جدید خواهد بود.

** حضور در رویداد عصر امید با ۱۶ محصول

میمنت‌آبادی در پاسخ به این پرسش که آیا در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید؟ تشریح کرد: محصولات متنوعی در نمایشگاه گام دوم دانشگاه (عصر امید مصلای تهران) از سوی دانشگاه آزاد سنندج ارائه شد که «پکیچ تصفیه فاضلاب» برای اماکن ۱۰۰۰ خانوار - حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی، مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی یکی از این محصولات بود.

وی «دستگاه تصفیه آب»، «شبکه اجتماعی امور خیریه و نیکوکاری»، «پودر نانودرخت نقره»، «پلکان موزیکال»، «صفحه موزیکال مخصوص کودکستان»، «برنامه تست مدل نرم افزاری»، «دستگاه محلولی کلرزن خودمکشی»، «محصول فراوری شده کتیرا»، «محصول فرآوری شده سرکه سیب»، «اپلیکشن تور مجازی ۴۶۰»، «اپلیکشن اسکلیا»، «اپلیکشن خرده فروشی فرآیندپرداز آبیدر، «دستگاه وندینگ»، «دستگاه تشخیص نشت گاز خانگی» و«برنامه ساماندهی بازار قطعات خودرو»  را از دیگر محصولات حاضر در رویداد عصر امید نام برد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج فعالیت‌های این دانشگاه در بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان را تشریح و بیان کرد: این دانشگاه در راستای توسعه و بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ به برگزاری دوره‌های توجیهی و  وبینارهای مجازی (با همکاری پارک علم و فناوری استان کردستان) برای شرکت‌های فناور مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور (دانشجویان و اعضای هیئت علمی) اقدام کرد.

میمنت‌آبادی اضافه کرد: مرکز رشد واحد‌های فناور واحد سنندج تلاش کرده است تا شرکت‌های فناور را تشویق کند که نسبت به اخذ مجوز دانش‌بنیان در سال جدید اقدام کنند و در این راستا یک شرکت در مرحله داوری قرار دارد، یک شرکت دانش‌بنیان در مرحله عقد قرارداد بوده و یک شرکت دانش‌بنیان دیگر با این مرکز قرارداد همکاری امضا کرده است. از این لحاظ با توجه به بضاعت استان، دانشگاه آزاد واحد سنندج تمام تلاش خود را در راستای بسترسازی اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان انجام داده است.

وی ادامه داد: در بسترسازی مربوط به ارتقای کیفی و کمی همایش‌ها، چهار نشست تخصصی مشترک در هفته پژوهش برگزار شد. در راستای حمایت از نشر کتاب مرجع به زبان فارسی هم چند کتاب توسط اعضای موفق هیئت علمی، کسب امتیاز شده و یک کتاب مرجع با حمایت مالی دانشگاه در حال چاپ است. در بخش مقالات داغ نیز دو هیئت علمی و یک دانشجو در لیست قرارگرفتند. در جریان‌سازی ملی(طرح ملی با عنوان بررسی آثار سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی در صنعت برق مربوط به شرکت مدیریت برق ایران) اعضای هیئت علمی در برنامه توانمندسازی مشارکت دارند.

** تقویت صنایع بومی و گردشگری استان کردستان

این مسئول در پاسخ به این پرسش که در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی‌تان موفق به حل مسائل منطقه‌ای یا استانی شده‌اید؟ به آنا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با راه‌اندازی سرای نوآوری گردشگری و صنایع دستی و تجهیز این سرا به منظور حل مسائل منطقه‌ای و استانی خود که همانا تقویت صنایع بومی و گردشگری استان کردستان بوده، اقدام کرده است. در گام دوم دانشگاه برنامه‌های متنوعی برای شناسایی ظرفیت‌های استان در زمینه گردشگری و صنایع دستی برگزار و واحد‌های فناور متعددی در این زمینه حمایت‌ شده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، راه‌اندازی سرای نوآوری گردشگری و صنایع دستی و تجهیز آن، رویداد‌های ایده‌ برای کسب ایده‌های جدید و حمایت از هسته‌های فناور در این حوزه را از فعالیت‌های برجسته در حوزه‌ پژوهشی، علم و فناوری و دانش بنیان این دانشگاه در سال گذشته دانست.

 میمنت‌آبادی در پاسخ به این پرسش که چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» موفق بودید، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای شرکت‌های فناور دانشجویان و اعضای هیئت علمی، وبینار‌های مجازی با همکاری پارک علم و فناوری کردستان، شناسایی ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در استان و رایزنی برای عقد قرارداد همکاری و تلاش برای تبدیل واحد‌های فناورهایتک به شرکت‌های دانش‌بنیان را در این راستا دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظر