صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۶ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱
در گفتگو با آنا مطرح شد

الزام احداث واحد‌های پالایشی در مسیر خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک

یک کارشناس صنعت نفت گفت: طرح انتقال نفت از طریق خط لوله گوره - جاسک زمانی می‌تواند اقتصاد توجیه پذیری داشته باشد که در مسیر این خط لوله، واحد پالایشی یا پتروپالایشی احداث کنیم تا با استفاده از این نفت، خوراک این واحد‌ها را تامین کنیم.
کد خبر : 836818

حسین احمدپور، کارشناس صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه طرح خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک یکی از پروژه‌هایی بود که در دولت گذشته مانور ویژه‌ای پیرامون آن شکل گرفت که بخش عمده آن هیاهوی بی پشتوانه‌ رسانه ای بود، گفت: این خط انتقال نفت که در نهایت به پایانه صادراتی جاسک می‌رسد، هر چند با هدف افزایش ظرفیت صادراتی نفت و همچنین تقویت جنبه استراتژیک صادراتی نفت کشور تدوین و اجرا شد، اما حقیقت این است که باوجود هزینه سنگینی که برای اجرای آن شده است، آورده اقتصادی بالایی ندارد.

وی افزود: برخی از کارشناسان معتقدند این طرح موجب می‌شود تا پایداری در صادرات نفت کشور وجود داشته باشد و امنیت صادرات افزایش یابد. به عبارتی برخی معتقدند این طرح حتی نمی‌تواند امنیت صادرات نفت را از نظر لجستیکی تامین کند را که به دلیل پیشرفت‌های تسلیحاتی، در صورتی که قصد آسیب زدن به تاسیساتی وجود داشته باشد، به شکل دوربرد قابل انجام است. البته چنین احتمالی بسیار بعید است.

به گفته احمدپور، از نظر پدافندی، تمرکز روی یک نقطه برای تامین امنیت تسلیحاتی، آسان‌تر از ایجاد تمرکز برای دو نقطه حساس است؛ بنابراین به جرات می‌توان گفت تامین امنیت پایدار برای یک نقطه (یک پایانه صادراتی) به مراتب سهل‌تر از تامین امنیت دو نقطه است.

این کارشناس صنعت نفت با اشاره به اینکه این خط انتقال نفت زمانی می‌تواند اقتصادی باشد که در مسیر خود واحد‌های دیگری را نیز تامین خوراک کند، اظهار داشت: اینکه بخواهیم حدود ۲ میلیارد دلار برای انتقال نفت هزینه کنیم، به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد. تنها راهی که می‌توان تا حدی این پروژه را از نظر اقتصادی توجیه پذیر کنیم، احداث واحد‌های پالایشگاهی یا پتروپالایشگاهی در مسیر این خط لوله است؛ تا با استفاده از ایجاد انشعاب از این خط لوله بتوانیم خوراک مورد نیاز این واحد‌ها را تامین کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر