صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۲ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

چگونه از ابتلا به سرطان و سکته پیشگیری کنیم؟

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران، عنوان کرد: مصرف سیر می‌تواند خاصیت ضد سرطانی داشته باشد، همچنین این گیاه با تغییر در ترکیبات چربی‌های خون و اثر کاهندگی بر تصلب شرائین باعث پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.
کد خبر : 83670

دکتر محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره خواص مصرف سیر، گفت: سیر از جمله خوراکی‌هایی است که معمولا به‌ عنوان چاشنی برای خوش طعم شدن غذا استفاده می‌شود. از زمان‌های گذشته اقوام گوناگون برای این گیاه خواص دارویی بی‌شماری قائل بودند. مکاتب مختلف طب سنتی نیز برای سیر خواص ویژه‌ای ذکر می‌کنند و به اثرات مثبت این گیاه بر سلامتی انسان‌ها تاکید دارند.


وی افزود: از دیدگاه پزشکی مدرن نیز سیر سرشار از ریزمغذی‌های مهم برای حفظ تندرستی نظیر آهن، کلسیم، منیزیم، اسیدفولیک و ویتامین C است. همچنین مقادیری از روی (Zn) و ویتامین‌های گروه B نیز در ترکیب آن یافت می‌شود.


دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران، تصریح کرد: سیر حاوی ترکیبی با عنوان «آلیسین» است که اثر گندزدائی و ضد میکروبی دارد. همچنین میزان قابل‌ توجهی از آنتی اکسیدان‌ها را در ترکیب خود دارد. وجود این ترکیبات باعث می‌شود تا سیر تبدیل به یک خوراکی پرخاصیت شده و گنجاندن آن در سبد خوردنی‌ها مورد تاکید متخصصان تغذیه قرار گیرد.


هاشمی اظهار کرد: بر این اساس و بر طبق تحقیقات باید گفت مصرف سیر می‌تواند خاصیت ضد سرطانی داشته باشد. همچنین این گیاه با تغییر در ترکیبات چربی‌های خون و اثر کاهندگی بر تصلب شرائین، از یک‌سو باعث پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی و مغزی شده و از سوی دیگر فشارخون را کاهش می‌دهد، به‌طوری که در برخی پژوهش‌ها نشان داده شده مصرف سیر می‌تواند تا هفت میلیمتر جیوه از فشارخون کم کند.


دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران با بیان اینکه مصرف سیر نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای دارو باشد، گفت: نکته قابل‌توجه این است گرچه سیر و بسیاری از خوراکی‌های دیگر خواص مفیدی دارند که انسان‌ها می‌توانند از آنها بهره‌مند شوند اما در بسیاری از موارد نمی‌توانند جایگزین داروهای مورد نیاز بیماران باشند. به عبارت دیگر هرچند سیر می‌تواند منجر به کاهش فشارخون شود ولی این اثر به اندازه‌ای نیست که مبتلایان به بیماری پرفشاری خون را از مصرف دارو بی‌نیاز کند و این افراد نباید از درمان اصلی خود غفلت کنند و ضروری است که مبتلایان به فشارخون توجه اکید به توصیه‌های پزشک معالج خود داشته باشند و برای کنترل بیماری خود به مصرف سیر اکتفا نکنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر