صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
با رقابت میان خریداران آسیایی؛

قیمت نفت افزایش یافت

پالایشگاه‌های هندی خصوصی با همتایان چینی خود برای خرید نفت اسپوی روسیه در آوریل، رقابت کرده و باعث بالاتر رفتن قیمت‌ها شدند.
کد خبر : 836634

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، چین که حجم بالایی نفت از روسیه در مارس وارد می‌کند، معمولاً همه نفت اسپو که از بندر کازمینو صادر می‌شود را به دلیل نزدیکی این بندر، خریداری می‌کند.

با این حال، چهار منبع آگاه به رویترز گفتند: برای آوریل، شرکت‌های پالایش نفت هندی "ریلاینس اینداستریز" و "نایارا انرژی"، تقریبا پنج محموله نفت اسپو را به دلیل قیمت پایین آن خریداری کردند که در مقایسه با یک محموله برای تحویل در مارس، افزایش نشان می‌دهد.

یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: نفت اسپو برای بارگیری در آوریل به مقصد هند، حدود پنج دلار در هر بشکه پایین‌تر از قیمت دوبی بر مبنای تحویل کالا روی عرشه در بندر مقصد بود. پالایشگاه‌های هندی معمولاً نفت روسیه را برای مبنای تحویل کالا به خریدار با پرداخت کرایه، خریداری می‌کنند و فروشنده، کار‌های بیمه، بار و حمل را انجام می‌دهد.

اگرچه اکثر محموله‌ها، پایین سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه هستند که از سوی کشور‌های گروه هفت و اتحادیه اروپا برای فروش نفت روسیه تعیین شده است، اما قیمت نفت حاوی سولفور اندک روسیه که از سوی هند خریداری شده، به دلیل افزایش تقاضا، به بالای این سقف صعود کرده است. چین هم نفت اسپو را بالاتر از سقف قیمت غربی، خریداری کرده است.

شرکت‌های هندی از ارز‌هایی غیر از دلار برای تسویه پول واردات نفت روسیه استفاده می‌کنند تا از نقض تحریم‌های غربی اجتناب کنند.

رقابت از سوی هند، اختلاف قیمت نفت اسپو برای بارگیری در آوریل را به حدود شش دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه در برابر نفت برنت برای تحویل در ژوئن به شمال چین، رسانده که این اختلاف قیمت، کمتر از هشت دلار و ۵۰ سنت در ماه گذشته برای نفت بارگیری شده در مارس است.

طبق آمار شرکت تحلیل انرژی کپلر، صادرات نفت اسپو از طریق دریا، در سال ۲۰۲۲، به ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید و ۱۷.۳ درصد از کل صادرات دریابرد روسیه را تشکیل داد. صادرات نفت اورال، به ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز رسید. با این حال، مسکو صادرات از بنادر غربی این کشور را به میزان ۱۰ درصد در مارس، نسبت به فوریه کاهش داده است.

بر اساس گزارش رویترز، چین سیاست سخت‌گیرانه کووید صفر را کنار گذاشته است که بهبود تقاضا برای سوخت از سوی صنعت و گردشگری را به همراه داشته است. واردات دریابرد نفت روسیه به چین، ماه میلادی جاری به حدود ۴۳ میلیون بشکه می‌رسد که شامل ۲۰ میلیون بشکه نفت اسپو خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر