کاهش تمایل به ایجاد واحدهای صنعتی تولید پلاستیک
اکبر مشهدی زاده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا میزان مواد اولیه تولید پلاستیک و نایلون را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در برههای به سبب کمبود مواد اولیه یونولیت این کالای ساختمانی رشد ۲۰۰ درصدی را تجریه کرد، اما مجددا با تامین مواد اولیه با کاهش قیمت روبرو شد.
مشهدی زاده افزایش قیمت دلار را در قیمت محصولات پلاستیکی و نایلون بی اثر برشمرد و اظهار داشت: ثبات قیمت محصولات نایلونی به دلیل عدم تغییر نرخ ارز نیمایی اختصاص یافته توسط ستاد تنظیم بازار و معاونت صنعت و معدن است. افزایش قیمت مواد پلیمری در بورس نیز به دلیل خبر جعلی تغییر قیمت نرخ ارز نیمایی برای مواد اولیه بود که بعد از این که کذب بودن خبر مشخص شد عدهای که اعلام خرید کرده بودند انصراف دادند.
وی افزود: واردات محصولات پلاستیکی به ندرت اتفاق میافتد و بیشتر نیاز کشور در داخل تولید میشود. ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادرات داریم و بزرگترین خریداران کشور عراق، افغانستان و پاکستان هستند. میزان صادرات به خاطر مبادلات مالی غیر رسمی قابل بررسی نیست.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون نرخ قیمت کالاهای اتحادیه را شناور اعلام کرد و گفت: قیمت کالاهای پلاستیکی تابعی از قیمت مواد پلیمری در بورس کالا است و تغییرات قیمتی کالا منوط به اتفاقات بورس کالا است.
این مقام صنفی تصریح کرد: واحدهای صنفی و صنعتی برای گرفتن کد بورسی سهمیه خرید مواد پلیمری بیش از سه ماه انتظار میکشند و این مهم سرمایه گذاری آنها را در یک بازه زمانی بلندمدت راکد نگه میدارد؛ به همین دلیل میل به افتتاح واحد تولیدی جدید به شدت کاهش پیدا کرده است. از طرفی سهمیه ارائه شده به واحدهای تولیدی تازه افتتاح شده میانگین مصرف بنگاه در بازه زمانی سه ماهه است که کار را برای صنعتگر یا واحد صنفی سخت میکند، زیرا نقدینگی واحد تولیدی به دلیل فعالیتهای عمرانی کاهش داشته است. خریداران واحدهای تولیدکنندهی پلاستیک نیز برای انتقال کد بورسی واحد صنعتی یا صنفی باید حداقل یک ماه معطل بمانند که این مهم نیز لطمات زیادی به تولید وارد میکند.
انتهای پیام/