صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با آنا:

هدف دعوت از «گروسی» گرفتن بهانه از دست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود

کارشناس مسائل سیاسی گفت: یکی از اهداف دعوت از «رافئل گروسی» برای سفر به ایران این بود که انتظار داریم گزارشی که ارائه می‌دهد، خیلی سخت نباشد و آژانس بهانه‌ای برای این‌که بگوید ایران با ما همکاری نمی‌کند نداشته باشد!
کد خبر : 835890

احمد بخشایش کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درباره نتایج سفر «گروسی» به تهران و اینکه آیا این سفر انتظارات ایران را برآورده خواهد کرد؟ گفت: اکنون ایران به گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی نیاز دارد، زیرا این هفته قرار است آژانس، گزارشی به شورای حکام در رابطه با ایران ارائه دهد و احتمال می‌دهم به‌دلیل این دیدار‌ها و قول و قرار‌هایی که در این سفر گذاشته شده است، این گزارش علیه ایران خیلی سخت و سنگین نباشد.

وی بیان کرد: اگر ایران با آژانس به نتیجه نرسد، گزارشی که آژانس به شورای حکام ارائه می‌کند می‌تواند بهانه فعال کردن «مکانیزم ماشه» و ارسال پرونده ایران به شورای امنیت را برای شورای حکام فراهم کند.

نماینده ادوار مجلس افزود: همانطور که می‌دانید، مکانیسم ماشه از هر نظر که نگاه کنیم کاملا به ضرر جمهوری اسلامی است و گنجاندن آن در برجام از شاهکار‌های آقای ظریف و عراقچی بود که نمی‌دانم به چه دلیل بابت آن، ۷۰ سکه هم به آن‌ها پاداش دادند؟!

بخشایش تأکید کرد: یکی از اهداف دعوت از گروسی برای سفر به ایران این بود که انتظار داریم گزارشی که ارائه می‌دهد، خیلی سخت نباشد و آژانس بهانه‌ای برای این‌که بگوید ایران با ما همکاری نمی‌کند نداشته باشد!

وی در مورد اینکه فعالیت‌های آژانس، تحت سلطه آمریکایی‌ها قرار دارد، اظهار کرد: نوعاً کسی که رئیس آژانس می‌شود معمولاً تحت سلطه امریکا خواهد بود، چون آمریکا خودش را ابرقدرت محسوب می‌کند و جمهوری اسلامی هم از ابتدا تاکنون همواره گفته است که نهاد‌های بین‌المللی باید از زیر سلطه آن‌ها خارج شوند.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: از طرف دیگر، آن‌ها نیز به ایران نیاز دارند چراکه می‌خواهند بدانند ایران در چه مرحله‌ای از رشد و توسعه صنعت هسته‌ای قرار دارد؟

بخشایش تاکید کرد: ایران نیز از این موضوع مطلع است و می خواهد به آن‌ها بفهماند اگر رابطه ایران و آژانس قطع شود، دیگر به اطلاعاتی که دوست دارند، دسترسی نخواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: همین نیاز متقابل می‌تواند چشم‌انداز مثبتی را پیش روی  گفتگو‌ها قرار دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر