صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
دانستنی‌های پزشکی و طب سنتی

خواص پسته؛ یک آجیل خوش خوراک، اما شاید گران

پسته با ظاهر کوچکی که دارد خواص فراوانی را در خود جای داده است.
کد خبر : 835876

پسته همیشه در میان آجیل‌های شب عید طرفداران بسیاری دارد و گاهی حتی سر آن دعوا به راه می‌افتد.

پسته معمولا از جمله خوراکی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که شاید اولین کشت نهال آن در ایران، به ۴۰۰۰ سال قبل باز گردد و از جمله قدیمی‌ترین اثر مکتوبی که درباره این محصول توضیح داده است، تاریخ هرودوت است.

حتی در این میان شاهنامه فردوسی نیز از این آجیل، به عنوان قوت و قدرت سپاهیان، نام برده شده است، محصولی که تماما ایرانی است و بسیاری خاستگاه آن را ایران و در مقام بعدی، خاورمیانه دانسته‌اند و واژه پسته نیز، ریشه در زبان پارسی کهن دارد و از همین زبان، وارد زبان‌های اروپایی شده است.

ارزش غذایی و مواد معدنی پسته

پسته با ظاهر کوچکی که دارد خواص فراوانی را در خود جای داده است، خواصی که شاید از هزاران سال پیش شناخته شده است، براین اساس که در دوره باستان، مغز پسته را خون‌ساز، حیات‌بخش و هوش‌افزا می‌دانستند.

مواد معدنی موجود در هر ۱۰۰ گرم پسته

  •  کربوهیدرات حدود ۲۷.۵ گرم
  • قند حدود ۷.۶ گرم
  • فیبر حدود ۱۰.۳ گرم
  • چربی حدود ۴۵.۳ گرم
  • چربی اشباع حدود ۵.۵ گرم
  • پروتئین حدود ۱۰ گرم
  • آهن
  • کلسیم
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • روی

علاوه بر موارد معدنی بالا، ویتامین‌های زیر نیز در خواص‌های پسته وجود دارد

  • ویتامین ب ۱، ب ۲، ب ۳ و ب ۶
  • اسید فولیک
  • ویتامین سی
  • ویتامین دی
  • ویتامین کا
  • ویتامین‌ای

خواص پسته در طب سنتی ایران

طب سنتی برای این آجیل کهن خواص فراوانی را ذکر کرده است که اگگر بخواهیم آن‌ها لیست کنیم به موارد زیر می‌رسیم:

  • رفع کم‌خونی و بهبود فقر آهن
  • کمک به باز کردن مجاری کبد
  • باز کننده مغز و ذهن و افزایش هوش
  • آرامش و تسکین قلب و اعصاب
  • درمان سرفه و بهبود اسهال 
  • بهبود رشد، محکم شدن استخوان و دندان
  • جلوگیری از اشتهای کاذب
  • افزایش سوخت و ساز بدن 

 پسته چطور به درمان دیابت کمک می‌کند؟

مصرف پسته خام سبب کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت می‌شود. اگرچه این مغز دارای انواع کربوهیدرات است، اما میزان گلیسمی موجود در آن، بسیار کم است و علاوه بر این، با توجه به اینکه پسته مملو از فیبر، چربی‌های سالم، آنتی‌اکسیدان، کارتنوئید و ترکیبات فنل است، می‌تواند در کنترل قند خون، مفید باشد.

براین اساس، حدود ۲۵ گرم از آن، به همراه رژیم غذایی دارای کربوهیدرات، قند خون را حدود ۱۲ درصد کاهش می‌دهد و مصرف آن به عنوان میان وعده، می‌تواند قند خون ناشتای بیماران دیابتی را حدود ۵ درصد کمتر کند.

خواص پسته برای زیبایی مو

مصرف پسته می‌تواند برای حفظ، سلامتی و زیبایی پوست و مو مفید باشد و حتی استفاده از ماسک، روغن، عصاره و یا حتی ماسک پسته لِه شده نیز، می‌تواند تاثیرات بسیاری داشته باشد. اما از آنجایی که در این محصول، میزان اسید چرب بالاست، از همین روی می‌تواند، سبب کاهش ریزش مو شود و یا رشد مو را افزایش دهد، رطوبت مو را حفظ کند و به آن لطافت بخشد، بافت مو را بهبود بخشد و یا مو‌های آسیب‌دیده و خشک را ترمیم کند.

خواص پسته برای پوست

پسته سرشار از ویتامین‌ای است و با توجه به این موضوع برای تغذیه و تقویت پوست، ماسکی بی‌نظیر محسوب می‌شود و شاید جالب باشد بدانید امروزه در ساخت و تولید لوازم بهداشتی و کرم‌های صورت، تا حد زیادی از روغن این آجیل استفاده می‌شود.

پسته همچنین بعنوان یک مرطوب‌کننده و آب‌رسان طبیعی نیز به شمار می‌رود و از سوی دیگر به کمک میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را از بین برده و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

حتی روغن پسته نیز برای از بین بردن ترک پا و سایر نواحی، بسیار موثر است و از سوی دیگر به کمک اسید‌های موجود، موجب درخشان شدن رنگ پوست می‌شود.

پسته به دلیل دارا بودن میزان بسیار بالای ویتامین ای، یک ماده مغذی و یا مکملی بی‌نظیر برای سلامت پوست است.

افزایش بنیه و تقویت سیستم ایمنی

ویتامین ب ۶ موجود در مغز پسته، برای سیستم ایمنی بدن انسان بسیار مفید است و با توجه به این موضوع مصرف روزانه چند عدد پسته می‌تواند بدن را در برابر هر نوع بیماری و باکتری و عفونتی مقاوم‌تر کند.

 
انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: طب سنتی
ارسال نظر