صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۶ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه آزاد رودهن در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا عنوان کرد؛

از ایجاد مرکز تجاری و فناوری تا راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی کشت سلول

فریده دوکانه‌ای‌فرد ایجاد مرکز تجاری و فناوری و راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی کشت سلول و بافت و بافت‌شناسی تخصصی را ازجمله برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در سال ۱۴۰۲ برشمرد.
کد خبر : 835774

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پس از راه‌اندازی واحد‌های اولیه دانشگاه آزاد اسلامی در شهر‌هایی از جمله تهران، با فاصله زمانی تقریباً یک سال در ۱۴ آبان ۱۳۶۲، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن فعالیت خود را آغاز کرد و با راه‌اندازی این دانشگاه در شهر رودهن باب جدیدی در مسیر توسعه این شهر گشوده شد.

روند توسعه واحد رودهن از سال ۱۳۶۵ آنقدر سریع بود که به تغییر روند مهاجرت، افزایش جمعیت و ساخت و ساز و ایجاد تغییرات گسترده اقتصادی ـ اجتماعی در این شهر منجر شد و این اثرات مثبت در مسیر پیشرفت و آبادانی شهر رودهن همچنان سیر صعودی خود را طی می‌کند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در رویداد عصر امید خرداد سال گذشته در مصلای تهران حضور فعال داشت و ۲۵ شرکت‌ دانش‌بنیان، واحد و هسته فناور و هسته پژوهشی محصولاتشان را در معرض دید عموم گذاشتند.

از سویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال ۱۴۰۱ فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های پژوهشی و دانش‌بنیان نیز داشت. خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی این فعالیت‌ها و تشریح برنامه‌های سال ۱۴۰۲ این دانشگاه گفت‌وگویی را با فریده دوکانه‌ای‌فرد رئیس واحد رودهن ترتیب داده است که در پی می‌آید:

**تشریح دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در رویداد عصر امید

آنا: آیا در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید، نوع و کارکرد آن‌ها را تشریح کنید؟

دوکانه‌ای‌فرد: بله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در رویداد عصر امید (نمایشگاه ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی) حضوری فعال داشت و ۲۵ شرکت دانش‌بنیان، واحد فناور، هسته فناور، هسته پژوهشی، هسته آزمایشگاهی در حوزه‌های تخصصی و محصولات و تجهیزات پزشکی و فراسودمند‌ها، محصولات شیمیایی، ماشین‌آلات و تجهیزات فناورانه، نساجی، چرم و فناوری‌های مرتبط، صنایع خلّاق، فرهنگی هنری و گردشگری و کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی محصولات خود را به نمایش گذاشتند.

** شرکت دانش‌بنیان رنگین نانو ساختار (در صنایع خلاق) با ارائه محصولات رنگ پودری ضدخوردگی/رنگ پودری آنتی باکتریال/رنگ ساختمانی آنتی باکتریال/رنگ مبدل زنگ آهن/کلیر آنتی باکتریال

** شرکت دانش‌بنیان نانو فناوری سراج فعال در حوزه ساخت ژنراتور‌های نانو حباب‌ساز برای نخستین‌بار موفق به ساخت دستگاه با توانایی تزریق اکسیژن در ابعاد کمتر از ۵۰ نانو متر شده است.

** واحد فناور دیبا گستر مهرابیان (راین کالر) به‌عنوان شرکت فناور و خلاق در حوزه پوشش رنگ‌های ساختمانی دوستدار محیط زیست/ محصولات حفاظت و تعمیر بتن/ رنگ چوب و ...

** شرکت دانش‌بنیان آتیه حکمت آبتین به مدیریت شیلا شهیدی (دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی) به‌عنوان شرکت فناور و خلّاق با حوزه فعالیت در زمینه پوشش‌های ساختمانی ضدباکتری، ضد قارچ و کپک و ضد جلبک، منسوجات پلاسمایی، منسوجات رسانا و ضد اشعه، ضدعفونی‌کننده آب استخر، اسپری ضد بوی کفش

** واحد فناور رهپویان آبزی زیست‌فناور (رازف) به مدیریت آرمان قربان‌زاده (عضو هیئت علمی) به‌عنوان شرکت فناور و خلّاق با فعالیت در زمینه غذا‌های اصلاح شده نوین، واحد تولید دارو و خوراک آبزیان، واحد ماهیان مدل و تحقیقاتی

** طرح فناورانه با عنوان تولید محصولات شیمیایی از پسماند‌های بیولوژیک به مدیریت احسان احسانی (عضو هیئت علمی و محقق در پژوهشگاه رویان)

** هسته و گروه پژوهشی کشت نوین، به مدیریت علی‌اصغر باقری فعال در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی، با ارائه سیستم هواکشت

** هسته و گروه پژوهشی با طرح ایده طراحی و تولید نرم‌افزار در حیطه روانشناسی و روان‌سنجی و تولید محتوای دیجیتال در حیطه‌های رشد فردی، خانوادگی و اجتماعی به مدیریت هایده صابری (عضو هیئت علمی)

** هسته و گروه پژوهشی با طرح ایده بایولایز ارزیابی فعالیت الکتریکی مغز طی درمان با آموزش به مدیریت نجمه هادی‌زاده (عضو هیئت علمی)

** واحد فناور مهرگان طب تجهیز آریا به‌عنوان شرکت فناور و خلّاق در زمینه تولید محصولات شیمیایی/ فناوری‌های آب و محیط زیست به مدیریت محمد عبدالله‌زاده

** واحد فناور طرح پارسیس فرگاه (دیزاین) به مدیریت سعید فرگاه، طراحی و تولید پازل‌های فرموله شده و تولید سنگ‌های پیش ساخته با قابلیت نانو فناوری (ضد کثیفی و گرد و غبار)

** واحد فناور سامان آفرین تریتا به مدیریت پیام حیدری (عضو هیات علمی) در حوزه تجهیزات پزشکی و تشخیص آزمایشگاه پزشکی با ایده آنالیز اسپرم برای تشخیص ناباروری آقایان

** واحد فناور ایوان صنعت سازه‌گستر سلامت به مدیریت پژمان سموتی در زمینه طراحی و تولید دیوار‌های پیش‌ساخته آنتی باکتریال در مراکز درمانی بیمارستانی

** واحد فناور مهانیت به مدیریت محمد حسینی مکری نخستین شرکت در اجرای سقف دوطرفه- وافل (waffle) و یک طرفه (RIB) با قالب‌های پلاستیکی غیرماندگار و ابعاد متغیر در رنگ‌های مختلف

** ایده و استارت‌آپ با عنوان طراحی و پیاده‌سازی سامانه قابل حمل دریافت سیگنال‌های حیاتی بدن انسان و ارسال آن از فواصل دور به سرور متصل به اینترنت به مدیریت سعید عطابخش (عضو هیئت علمی) اکوسیستمی کامل به منظور در برگیری مراقبت و نظارت‌های پزشکی از راه دور بدون نیاز به حضور دائم پزشک ارائه کرده است.

** ایده و استارت‌آپ راما هوشمند وزیری که ایده گردشگری خلّاق و توسعه پایدار با راهکار‌های خاص را مطرح کرده است. با توجه به مسائل حاشیه و دوران بعد از کرونا نیاز به فضا‌های باز و شاد با ارائه برنامه‌های هنری و خاص برای گردشگران جذاب است؛ بنابراین طرح خلّاقانه‌ای که با رویکرد گردشگری خلّاق همراه با فضا‌های خاص برای بازدیدکننده و توریست ایجاد می‌شود چندین ساعت به دور از همه هیاهو‌ها و مشکلات بوده و کاملاً بخش درمانی و ریلکسیشن خواهد داشت.

** ایده و استارت‌آپ تولید کربن فعال از پوست گردو، ضایعات کشاورزی و باغ‌ها باکاربری در محیط‌های آبی توسط مریم فراهانی (عضو هیئت علمی) مطرح شده است. کربن فعال در صنایع مختلفی همچون صنعت تصفیه هوا، تصفیه آب و فاضلاب، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، صنعت پتروشیمی، صنعت داروسازی و پزشکی استفاده گسترده‌ای دارد. بهینه‌سازی شرایط تولید در دوره آزمایشگاهی طرح و دستاورد‌های آن در افزایش راندمان تولید، کیفیت محصول و کمک به بهبود محیط زیست نوآوری‌های آن بوده و این طرح زودبازده و کوچک مقیاس و دوره بازگشت سرمایه حدود یک تا ۲ سال است.

** شرکت فناور و خلّاق الکتروجم پاسارگاد به مدیریت دانیال احمدی‌پور در زمینه مشاوره - طراحی - تأمین تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ساخت و تولید سازه‌های نیروگاه‌های خورشیدی

** شرکت فناور و خلّاق دانش‌بنیان پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر (PNF) به مدیریت بهاره کاویانی که نیازمندی‌های بازار تصفیه آب و پساب، صنایع غذایی، کشاورزی، دارویی، بهداشتی، رنگ و پلیمر و نفت و پتروشیمی را برطرف می‌کند.

** شرکت فناور و خلّاق چشم زیر سطح به مدیریت محمدرضا قاسمی نخستین شرکت ایرانی است که فناوری پیشرفته مربوط به طراحی و تولید سخت افزار و نرم‌افزار‌های اسکنر‌های زیر سطحی زمین را در داخل کشور به طور کامل پیاده‌سازی و اجرا کرده و در این حوزه دارای ثبت اختراع نیز بوده و اکنون مشغول به گسترش پلتفرم کامل داده پردازی زیرسطحی است.

** زیرساخت مرکز آموزش و خدمات روانشناسی و مشاوره مهر ایران به مدیریت مینا مجتبایی (عضو هیئت علمی) که در زمینه سنجش، مشاوره و روان درمانی فعالیت می‌کند.

** پایش و برنامه‌های علمی ـ سالمندی با عنوان ضعف در مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی سالمندان به مدیریت مالک میرهاشمی.

** هسته فناور ملکاپا (Melkapa) به مدیریت پویا کرمی با معرفی سامانه جامع ملکاپا با محور خرید و فروش ملک و اجاره روزانه در شرق استان تهران فعالیت خود را با ویژگی‌های ثبت رایگان آگهی - تور مجازی - پنل و نقشه قیمت منطقه و امکان تبادل ملک با ارز دیجیتال کار خود را آغاز کرده و در حال فعالیت است.

** ایده و استارت‌آپ سیستم جامع رزرو رستوران، کافی شاپ و دیگر اصناف خدماتی کشور با طراحی حامد سلیمانی که نیازمندی‌های بازار (قابلیت رزرو میز، سفارش غذا، نوشیدنی و... را دارد) را تأمین می‌کند و مردم از طریق اپلیکیشن و فقط با اشاره به چند آیکون برنامه رستوران دلخواه، میز مورد نظر، غذا و نوشیدنی مورد علاقه خود را رزرو کنند. این سیستم جدید، نسبت به روش‌های قدیمی (رزرو از طریق تلفن، شبکه‌های اجتماعی و ...) دارای مزیت است.

آنا: سال گذشته (۱۴۰۱) چه اندازه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در بستر اشتغال دانش‌بنیان و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان موفق بودید؟

دوکانه‌ای‌فرد: با توجه به گستردگی فعالیت مرکز رشد دانشگاه و جدیت در گسترش آن با وجود تقاضای بالای استقرار، سال ۱۴۰۱ آموزشکده سما (سابق) نیز با مساحت حدود ۱۱ هزار متر مربع و ساختمان ۵ طبقه با محوطه و فضای وسیع (به منظور راه‌اندازی نمایشگاه و بازارچه دائمی محصولات) نیز برابر موافقت هیئت رئیسه به فضای مرکز رشد اختصاص داده شد.

برای تحصیل در امور تحقیق و توسعه (دانشجویان/ اعضای هیئت علمی و متقاضیان فعالیت‌های دانش‌بنیان)، مقرر شد در ساختمان‌های جدید مرکز رشد، خدمات آزمایشگاهی/ مکانیکی/ برق و الکترونیک / رباتیک و ... مستقر شود تا موجب افزایش انگیزه و ترغیب فعالیت‌های دانش‌بنیان و ایده‌های خلّاق در بین دانشجویان و اعضای هیئت علمی شویم.

**تدوین برنامه‌های مسئله‌محور و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

آنا: در تحقق سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بوده‌اید؟

دوکانه‌ای‌فرد: با توجه به اهمیت تحقق برنامه‌های پنج ساله سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و بیانیه تربیت اجتماعی، برنامه‌های پیش‌بینی شده و در حال اجرا مبتنی بر این سند در راستای دانشگاه مسئله‌محور و کارآفرین تدوین شده و با توجه به اهمیت موضوع، مدیران این مجموعه در تلاشند به طور مستمر مسائل به روز، پایش شوند تا میزان پیشبرد اهداف مشخص شود.

در این راستا با تشکیل تیم‌های تخصصی و برگزاری نشست‌های متعدد با حضور استادان، کارکنان، دانشجویان اهداف بیانیه تبیین و سپس محقق می‌شود.

رویداد ملی گام دوم (عصر امید) یک اقدام بی‌سابقه بود که برای نخستین‌بار در طول ۴۰ سال فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد که به واسطه آن شاهد عقد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های کاربردی بودیم.

آنا: در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرح‌ها و برنامه‌های علمی‌تان موفق به حل مسائل منطقه‌ای و استانی شده‌اید؟

دوکانه‌ای‌فرد: با توجه به شتاب فراوان کشور در حوزه علم و فناوری، این دانشگاه عزم خود را برای تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله، کارآفرین و اشتغال‌آفرین جزم کرده است.

سال ۱۴۰۱ تلاش مدیران دانشگاه در متمرکز کردن فعالیت‌های دانش‌بنیان/ تحقیق و توسعه و شناخت اکوسیستم منطقه و شناسایی حل معضلات مشکلات صنعت برای ایجاد تعامل و حل معضلات منطقه‌ای و ایجاد کسب و کار‌های نوپا، برآمده از نیاز‌های منطقه‌ای بوده است.

آنا: فعالیت برجسته و بارز در حوزه‌های مختلف به‌خصوص در حوزه پژوهشی، علم و فناوری و دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال ۱۴۰۱ چه بود؟

دوکانه‌ای‌فرد: ارتقای مرکز رشد واحد‌های فناور این دانشگاه به سطح یک بین مراکز رشد کشور، جذب حمایت مالی ۲۱ میلیارد ریالی برای شرکت دانش‌بنیان رنگین نانو ساختار در مرکز رشد، معرفی شرکت دانش‌بنیان رنگین نانو ساختار به عنوان واحد فناور در جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴۰۱، انتخاب مهدی رحمانی به‌عنوان کارآفرین برتر ۱۴۰۱ در استان تهران (شرکت دانش‌بنیان رنگین نانو ساختار)، انتخاب مدیر مرکز رشد به عنوان مدیر برتر در مشارکت دادن هسته‌ها و واحد‌های فناور مستقر در مرکز رشد، به‌منظور جذب منابع مالی صندوق پژوهش و فناوری، برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان همزمان با حضور در نمایشگاه بین‌المللی برای نخستین‌بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، برگزاری سه رویداد ایده‌پردازی، غنی‌سازی محصولات غذایی و رویداد حل مسئله و بانکداری دیجیتال ازجمله دستاوردهای پژوهشی در سال گذشته (۱۴۰۱) بود.

**شرکت‌های فناور را به سمت تولید و ایجاد کسب و کارسوق دادیم

آنا: تا چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» موفق بوده‌اید؟

دوکانه‌ای‌فرد: پس از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شعار سال ۱۴۰۱ «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین»، سوق دادن شرکت‌های فناور به سمت تولید و ایجاد کسب و کار بر پایه دانش‌بنیان ضروری‌ترین موضوع در دستور کار بود که از سوی دانشگاه به جدیت مورد پیگیری قرار گرفت.

اکنون پنج شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد دانشگاهی رودهن مستقر و دارای حداقل پنج نیروی کار بیمه‌شده بوده که بیشتر آنان از ساکنان و افراد بومی در منطقه هستند.

درباره فعالیت کاربنیان مربوط به تولید چیپس میوه و بسته‌بندی صنایع غذایی مجوز نهایی اخذ شده است. دو مدرسه عالی مهارتی سینما و تئاتر و تأسیسات مکانیکی ساختمان در مرحله تصویب نهایی در معاونت فنی و حرفه‌ای مهارتی کاربنیان سازمان سما قرار دارد.

با هماهنگی شرکت آب معدنی مسئله مذاکرات اولیه در قالب طرح پویش در راستای اشتغال دانشجویان رشته‌های صنایع غذایی و مهندسی صنایع در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام پذیرفته است.

آنا: اولویت‌ها و برنامه اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال جاری(۱۴۰۲) چیست؟

دوکانه‌ای‌فرد: گسترش و توسعه مرکز رشد واحد‌های فناور برای جذب و استقرار فعالیت‌های دانش‌بنیان و صاحبان ایده‌های خلّاق و نوآورانه و ایجاد یک مرکز تجاری و فناوری با توجه به ویژگی‌های زیست بوم فناوری منطقه، راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی کشت سلول و بافت و بافت‌شناسی تخصصی، ایجاد فعالیت کارگاهی در مرکز رشد برای ارائه خدمات کارگاهی/ تعمیراتی/ آزمایشگاهی به عموم و متقاضیان، راه‌اندازی مرکز نوآوری و شکوفایی (از طریق مرکز رشد)، ایجاد سایت آزمایشگاهی و کارگاهی در مرکز رشد، مجزا از بخش آموزشی دانشگاه، ایجاد آموزشگاه‌های علمی، مهارتی برای دانش‌آموزان در قالب مرکز رشد از اولویت‌های واحد رودهن در سال جاری است.

در حوزه فرهنگی و دانشجویی تداوم فعالیت و ارائه خدمات در حوزه تعامل دانشگاه با خانواده، برگزاری کارگاه فرهنگی درباره آماده‌سازی دانشجویان شرکت‌کننده در کرسی‌های آزاداندیشی با محور نقش مشکلات اقتصادی در بالا رفتن سن ازدواج و راه‌های ایجاد ازدواج‌های آسان از طریق تشکیل جلساتی با حضور دانشجویان و والدین، تشکیل کارگروه استادان مشاور فرهنگی و صدور احکام این کارگروه توسط به‌منظور رسیدگی به مشکلات دانشجویان از جمله ازدواج و تشکیل خانواده، برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی توسط دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رودهن، برگزاری رویداد ملی «صنایع خلّاق و فناوری‌های فرهنگی» در دانشگاه آزاد اسلامی شامل مواردی ازجمله شناسایی و حمایت از ظرفیت ایده‌پردازی و خلّاقیت دانشگاهیان، رشد نوآوری‌های فرهنگی با تقویت ارتباط دانشگاه با کانون‌های صنایع فرهنگی و جامعه، کارآفرینی و شکل‌گیری کسب‌وکار‌ها و استارت‌آپ‌های فرهنگی، شبکه‌سازی و ایجاد زیست‌بوم صنایع خلاق فرهنگی، اثرگذاری مستقیم دانشگاه در راه‌اندازی نهضت تولید محتوا و محصولات فرهنگی کارآمد، برگزاری دوره‌های مهارتی موسوم به دوره‌های مهارتی فرهنگی و دانشجویی به منظور آشنایی دانشجویان با مهارت‌های مورد نیاز در سطح جامعه و... را جزء برنامه‌ها داریم.

در حوزه معاونت آموزشی و مهارتی هم در راستای جذب حداکثری دانشجو در تمام مقاطع تحصیلی حوزه معاونت آموزشی و مهارتی در مهر ۱۴۰۲-۱۴۰۱ (۶) درصد افزایش جذب نسبت به مهر ۱۴۰۱-۱۴۰۰برنامه داریم، در زمینة گسترش رشته تعداد ۲۳ رشته تحصیلی برای تأسیس و اخذ مجوز به هیئت امنای دانشگاه آزاد  استان تهران ارسال شده و در حال پیگیری است.

در دانشکده مهارت و کارآفرینی هم دو رشته بازیگری و آرایشگری زنانه در مقطع کاردانی ناپیوسته مجوز اخذ شده و برای نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نیز جذب دانشجو خواهیم داشت. انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و اداره‌کل فنی و حرفه‌ای شهرستان دماوند هم صورت گرفته که این امر در راستای راه‌اندازی مدارس مهارتی در رشته‌های تأسیسات ساختمان، سینما و تئاتر و در رشته‌های کاربنیان فینگرفود، آشپزی، تولید و بسته‌بندی چیپس میوه، سفالگری، میناکاری، پوست و مو در دست اقدام است.

گفت‌و‌گو از حسین بوذری

انتهای پیام/

ارسال نظر