صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۱
مدیرعامل شرکت بهره بردار پارس چنوبی مطرح کرد

ایجاد ارزش افزوده ۳.۵ میلیارد دلاری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی

محمدحسین متجلی گفت: می‌توان انتظار سالانه ۳.۵ میلیارد دلار ارزش افزوده از محصولات پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی داشت.
کد خبر : 835733

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نفت، ، محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره افتتاح پالایشگاه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی گفت: این پالایشگاه آخرین پالایشگاه خشکی در پارس‌جنوبی بود که روز پنجشنبه (۱۱ اسفندماه) با حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

وی درباره بخش دریایی فاز ۱۴ نیز اظهار داشت: از چهار سکوی دریایی این فاز، روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب گاز برداشت می‌شود که این سکو‌ها در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از ساحل کنگان قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حفر ۴۴ حلقه چاه را از دیگر کار‌های انجام‌شده برای این فاز پارس‌جنوبی دانست و ادامه داد: دو خط لوله دریایی به طول ۲۱۰ کیلومتر تولید سکو‌ها را به سمت پالایشگاه فاز ۱۴ ارسال می‌کند و دو خط لوله گلایکول با قطر ۴.۵ اینچ این دو خط را تغذیه می‌کنند و افزون بر این خطوط، دو خط دریایی به‌طول ۱۸ کیلومتر نیز ارتباط سکو‌های اقماری را با سکوی اصلی برقرار می‌کند.

متجلی از ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعبی پالایشگاه فاز ۱۴ یاد کرد و افزود: برای کل طرح فاز ۵.۲ میلیارد سرمایه‌گذاری انجام شد که حدود ۲.۷ میلیارد دلار از این سرمایه‌گذاری مربوط به پالایشگاه فاز ۱۴ بوده است.

وی درباره پیمانکاران این طرح نیز توضیح داد: این طرح هشت پیمانکار داشت که به‌صورت کنسرسیوم به رهبری شرکت ایدرو فعالیت توسعه را به‌عهده داشتند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس فاز ۱۴ را ایرانی‌ترین فاز در میان ۱۳ پالایشگاه میدان مشترک پارس‌جنوبی برشمرد و افزود: ۷۰ درصد تجهیزات این پالایشگاه ایرانی هستند که همین موضوع این پالایشگاه را ایرانی‌ترین پالایشگاه می‌کند.

متجلی درباره تولید روزانه این پالایشگاه نیز توضیح داد و تصریح کرد: در این پالایشگاه روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان برای مصارف مردم و خوراک پتروشیمی‌ها و صنایع تصفیه می‌شود، همچنین روزانه ۲۷۵۰ تن اتان، ۱۱۰۰ تن پروپان و ۱۸۰۰ تن بوتان، همچنین ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد تصفیه می‌شود.

وی ارزش روزانه این محصولات را ۱۰ میلیون دلار دانست و گفت: می‌توان انتظار سالانه ۳.۵ میلیارد دلار ارزش افزوده از محصولات پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی داشت.

این مقام مسئول به بهره‌برداری از راه‌اندازی سریع ردیف‌های شیرین‌سازی در این پالایشگاه اشاره کرد و افزود: سه ردیف شیرین‌سازی و واحد‌های یوتولیتی طی یک سال به بهره‌برداری رسید که رکوردی بی‌سابقه بود.

**برنامه های آتی شرکت نفت و گاز پارس

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره گام‌های بعدی این شرکت گفت: همواره مخازن نفت و گاز پس از مدتی با افت فشار روبه‌رو می‌شوند که به‌منظور بهره‌برداری حداکثری از میدان گازی پارس‌جنوبی برنامه‌هایی تدوین شده است که تأسیسات فشارافزایی یکی از این برنامه‌ها به‌شمار می‌رود که شامل ساخت کمپرسور‌هایی می‌شود و شرکت‌های ایرانی باید به این موضوع ورود کنند.

متجلی افزود: حفر چاه‌های درون میدانی از دیگر اقدام‌ها در میدان مشترک پارس‌جنوبی برای ثبات تولید است که تاکنون ۳۵ حلقه چاه نیز به این منظور حفر شده است.  توسعه میدان گازی بلال که چاه توصیفی اولیه به ثمر نشسته است، توسعه میدان‌های گازی کیش، پارس‌شمالی و میدان گازی فرزاد دیگر برنامه‌های شرکت نفت و گاز پارس است.

انتهای پیام/

ارسال نظر