مراقب سالمندان و مبتلایان به بیماریهای زمینهای باشید!
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، فروردین سال ۱۳۹۹ یکی از نوروزهای دلهره آور ما ایرانیان بود. کمتر کسی به خودش اجازه میداد پای خود را از چهار چوپ خانه بیرون بگذارد. اضطراب وحشتناک ابتلا به ویروس کرونا روی سرمردم سایه انداخته بود و حتی خریدهای ضروری هم با وسواس زیادی انجام میشد.
شاید اگر آن سالها یکی میگفت این اپیدمی تا نوروز ۱۴۰۲ هم ادامه دارد کسی باورش نمیشد. نوروز سال ۱۳۹۹ همگی خیال میکردیم با یک مراعات دسته جمعی تا تابستان ویروس دست از سرما بر میدارد. حتی شایع شده بود که با آمدن گرما ویروس خود به خود از بین میرود.
کشور ما هشت پیک کرونا را از سر گذراند. روزهایی آمار مرگ و میر کرونا از مرز ۵۰۰ نفر عبور کرد. اکثر مردم واکسیناسیون شدند تا به روزهایی بدون مرگ و میر هم رسیدم و متاسفانه در پایان اسفند ماه سال گذشته دوباره شاهد دو رقمی شدن آمار تلفات کرونا بودیم.
*سرماخوردگی را کرونا در نظر بگیرید
نوروز امسال که با چند سال گذشته تفاوت بزرگی دارد و آن هم فروکش کردن تب و تاب کرونا است. امسال خیال مردم آسودهتر شده حتی علی رغم سالهای گذشته تعداد بسیاری از مردم به دید و بازدید و سفرهای نوروزی میروند و البته از چند لایه ماسک و مایع ضدعفونی کننده خبری نیست.
اما آیا بی اعتنایی به ویروس پیک نهم را برای ما به ارمغان نمیآورد؟ به نظر آمیتیس رمضانی متخصص بیماریهای عفونی و مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور، اما بهتر است امسال هم کمی مراعات کرد تا این ویروس در تعطیلات نوروز شیوع پیدا نکند.
رمضانی به خبرنگار حوزه بهداشت آنا میگوید: خوشبختانه شیوع ویروس آنفولانزا در کشور بسیار کم شده است، اما همچنان با موارد سرماخوردگی روبرو هستیم که در اکثر این سرماخوردگیها با انجام تست pcr با جواب مثبت کرونا روبرو میشویم.
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ادامه میدهد: بیماری کرونا دیگر کسانی که سه دوز واکسن دریافت کردهاند و بیماری زمینهای ندارند را تهدید نمیکند، اما همچنان افراد که بیماری زمینهای و خاص دارند، افراد سالمند و کسانی که واکسن دریافت نکردهاند در معرض خطر هستند.
او میگوید: تاکید ما این است، تمام کسانی که احساس سرماخوردگی دارند از دید و بازدید و مهمانیهای نوروزی امتناع کنند تا ویروس پخش نشود.
این متخصص بیماریهای عفونی میگوید: حتی سرماخوردگیهای خفیف را هم جدی بگیرید البته این ویروس علائم پر خطری ندارد برای کسانی که واکسن دریافت کردهاند ندارد و با عفونتهای تنفسی فوقانی همراه است.
رمضانی پیشنهاد میدهد بهتر است در رستورانها و مسافرت هم بیشتر از فضای باز استفاده کرد و در فضایهای پوشیده ماسک بزنیم و پرتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.
به نظر مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور حتی اگر بگوییم علائم بیماری خفیف شده است و ما واکسن زدهایم و مراعاتهای لازم را انجام ندهیم با ابتلا به ویروس و سرایت آن به دیگران زندگی خود و اطرافیان را مختل خواهیم کرد پس بهتر است امسال هم مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
حسن خاکبازان
انتهای پیام/