صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
دانستنی‌های گردشگری

چطور از کوه‌های مریخی چابهار بازدید کنیم؟

کوه‌های مریخی رشته کوهی است که تقریباً از ۳۵ کیلومتری خاور چابهار آغاز و تا ده‌ها کیلومتر به سمت شرق امتداد یافته است.
کد خبر : 835582

کوه‌های مینیاتوری یا همان کوه‌های مریخی از جمله اماکن دیدنی شگفت انگیزی است که شاید اگر یکبار در سفر به چابهار به بازدید آن‌ها رفته باشید قطعا تصاویری حیرت انگیز را به ثبت رسانده اید، اما این کوه‌ها در کدام قسمت از بندر قرار دارند؟

کوه‌های مریخی در کدام قسمت بندر چابهار قرار دارند؟

چابهار شهری است پر از دیدنی‌های شگفت‌انگیز که هر انسانی را به حیرت وامی‌دارد و کوه‌های مینیاتوری که آن‌ها را حتی با نام کوه‌های مریخی نیز می‌شناسیم، با ساختار و شکلی ویژه در فاصله ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری بعد از شهر چابهارو در مسیر گواتِر در سمت چپ جاده قرار گرفته اند.

این کوه‌ها به دلیل نوع و وضعیت فرسایش و گونهٔ رسوبی خاص در این منطقه اشکالی شبیه به ناهمواری‌های سطح مریخ پیدا کرده اند.

از سوی دیگر رسوبات آهکی بقایای بدن جانداران دریایی (سخت‌پوستان و ماهی‌ها) به همراه ماسه و خاک رس را می‌توان از مواد اصلی تشکیل‌دهندهٔ رسوبات این کوه‌ها معرفی کرد.

کوه‌های مریخی (آریا، کالانی) رشته کوهی است که تقریباً از ۳۵ کیلومتری خاور چابهار آغاز و تا ده‌ها کیلومتر به سمت شرق امتداد یافته است، کوه‌هایی شبیه به کوه‌های مریخی که به بدبوم نیز شهرت دارد.

افرادی که علاقه خاصی به ستاره شناسی دارند سفر به بندر چابهار می‌تواند تجربه رصدی خوبی را برای آن‌ها به یادگار بگذارد، زیرا با توجه به منطقه قرار گیری این بندر، امکان رصد هم‌زمان چند صورت فلکی، وجود دارد که امری بسیار جذاب است.

از سوی دیگر افرادی که عاشق صخره نوردی هستند نیز می‌توانند به کوه‌های مینیاتوری بعنون یک گزینه نگاه کنند.

بهترین زمان برای سفر به چابهار

چابهار شهری گرم و خشک است و با توجه به این خصوصیا بهترین زمان برای سفر به این شهر پاییز و زمستان است.

در واقع می‌توان گفت اوایل فصل بهار نیز یکی از زمان‌هایی است که می‌توانید برای لذت بردن از این بندر زیبا به این بهشت جنوب شرق ایران سفر کنید.

چطور راهی کوه‌های مینیاتوری چابهار شویم؟

اگر تصمیم دارید کوه‌های مینیاتوری چابهار را ببینید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید و یا از آن‌ها عکاسی کنید، باید از چابهار خارج شوید و زمانی که به ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری چابهار به سمت بندر گواتر می‌رسید، کوه‌های مینیاتوری را مشاهده می‌کنید که به شما سلام می‌کنند.

در واقع این جاده یکی از زیباترین جاده‌های استان سیستان و بلوچستان است، زیرا تالاب صورتی لیپار از یک طرف، کوه‌های مخروطی مینیاتوری از طرف دیگر در کنار درختچه‌های بیابانی چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌کنند.

اماکن دیدنی در نزدیکی کوه‌های مینیاتوری چابهار

یکی از اماکن دیدنی در نزدیکی کوه‌های مینیاتوری چابهار، تالاب لیپار است که خود از جمله شگفتی‌های طبیعت ایران محسوب می‌شود و این شهرت را بدلیل رنگ صورتی که دارد در جهان معروف شده است.

به این صورت که وقتی به اندازه ۱۵ کیلومتر از چابهار به سمت بندر گواتر فاصله گرفتید، با تالابی روبرو می‌شوید که تنها نمونه از آن در جهان است که یکی از شورترین آب‌های جهان به شمار می‌رود. در کنار تالاب بازارچه‌ای سنتی است که زنان بلوچستان صنایع دستی خود را آنجا می‌فروشند.

در ۵ کیلومتری چابهار روستایی با نام روستای تیس قرار دارد که گفته می‌شود در حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد.

گورستان جن تیس، مسجد جامع تیس، مجموعه غار‌های بان مسیتی، قلعه پیروز گت، قلعه انوشیروان، آرامگاه سید غلام رسول، قلعه پرتغالی‌های تیس و بندر صیادی تیس از جاذبه‌های بی‌نظیر این روستا هستند.

یکی دیگر از اماکن دیدنی در این بندر زیبا تلگراف‌خانه انگلیسی‌ها است، یک ساختمان تاریخی که بنای آن را انگلیسی‌ها در اواخر دوران قاجار ساختند و نکته‌ای که باید در این میان به آن توجه کرد این است که، این ساختمان یکی از قدیمی‌ترین بنا‌های مدرن چابهار محسوب می‌شود.

غار‌های مسیتی به غار‌های سه‌گانه تیس نیز معروف هستند که این غار‌ها در ۵ کیلومتری روستای تیس در دامنه کوه‌های شهبازند قرار دارند و درواقع یکی از غار‌ها طبیعی و دوتای دیگر مصنوعی است و در زبان بلوچی بان به معنی مرد خداپرست و مسیتی به معنی پرستشگاه است.

بومیان این منطقه نیز درباره غار‌های مسیتی معتقدند که که این غار‌ها درگذشته پرستشگاه یا محلی برای ذبح بوده‌اند و تشریفات مذهبی در آن‌ها انجام می‌شده است. 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر