صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
دانستنی‌های گردشگری

معرفی غذا‌های محلی بندر چابهار

بت ماش از جمله غذا‌های پر انرژی و مقوی چابهار است که در فصل سرما پخته می‌شود.
کد خبر : 835562

بسیاری از مردم وقتی به یک شهر و یا کشوری دیگر سفر می‌کنند ترجیح می‌دهند و یا مجبورند غذا‌های محلی و سنتی آن منطقه را میل کنند. آن‌ها که خودشان دوست دارند بدانند اهالی آن جا از چه طعم و بو و مزه‌ای در غذا‌ها استفاده می‌کنند گاهی اسامی و ترکیبات آن را می‌دانند و گاهی هم اطلاعی ندارند و در رستوران انتخاب می‌کنند. اما اگر شما قصد دارید راهی چابهار شوید ما قصد داریم تعدادی از غذا‌های محلی این ناحیه را به شما معرفی کنیم.
اما ابتدا کمی از این بندر زیبا بدانیم.

بندر چابهار؛ یک بندر مهم در جنوب ایران

همانطور که می‌دانید بندر چابهار یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان است.

این بندر به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و از جمله نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان است و در کریدور شمال – جنوب نقش مهمی ایفا می‌کند.

ویرانه قلعه پرتغالی‌ها که در یکی از روستا‌های این شهرستان (تیس) در پنج کیلومتری چابهار واقع شده‌است، گواه رونق دریانوردی و اهمیت استراتژیک این خطه از بلوچستان در آن روزهاست که کشور‌های استعمارگر و تجارت‌پیشه اروپایی بازار‌های چین، هندوستان و به‌طور کلی شرق را جایگاه مناسب عرضه کالا و مصنوعات خود می‌دانستند و برای تسلط بر آن تلاش می‌کردند.

آب و هوای چابهار چگونه است؟

با توجه به اینکه چابهار با دریا همجوار است و همچنین در نزدیکی مدار رأس‌السرطان و در مسیر باد‌های موسمی شبه‌قاره هند و جبهه‌های استوایی قرار گرفته است این امر سبب شده تا آب و هوایی گرمسیری و معتدل با رطوبت نسبی داشه باشد.

در واقع این منطقه گرمترین نقطه کشور در زمستان و خنک‌ترین بندر جنوبی ایران در تابستان است!

یک آب و هوای رویایی که سبب می‌شود این بندر دارای کمترین تغییرات در فصول چهارگانه سال باشد.

غذا‌های محلی چابهار

  • تنورچه

تنورچه نیز یکی دیگر از غذا‌های خوشمزه چابهار است که در تنور پخته می‌شود و برای پخت این غذا گوشت را یا به سیخ می‌کشند یا به شکل کامل در تنور کباب می‌کنند.

  • تباهگ

تباهنگ نیز از دو جز تشکیل می‌شود؛ گوشت خشک شده‌ای که با روش‌های سنتی جنوب کشور نمک سود می‌شود و برنج. 

  • تخلان

یک غذای مقوی که مواد تشکیل دهنده آن گندم، دنبه گوسفند و بره است و با توجه به طبع گرمی که دارد بیشتر در فصول سرد طبخ می‌شود.

البته باید توجه داشته باشید که برای بهتر کردن مزه آن از ادویه‌های جنوبی و هندوستانی استفاده می‌کنند و اکثرا آن را در کنار پلو یا به تنهایی سرو می‌کنند.

  • بت ماش

بت ماش از جمله غذا‌های پر انرژی و مقوی چابهار است که در فصل سرما پخته می‌شود.

از جمله مواد اولیه مهمی که در پخت این غذا استفاده می‌شود، برنج، ماش و سبزیجات معطر است.

  • کراهی میگو

کراهی میگو یکی از معروف‌ترین غذا‌های دریایی چابهار است که برای طبق آن ابتدا میگو را با پیاز تفت می‌دهند و سپس به آن گشنیز و ادویه‌های مخصوص اضافه می‌کنند و صبر می‌کنند تا دم بکشد. 

  • پلو زعفرانی

شاید یکی از خوش عطرترین پلو‌هایی که در شهر چابهار می‌پزند، پلو زعفرانی باشد، زیرا آن را با کمک مرغ، برنج، زعفران، زیره، سیر، پیاز، فلفل دلمه و میخک درست می‌شود.

  • خوراک خرما

خوراک خرما یک غذای بسیار مقوی است که در چابهار طرفداران خود را دارد.
 
 انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر