۲۰ اثر جشنواره شعر «همای رحمت» تجلیل شدند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از تبریز، اختتامیه دومین جشنواره بینالمللی «همای رحمت به زبان ترکی» با حضور حجتالاسلام سید محمدعلی آلهاشم نماینده مقام معظم رهبری در استان آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز در سالن استاد شهریار دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی در این نشست گفت: این جشنواره از سلسله جشنوارههای حوزه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی بوده و در آن ۶۰۴ اثر از کشورهای مختلف جهان به دبیرخانه این جشنواره رسیده که نشاندهنده اهمیت موضوع و استقبال چشمگیر شعرای ترک زبان کشورهای مختلف است.
آرش رنجبران با اعلام اینکه ۱۰ قطعه شعر جشنواره همای رحمت به عنوان شعر برگزیده و ۱۰ قطعه شعر عنوان شایسته تقدیر را کسب کردند، بیان کرد که صاحبان این ۲۰ اثر با اهدای تندیس جشنواره و لوح سپاس تجلیل شدند و از داوران این جشنواره نیز قدردانی شد.
وی در ادامه متن پیام ارسالی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به دومین جشنواره «همای رحمت به زبان ترکی» را قرائت کرد.
در متن پیام آمده است: خداوند تبارک و تعالی را شاکریم که با عنایات خاصه حضرات ائمه معصومین علیهمالسلام توفیقی فراهم آمده تا به مناسبت ۱۳ رجب سالروز ولادت امیرالمومنان حضرت علی(ع) تا ۱۵ شعبان سالروز ولادت منجی عالم بشریت حضرت، ولی عصر (عج) رویداد فراگیر جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به همت واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور در یک دوره زمانی یک ماه برای دومین سال برگزار شود.
در این پیام اضافه شده است: این جشنواره بخشی از نظام تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اسلامی است که با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری در فضاهای معنوی ماههای مبارک رجب و شعبان جانهای تشنه اهل معرفت را با خود همراه میکند. فضای بانشاطی که توأم با ایام سالروز میلاد برگزیدگان الهی بوده و یاد و نام آنها اظهار ارادت و عبودیت و بندگی به پیشگاه خداوند متعال خواهد بود.
در این پیام تبیین شده است: تردیدی نیست که ائمه اطهار علیهمالسلام مأمور بودهاند تا مردم را به خدا دعوت کنند و پرواضح است که اجرای جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در حقیقت زمینهای است برای استعانت جستن از پیشگاه امامان معصوم علیه السلام برای اتصال به ذات باری تعالی.
در این پیام بیان شده است: امیدوارم این حرکت ارزشمند سرآغازی برای بهرهمندی هرچه بیشتر آحاد جامعه به ویژه جامعه جوان و فرهیخته دانشگاهی باشد تا فرصت را غنیمت شمرده و از این فرصت مبارک ضمن آشنایی بیش از پیش با آموزههای اهل بیت (ع) و بهکار بستن آن در زندگی فردی، خانوادگی، سازمانی و اجتماعی بتوانند سعادت دنیا و آخرت خود را تأمین کنند.
در این پیام عنوان شده است: اینجانب ضمن خدا قوت به همه دستاندرکاران جشنواره در تمامی واحدهای استانی دانشگاههای آزاد اسلامی از درگاه خالق سبحان توفیق روزافزون همگان را درخواست میکنم.
حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه محبوب تبریز هم گفت: شعر همای رحمت نمونهای از شعری است که در تاریخ معاصر ایران مانند آن را نداریم که یک شاعر در دوره حیاتش شعری از آن بدین گسترگی رواج یافته باشد؛ بنابریان وجود شهریار برهانی بودکه اگر شاعر خوب باشد شعر میتواند ماندگار شود.
وی افزود: یک جنبه دیگر شهریار نقش او در وحدت ملی است که قابل اعتنا است. بیگانگان به هر بهانهای دنبال تفرقه افکنی و دوگانه سازی موقوم هستند، اما شهریار نشان میدهد که مردم ایران فراتر از اختلاف زبان و فرهنگ یک یگانگی در بینشان وجود دارد.
آل هاشم بیان کرد: در ایران تمام اقلیتهای قومی اعم از ترک، فارس، عرب، عجم، لر، بلوچ و آذری کنار هم حضور دارند و این تنوعها مانند تارها، زیباست که کثرت آنها در کنارهم یک وحدت زیبا و دلنشین به نام ایران ایجاد کرده است و شهریار وجودش بیانگر این وحدت است.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: شهریار در هر دو عرصه دست یابد همچنین شهریار توانسته به قلههای این دو عرصه دست یابد. همچنین شهریار توانسته به اوج درجه عرفانی نایل شود و در دوره معاصر عرفان را با شعر به پیوند برساند.
در ادامه مراسم یکی از شعرای برگزیده از کشور ترکیه شعر خود را به صورت برخط برای حاضران قرائت کرد و سیدبشیر حسینی شاعر و نویسنده زبان ترکی و برگزیدگان شعر دومین جشنواره همای رحمت نیز به زبان ترکی به شعرخوانی در مدح حضرت علی علیهالسلام پرداختند.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/