شرایط خاص بیماران دیابتی برای روزه گرفتن
سعید کلباسی فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با خبرنگار آنا گفت:کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و عوارض این بیماری را دارند و داروهای متعددی مصرف میکنند نباید روزه بگیرند؛ بنابراین روزه گرفتن برای بیماران دیابتی باید در یک شرایط خاصی صورت پذیرد.
این عضو انجمن دیابت ایران ادامه داد: یک بیمار دیابتی در صورتی که پزشک وی اجازه روزه گرفتن داده باشد و قند خون بیمار نیز تحت کنترل باشد طی یک پروسه تغذیهای میتواند با رعایت تغذیه مناسب روزه بگیرد. از جمله اینکه بیماران دیابتی نباید غذای بسیار چرب و شیرین مصرف کنند.
وی با تاکید بر اینکه تغذیه افراد سالم و بیماران دیابتی تفاوتی ندارد بلکه بیشترین اهمیت در بیماران دیابتی آن است که اضافه وزن پیدا نکنند و در زمان روزهداری دچار یبوست نشوند ادامه داد: افراد دیابتی باید غذاهایی مصرف کنند که زودهضم نباشد و یک ساعت و نیم بعد از افطار میوه مصرف کنند.
او ادامه داد: بیماران دیابتی قند خونشان نیز دو ساعت بعد از افطار چک شود همچنین از سبزیجات بسیار استفاده کنند. خوراکیهای شیرین مانند زولبیا و شلهزرد مصرف نکنند و حتی چای زیاد و نوشیدنیهای کافئیندار نیز ننوشند و تاکید می شود آب بسیار بنوشند و از مصرف غذاهای پرادویه نیز خودداری کنند همچنین بیشتر غذاهای پر فیبر، کمچرب و دارای نشاسته مصرف کنند؛ بنابراین توصیه میشود پروتئین را در وعده سحر مصرف کنند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم در پایان افزود: افراد دیابتی که روزه نمیگیرند هم در این ماه دچار ناپرهیزی غذایی میشوند. تاکید ما این است که در صورت همراهی خانواده در سفره افطار و سحر مراقب تغذیه خود باشند.
انتهای پیام/