صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

پنج فیلم قدرتمند از کارگردان‌های سیاه پوست که باید حتما دید

۵ فیلم تاثیرگذار کارگردان‌های سیاه که هر یک چشم اندازه‌ها و بزنگاه‌های تاریخی مهمی را به تصویر کشیده‌اند، در این گزارش معرفی می شود که دیدن آنها خالی از لطف نیست.
کد خبر : 835360

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، در هالیوود، صنعتی که از دیرباز در سیطره مردان سفیدپوست بوده، موفقیت فیلم‌های ساخت کارگردان‌های سیاه با بازی هنرپیشه‌های سیاه برای نمایش و تشکیل هویت این اقلیت اهمیت بسیار زیادی داشته‌اند.

در ادامه به ۵ فیلم تاثیرگذار کارگردان‌های سیاه که هر یک چشم اندازه‌ها و بزنگاه‌های تاریخی مهمی را به تصویر کشیده‌اند. اشاره می‌کنیم.

** یهودا و مسیح سیاه

«یهودا و مسیح سیاه» به کارگردانی شاکا کینگ درباره داستان واقعی رئیس شاخه حزب پلنگ سیاه در ایلینویز، فرد همپتون، با بازی دانیل کالویا است. این فیلم درباره وقایع بعد از به قدرت رسیدن همپتون و نفوذ یک مامور سیاه پوست اف بی آی به نام بیل اونیل با بازی لاکیث استنفیلد در حزب پلنگ سیاه است. داستان‌های در هم تنیده اونیل و همپتون سرانجام منجر به ترور همپتون توسط اف بی آی در ۱۹۶۹ شد.

«یهودا و مسیح سیاه» که نامزد و برنده جوایزی هم در اسکار و هم درگلدن گلوب شد، به دلیل نگاه کردن به پلنگ‌های سیاه از یک دریچه دیگر حائز اهمیت است. این فیلم نشان می‌دهد که چگونه پلنگ‌ها با مردم ارتباط برقرار می‌کردند و برنامه‌ها و پروژه‌های حمایتی خود برای جوانان سیاه را اجرا می‌کردند.

سال‌ها بود که فیلم‌های مربوط به موضوعات سیاه پوست‌ها سعی می‌کردند در خدمت مخاطب سفیدپوست باشند، لذا آن‌ها اغلب روی یک ناجی سفید و ایجاد حس خوب در پایان فیلم تاکید داشتند. اما «یهودا و پلنگ سیاه» اهمیت صدا‌های سیاه را حفظ می‌کند و روی قدرتشان تاکید می‌کند.

** شبی در میامی

«شبی در میامی» که از روی فیلمنامه غیراقتباسی نوشته کِمپ پاورز ساخته شده است، اولین ساخته حیرت انگیز رجینا کینگ است. این فیلم یک برداشت تخیلی از یک دیدار واقعی است که در فوریه ۱۹۶۴ در محل هامپتون هاوس بین شخصیت‌های معروف جامعه سیاه پوست‌های امریکا مالکوم ایکس (با بازی کینگزلی بن آدیر)، محمد علی کلی (با بازی الی گور)، جیم براون (آلدیس هاج) و سم کوک (با بازی لزلی اودوم جونیور) اتفاق افتاد.

در این دیدار، این چهار شخصیت تاثیرگذار درباره جزئیات و پیچیدگی‌های رهبر سیاه پوست‌ها بودن در طول جنبش حقوق مدنی صحبت می‌کنند. آنچه «شبی در میامی» را به فیلمی فصیح و شیوا تبدیل می‌کند صحبت‌هایش درباره مسئولیت اجتماعی و نگاه این افراد به مقوله‌های استقلال، مذهب، جنسیت و بهره کشی است.

** سیزدهم

این فیلم به متمم سیزدهم قانون اساسی ایالا متحده اشاره می‌کند که در آن برده داری در این کشور منسوخ شده است. این فیلم مستند که توسط آوا دورنای ساخته شده است با چندین کنشگر، شخصیت سیاسی و مردمی مانند براین استیونسون، آنجلا دیویس، کوری بوکر، استفن کولبرت و میشل الکساندر صحبت می‌کند و آن به ضعف‌های متمم سیزدهم اشاره می‌کنند که منجر به زندانی شدن ناعادلانه رنگین پوست‌ها می‌شوند.

«سیزدهم» با یک کلیپ صوتی از باراک اوباما شروع می‌شود که می‌گوید امریک خانه ۵% جمعیت دنیا است، اما ۲۵% از زندانی‌های دنیا در این کشور هستند. «سیزدهم» فقط درباره نژادپرستی در گذشته صحبت نمی‌کند، کارگردان درباره مشکلات زندگی سیاه‌های امروزی نیز صحبت می‌کند.

** دوازده سال بردگی

در حالی که فیلم‌هایی مانند «جانگو رهاشده» با شوخی و خنده به موضوع بردگی می‌پردازد تا مخاطب سفیدپوست احساس راحتی کند و معذب نشود، «۱۲ سال بردگی» ساخته استیو مک کویین فیلمی هوشمندانه، جدی و تلخ است. این فیلم بر اساس خاطرات سولمون تورتوپ و با بازی چیوتول اجیوفور ساخته شده است. فیلم ابتدا زندگی سولومون به عنوان پسر دو برده آزاد شده را نشان می‌دهد، بعد او ربوده می‌شود و به بردگی گرفته می‌شود.

در «۱۲ سال بردگی» کارگردان آن تصویر کلیشه‌ای که همواره توسط هالیوود در فیلم‌هایی مانند «بر باد رفته» به مخاطب نشان داده می‌شد را می‌شکند و برده داری امریکایی را به عنوان یک سیستم جاری که هنوز به پایان نرسیده است نمایش می‌دهد.

** پنج هم خون

اگرچه فیلم «پنج هم خون» ساخته اسپایک لی در سال ۲۰۲۰  ریتم تندتری در مقایسه با چهار فیلم قبلی معرفی شده در این مطلب دارد، اما به اندازه آن‌ها با ظرافت هر چه تمام‌تر تجربه سرباز‌های سیاه پوست را در جنگ ویتنام به تصویر می‌کشد. در «پنج هم خون» ساخته اسپایک لی بازیگرانی مانند نُرم لوئیس، دلروی لیندو، کلارک پیترز و ایسایا ویتلاک جونیور در نقش چهار سرباز بازنشسته، که به شهر هو چی مین در ویتنام سفر می‌کنند، تا جسد فرمانده شان استورمین نورمن با بازی چادویک بوسمن فقید را پیدا کنند.

«پنج هم خون» فیلمی پویا و پرهیاهو است که به ترسیم سندرم اضطراب بعد از سانحه، بهره کشی از کهنه سرباز‌های سیاه پوست و تعصب می‌پردازد. فیلم اسپایک لی راهی است برای بیان داستان سرباز‌های سیاه پوستی که داستان هایشان هرگز روایت نشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر