صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۴ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
دکتر صدیقه ببران در همایش «خانواده و رسانه»؛

استفاده کودکان و نوجوانان از فضای مجازی باید مدیریت شده باشد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز گفت: طبق آخرین تحقیقاتی که روی کودک و نوجوانان ایرانی در زمینه استفاده از فضای مجازی و رسانه صورت گرفته، ۹۰ درصد نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله از شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده و روزانه تا ۹ ساعت آنلاین هستند.
کد خبر : 835075

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، همایش «خانواده و رسانه» صبح امروز، چهارشنبه با حضور اساتید حوزه رسانه، حقوق و خانواده در دانشکده رفاه با همکاری پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی، مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران و پژوهشگاه قوه قضائیه، همایش حقوق خانواده و رسانه برگزار شد.

نخستین پنل این همایش به اراده مقاله «حقوق زن و رسانه» ارائه دهنده مریم آمدی کارشناس ارشد حقوق عمومی، سپس مقاله «رسانه‌های دیجیتال و حقوق کودک؛ مسئولیت توزیع شده» ارائه دهنده دکتر محمود مختاری استادیار پژوهشکده مطالعات بنیادین دانشگاه شهید بهشتی و سپس مقاله «کاربرد هوش مصنوعی در حل مسائل حقوق خانواده» ارائه دهنده دکتر مهرنوش ابوذی استادیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران اختصاص یافت.

در باقی پنل نیز یکی از سخنران‌ها دکتر صدیقه ببران استادیار گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز صحبت‌هایی درباره ارتباط رسانه و کودک و نوجوان پرداخت و گفت: طبق آخرین اطلاعات و پژوهش‌های صورت گرفته ۷۵ درصد کودکان و نوجوانان ما هر روز تلویزیون تماشا می‌کنند و ۴۸ درصد آن‌ها نیز تلویزیون شخصی دارند یعنی ۱۷ هزار ساعت این افراد تا سن ۱۸ سالگی تلویزیون تماشا می‌کنند.
وی افزود: همچنین ۶۰ درصد کودک و نوجوانان به شبکه اینترنت در خانه دسترسی دارند و ۳۷ درصد نیز از کامیپوتر خودشان به اینترنت وصل می‌شوند همچنین ۲۲ درصد نیز وب کم دارند. پیش دبستانی‌ها حداقل روزانه ۵ دقیقه به بازی کامیپوتری و ۱۰ دقیقه موبایلی می‌پردازند و ۵ تا ۸ ساله‌ها حداقل روزانه ۱۹ دقیقه با کامپیوتر و ۲۱ دقیقه با موبایل بازی می‌کنند.

ببران اظهار داشت: طبق تحقیقات ۹۰ درصد نوجوانان از ۱۳ تا ۱۸ ساله از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنن و ۷۵ درصد حداقل یک پروفایل شخصی دارند. دو سوم نوجوانان نیز با اینترنت موبایل دسترسی دارند و روزانه تا ۹ ساعت آنلاین هستند.

وی با توضیح بحث حقوق کودک در اسناد بین المللی براساس کنفوانسیون حقوق کودک ۱۹۸۹ گفت: براساس رویکرد مشارکتی به حقوق کودک، کودکان بعنوان موجوداتی آسیب پذذیر هستند، اما همچون بزرگسالان حقوقی دارند که شامل حق دیده شدن و شنیدنند.
ببران با اشاره به مسائلی که از فضای مجازی به سبک زندگی مردم آمده، گفت: مسئله این است که در این شرایط ما باید به مسائل قانونی اکتفا کنیم و یا عمیق‌تر نگاه کنیم، سواد رسانه‌ای یک راهکار موثر در برابر این مسائل است که نگرانی خواننده‌ها را می‌تواند کاهش دهد. خیلی از مشکلات روحی و روانی الان باعثش این است که بچه‌ها در معرض زیاد رسانه و فضای مجازی اند البته اطلاعات مفید از همین فضا خوب است، اما باید مدیریت شده و فرهنگ سازی شده باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر