صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

مالیات خانه‌های لوکس به لایحه بودجه برگشت/ پشت پرده ماجرای حذف مالیات لوکس‌نشینان چه بود؟

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از بازگشت مالیات خانه‌های لوکس به لایحه بودجه سال آینده در نشست دیشب کمیسیون تلفیق خبر داد.
کد خبر : 835040

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، قانون مالیات بر واحد‌های مسکونی و باغ‌ویلا‌های گران قیمت برای نخستین بار در لایحه بودجه ۱۴۰۰ وارد شده بود.

برای دومین بار در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ این پایه مالیاتی بار دیگر مصوب شد که اخیرا سازمان امور مالیاتی در اطلاعیه‌ای از محاسبه مالیات خانه‌های لوکس و درج آن در سامانه سازمان امور مالیاتی خبر داده است؛ ارقام مالیاتی متعلق به سال ۱۴۰۰ واحد‌های مسکونی و باغ‌ویلا‌های گران قیمت به مالکان این خانه‌ها اطلاع رسانی شده است.

در هر ۲ سالی که مالیات بر خانه‌های لوکس در قوانین بودجه سنواتی ذکر شده، خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد تومان مشمول مالیات شده اند. با این حال به دلیل تورمی که در بازار مسکن رخ داده و برخی واحد‌های مسکونی که ارزش آن‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ میلیارد تومان بوده، اما جهش ناگهانی ارزش داشته و به بالای این رقم رسیده اند، دولت در لایحه بوددجه ۱۴۰۲ کف معافیت مالیاتی خانه‌های لوکس در لایحه بودجه را ۲۰ میلیارد تومان تعیین کرد.

**حذف عجیب مالیات لوکس‌نشینان در مجلس

با این حال در اتفاقی عجیب نمایندگان مجلس در هنگام بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در جلسه علنی یکشنبه ۷ اسفند، با حذف این پایه مالیاتی از قانون بودجه سال آتی موافقت کردند.

رئیس مجلس ساعاتی پس از این اتفاق، بر اساس آیین نامه داخلی مجلس این مصوبه را به کمیسیون تلفیق ارجاع داد؛ رئیس قوه مقننه در نشست علنی یکشنبه ۷ اسفند با ارجاع جزء یک بند «ذ» تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲ به کمیسیون تلفیق موافقت کرد.

برخی از کارشناسان از حذف درآمد ۶۰ هزار میلیارد تومانی با حذف این پایه مالیاتی گزارش می دهند.

**سخنکوی هیئت رئیسه: مالیات خانه‌های لوکس به بودجه ۱۴۰۲ برگشت

سید نظام الدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس و سخنگوی هیئت رئیسه در صغحه شخصی خود در فضای مجازی از تصویب مجدد مالیات بر خانه‌های لوکس در جلسه دیشب (۹ اسفند) کمیسیون تلفیق مجلس با رقم واحد‌های مسکونی و باغ‌ویلا‌های بالای ۲۰ میلیارد تومان و ارسال آن به صحن علنی برای بررسی مجدد در جلسات پیش روی مجلس خبر داد.

**پشت پرده ماجرا چه بود؟

در جزء یک بند «ذ» تبصره ۶ لایح بودجه ۱۴۰۲ آمده است:

«واحد‌های مسکونی و باغ ویلا‌های مجاز با احتساب عرصه و اعیان و زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی-اداری و تجاری در محدوده شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت که ارزش روز آن‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال می‌باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان ۲ در هزار می‌باشد.»

هنگام بررسی این جزء، محمد مهدی مفتح پیشنهاد داد که «واحد‌های مسکونی» از این قسمت حدف شود که نمایندگان نیز با این پیشنهاد موافقت کردند.

به دنبال حذف عبارت «واحد‌های مسکونی» از این بند لایحه بودجه، محمد باقر قالیباف تصریح کرد: با حذف واحد‌های مسکونی از این بند عملا ابهاماتی ایجاد شده است چرا که اکنون ویلا‌های غیرمجاز مالیات نمی‌دهند و ما در اینجا با اخذ مالیات برای باغ ویلا‌های مجاز عملا آن‌ها را جریمه می‌کنیم از سوی دیگر در این مصوبه ذکر شده که در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر که اکثر باغ ویلا‌ها در شهر‌های کوچک هستند.

رییس مجلس ادامه داد: بنابراین این بند از بودجه را به کمیسیون ارجاع می‌دهیم تا ابهامات آن رفع شود.

این در حالی است که با حذف عبارت «واحد‌های مسکونی» عملا کل این پایه مالیاتی حذف می‌شود که به نظر می‌رسد نمایندگان به اشتباه به این پیشنهاد رأی داده اند.

به گزارش خبرنگار آنا، بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، در صورت تصویب حذف عبارتی از لایحه، امکان بازگشت مجدد همان عبارت وجود ندارد و باید برای متن جایگزین از عبارت دیگری استفاده شود.

**کارشناس اقتصاد مسکن: عمده ویلا‌های لوکس در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر است که این بند از لایحه بودجه باید اصلاح شود

در همین ارتباط فرشید ایلاتی کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با خبرنگار آنا درباره مالیات بر خانه‌های لوکس اظهار کرد: از اقدامات خوب نمایندگان این بود که پس از ارجاع این بند از لایحه بودجه به کمیسیون تلفیق، بار دیگر این پایه مالیاتی به تصویب رسید.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی نمایندگان معتقد بودند رقم ۲۰ میلیارد تومان به دلیل جهش قیمت مسکن، دیگر خانه لوکس نیست، می‌توان در اصلاح این مصوبه کمیسیون تلفیق در نشست صحن علنی، کف معافیت مالیاتی خانه‌های گران قیمت را ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفت.

کارشناس اقتصاد مسکن به متوسقمیت مسکن در تهران بر اساس اعلام مرکز آمار که متری حدودا ۵۵ میلیون تومان است اشاره و تصریح کرد: با این مبلغ می‌توان با ۳۰ میلیارد تومان واحد‌های بالای ۴۰۰ تا ۵۰۰ متری خریداری کرد که در حال حاضر چنین متراژی، یک واحد مسکونی لوکس محسوب می‌شود، اما به هر حال در برخی مناطق ممکن است واحد ۲۰۰ متری با ۳۰ میلیارد تومان قیمت هم پیدا کرد.

ایلاتی یادآور شد: به نظر من همین مصوبه ۲۰ میلیارد تومانی برای کف معافیت مالیاتی واحد‌های مسکونی گران قیمت کمیسیون تلفیق، رقم مناسبی برای اخذ مالیات از لوکس نشینان است.

وی تأکید کرد: در لایحه بودجه سال آینده، باغ ویلا‌های واقع در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر مشمول مالیات هستند این در حالی است که بسیاری از ویلا‌های گران قیمت در روستا‌ها قرار دارند که عملا بخش مهمی از باغ ویلا‌های لوکس از مالیات معاف می‌شوند و باید نمایندگان برای اصلاح این بخش از پایه مالیاتی خانه‌های لوکس نیز چاره‌ای بیندیشند.

این کارشناس اقتصاد مسکن بیان کرد:‌ آنچه اهمیت دارد، انتقال درآمدهای حاصل از انواع مالیات های بخش مسکن به صندوق ملی مسکن است؛ بر اساس قانون جهش تولید مسکن، سازمان امور مالیاتی موظف است همه درآمدهای مالیاتی مرتبط با بخش مسکن از جمله مالیات بر خانه های خالی یا خانه های لوکس را به این صندوق واریز کند.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر رئیس سازمان امور مالیاتی چندین بار از واریز درآمدهای حاصل از مالیات خانه های لوکس و خالی به صندوق ملی مسکن خبر داده که با توجه به اینکه هنوز اولین درآمدهای این پایه مالیاتی وصول نشده، فعلا چیزی منتقل نشده است.

به گفته ایلاتی، باید در قانون بودجه سنواتی نیز علاوه بر قانون جهش تولید مسکن، بار دیگر موضوع انتقال درآمدهای حاصل از مالیات های بخش مسکن به صندوق ملی مسکن برای مصرف در نهضت ملی مسکن یا دیگر طرح های حمایتی بخش مسکن تأکید شده و در کنار تصویب قانون مالیات بر خانه های لوکس، محل مصارف آنها نیز ذکر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر