جایگاه مهم دانشگاه آزاد در بزرگترین رویداد دانشبنیان نفت و گاز کشور
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، رویداد ملی عصر امید عسلویه و نخستین نشست تخصصی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی از سلسله همایشهای «بوشهر، آینده و پیشرفت» صبح دوشنبه ۸ اسفند با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سید علی هاشمی فرماندار عسلویه، حجت نظری مدیرعامل شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، عنایتالله ملکیتبار رئیس مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی، سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر و جمعی از مدیران و روسای دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استانها در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس آغاز به کار کرد.
**رئیس دانشگاه آزاد: منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به عنوان پلتفرم نفت و گاز در دنیا مطرح شود
دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه یک شرکت در بازارهای سنتی معمولا منطقهای را انتخاب و در آن فعالیت خود را آغاز میکرد افزود: پس از آن مجموعهای از صنایع به صورت خطی پشت هم رشد کرده و بازار سنتی ایجاد میشد. یک دهه است که رویکرد دنیا از بازارهای سنتی به پلتفرمهای نفت، گاز و انرژی تغییر کرده است، به همین منظور منطقه ویژه اقتصادی باید تعریف جدیدی به خودش بدهد و به عنوان پلتفرم نفت، گاز و انرژی معرفی شود.
طهرانچی با تاکید بر اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت در پلتفرم متفاوت از نگاه سنتی است بیان کرد: در نگاه سنتی مفهوم صنعت و دانشگاه مفهوم خطی بود، بر اساس آن دانشگاه نیرو را تربیت میکرد و در اختیار صنعت قرار میداد. در این نگاه دانشجو در تهران تربیت میشد و فقط برای اردو به عسلویه میآمد، درحالیکه ما معتقدیم دانشجو باید بخشی از تحصیل خود را در عسلویه بگذراند.
وی افزود: عصر امید میخواهد در پلتفرم نمایشگاه نفت و گاز، معنای جدیدی برای ارتباط دانشگاه و صنعت تعریف کند. ما نیاز داریم در کنار ۴۲ پالایشگاه یک پالایشگاه فناوری داشته باشیم تا دانشجویان در آنجا باورهای خود را خلق کنند و سپس وارد صنعت شوند. استادی که ۴ روز در عسلویه حضور نداشته باشد، مفهوم صنعت و دانشگاه را درک نخواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه شرکتهای جدیدی که اقتصاد دنیا را شکل میدهند، پلتفرمی هستند، گفت: منظور از پلتفرم، نرمافزار نیست. شکل کسب و کارهای دنیا عوض شده و باید پلتفرمهای انرژی جایگزین شکل قبلی شود.
طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: اعتراف میکنیم به عنوان یک دانشگاه و کنشگر فعال وظیفه خود را در منطقه پارس انجام ندادهایم و باید در این زمینه کنشگری فعال داشته باشیم.
**معاون سیاسی استانداری بوشهر: دانشگاه آزاد به تسریع ارتباط صنعت و دانشگاه اهتمام ویژهای دارد
اکبر پورات معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر در مراسم افتتاحیه این رویداد با بیان اینکه برگزاری این رویداد یک اتفاق میمون و مبارک در سرعتبخشی و عمقبخشی به ارتباط دانشگاه و صنعت است گفت: اهتمام ویژه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به این امر نشاندهنده عزم جدی دانشگاه برای تحقق فرمایشات و انتظارات مقام معظم رهبری است.
وی خاطرنشان کرد: معرفی محصولات دانش بنیان در کنار تأسیسات عظیم صنعت در قطب انرژی کشور، نویددهنده آیندهای روشن برای حرکت صنعت بر مدار محصولات دانش بنیان به ویژه حوزه نفت، گاز و پتروشیمی است. لذا برپایی چنین رویدادی در بعد ملی در این فضا ارزشمند و قابل تقدیر است.
پورات با بیان اینکه یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری دانش بنیان کردن نفت و گاز است، اظهار داشت: در این زمینه ضرورت دارد مسئولان حوزه نفت به موازات دانشگاه حرکت کنند و از این ظرفیت عظیم بهره ببرند. قطعاً شرکت های دانش بنیان می توانند در حوزه مسائل زیست محیطی و آلودگی ناشی از فعالیت صنعت به کمک بیایند.
**سرپرست منطقه ویژه اقتصادی: فاز ۱۴ پارس جنوبی را بدون نیاز به خارجی ها و با دانش مهندسان داخلی ساختیم
سخاوت اسدی سرپرست منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی گفت: امیدواریم حضور دکتر طهرانچی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و برگزاری رویداد ملی عصر امید عسلویه، خیر و برکت و پیشرفت در حوزه های مختلف دانش بنیان ازجمله نفت و گاز و انرژی به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته با تلاش و پیگیری شبانهروزی متخصصان، مهندسان و دانشمندان کشورمان مجموعه پارس جنوبی به ویژه فاز ۱۴ بدون نیاز به نیروهای خارجی تکمیل شده و این اتفاق میسر نمیشد مگر اینکه در حوزه های دانش بنیان همکاری تنگاتنگی بین دانشگاه و صنعت به وجود آید.
اسدی ادامه داد: امیدواریم با حضور مؤثر دانشگاه آزاد اسلامی در این عرصه، شاهد پیشرفت های روزافزون باشیم.
**رئیس دانشگاه آزاد استان بوشهر: استقبال صنایع از رویداد عصر امید عسلویه
سروش حیدری سنگستانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست، با اشاره به برگزاری رویداد ملی عصر امید عسلویه، گفت: این رویداد در راستای رویداد ملی عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی و اولین نشست تخصصی از سلسله نشستهای «بوشهر، آینده و پیشرفت» است که در استان بوشهر برگزار میشود.
وی تأکید کرد: ۷۴ شرکت برای حضور در این رویداد و نشستهای تخصصی ثبتنام کردند که ۴۰ شرکت پذیرفته شدند. با توجه به حضور گسترده صنایع در شهرستان عسلویه و بازدید آنها از رویداد ملی عصر امید عسلویه، انتظار میرود قراردادها و تفاهمنامههای همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی استانها با صنایع به امضا برسد.
حیدری سنگستانی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر همه توان خود را برای اتصال و پیوند دانشگاه و صنعت به کار گرفته است و امیدواریم این رویداد بتواند زمینه و بسترساز تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین و پیوند مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با منطقه پارس جنوبی و صنعت گاز کشور باشد.
**فرماندار عسلویه: پردیس دانشگاه آزاد عسلویه در مدت اندک پُرقدرت ظاهر شد
سید علی هاشمی فرماندار شهرستان عسلویه هم با ابراز خرسندی از فعالیت پردیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در عسلویه، گفت: با وجود آنکه پردیس عسلویه دیرهنگام در این شهرستان راهاندازی شد اما همین مدت اندک نیز توانسته عزتمندانه و قدرتمندانه وارد عمل شده و رویداد ملی عصر امید عسلویه را برگزار کند.
وی افزود: ۳۶۰ شرکت در شهرستان عسلویه حضور دارند که ۵۴ شرکت جزء شرکتهای بزرگ پالایشگاهی، پتروشیمی و نیروگاهی هستند و ظرفیت بسیار خوبی را در منطقه به وجود آوردهاند. در این راستا درخواست راهاندازی رشتههای مورد نیاز منطقه در مقاطع تحصیلات تکمیلی را داریم.
**رئیس شورای پتروشیمیهای عسلویه: ۷۰ درصد گاز کشور در عسلویه تولید میشود
حجت نظری رئیس شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه پارس جنوبی نیز با قدردانی از حضور شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی در این منطقه، گفت: ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز از منطقه پارس جنوبی استخراج میشود که معادل ۷۰ درصد گاز کشور است که از این مقدار ۴۰ میلیون مترمکعب به عنوان خوراک پتروشیمی در اختیار شرکتها قرار میگیرد.
نظری ادامه داد: ۴۱ شرکت پتروشیمی در این منطقه وجود دارد که نیمی از آنها در حال تکمیل هستند که در سال ۴۰ میلیون تن ظرفیت اسمی محصولات پتروشیمی، شیمیایی و پتروشیمیایی دارند.
وی با اشاره به راه اندازی شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه پارس جنوبی اظهار داشت: عسلویه نیازمند توجه و نگاه بیشتر دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان است. ارتباط بین صنعت و دستگاههای اجرایی در عسلویه فراتر از جایگاه اداری است و رابطه همدلی برقرار است؛ بنابراین انتظار میرود رابطه این شورا که متشکل از شرکتهای پتروشیمی و صنعتهای منطقه است، با شرکتهای دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی توسعه یابد. امیدواریم به زودی به رابطه همکاری با شرکتهای دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی افتخار کنیم.
**کدام واحدهای دانشگاه آزاد در رویداد عصر امید عسلویه حاضرند؟
گفتنی است در نمایشگاه این رویداد که تا دهم اسفندماه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار میشود ۵۰ شرکت از ۱۴ استان کشور و ۱۹ واحد دانشگاهی در ۶۳ غرفه حضور دارند.
دانشگاه آزاد اسلامی استانهای خوزستان، اردبیل، اصفهان، تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، همدان، البرز، قزوین، گیلان، مرکزی و واحد مستقل علوم و تحقیقات آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه خود را در این نمایشگاه ارائه کردهاند.
انتهای پیام/