صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۶ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱
یک متخصص گوش مطرح کرد؛

یک سالگی بهترین سن برای جراحی کاشت حلزون در کودکان ناشنوا است

پدرام برقعی گفت: در کودکی که ناشنوا به دنیا می‌آید، ایده آل‌ترین سن برای کاشت حلزون، یک سالگی است چرا که می‌تواند این جراحی را تحمل کند.
کد خبر : 834855

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، پدرام برقعی، متخصص گوش حلق بینی در گفت‌گویی گفت: کاشت حلزون، یک روش درمانی است. در این روش حسی که از نظر عصبی در فرد از دست رفته یا توانایی شنیدن در شخصی که ناشنوای کامل است، فراهم می‌شود. اغلب در افراد ناشنوا، گیرنده‌های شنوایی در حلزون از بین می‌رود اما عصب آن‌ها سالم است. از این رو، با کاشت حلزون، گیرنده‌های شنوایی که قرار است صدا را تبدیل به جریان عصبی کند و به مغز برساند، فعال می‌شود و فرد شنوایی خود را به دست می‌آورد.

وی با بیان اینکه این دستگاه دارای دو قسمت است، ادامه داد: بخشی از آن با جراحی داخل گوش کاشته می‌شود که یک الکترود داخل حلزون کاشت می‌شود. این الکترودها مستقیما عصب شنوایی را تحریک می‌کنند. این الکترود، فرکانس‌ها و قسمت‌های حلزون را کامل تحریک می‌کند. همچنین، دستگاه، قسمتی دارد که بیرون کار گذاشته می‌شود و هر فرکانس را به الکترودهای مشخص می‌رساند. این تکنولوژی سی سال در دنیا و همین‌طور در ایران انجام می‌شود و در این زمینه پیشرو هستیم. سیستم ما یکی از پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین سیستم‌ها محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه برای افراد کم شنوا، سمعک جوابگو است، گفت: برای افرادی که به طور کامل ناشنوا هستند، زمان محدود طلایی برای کاشت حلزون داریم؛ چرا که هر چه زمان کوتاه‌تر باشد نتیجه جراحی حلزون بهتر است. در کودکی که ناشنوا به دنیا می‌آید، ایده آل‌ترین سن برای کاشت حلزون، یک سالگی است؛ زیرا از نظر رشدی کودک می‌تواند این جراحی را تحمل کند. از این رو، بحث غربالگری برای کودکان به همین علت اهمیت دارد تا تشخیص دهند کودک مشکل شنوایی دارد یا خیر.

برقعی با بیان اینکه جراحی کاشت حلزون، انقلاب بزرگی در علم پزشکی است، بیان کرد: اقدام به موقع برای کاشت حلزون، باعث می‌شود تا افراد شنوایی خود را به دست آورند. یکی از راه‌های پیشگیری از به دنیا آمدن کودکان ناشنوا، تست‌های زمان حاملگی و ژنتیکی است که احتمال ناشنوایی را می‌توان تشخیص داد. بیماری‌های ویروسی یا بیماری‌های دیگری همچون مننژیت که التهاب پرده‌های مغزی را به دنبال دارند، گاهی منجر به ناشنوایی می‌شوند.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر