صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۱ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۱
در مسیر نخبه‌پروری(۱۲۰)/ توسط دانشجوی دانشگاه آزاد ایلام انجام شد؛

اختراعی که از هدررفت آب و شکستن ظروف در آزمایشگاه جلوگیری می‌کند

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد ایلام با اشاره به اختراع «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» عنوان کرد: این اختراع در ممانعت از هدررفت آب و شکسته‌شدن ظروف آزمایشگاهی کاربرد دارد.
کد خبر : 834715

مدیسا کمری دانشجوی دکتری شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به اختراع «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» و مزیت‌های آن اظهار کرد: در محیط آزمایشگاه و حین استفاده از شیشه‌آلات آزمایشگاهی به‌دلیل نبود کنترل در اندازه‌گیری فشار و دما به‌صورت الکتریکی و استفاده بی‌رویه از آب برای سردکردن شیشه‌‌ها حین انجام آزمایش به مدت چند شبانه‌روز و نبود کنترل شرایط آزمایش، موجب شکستن ظروف آزمایشگاهی می‌شود.

وی اضافه کرد: در این راستا، علاوه بر از دست رفتن نمونه، شخص آزمایشگر در معرض خطر قرار می‌گیرد؛ بنابراین برآن شدیم تا سیستمی به منظور افزایش سطح ایمنی آزمایش که در دما و فشار بالا انجام می‌شوند و حذف کامل آب برای سردکردن و کنترل آزمایش تا رسیدن به محصول و اضافه کردن چند قابلیت دیگر دستگاه‌های موجود در آزمایشگاه به این دستگاه که سبب استفاده همزمان و افزایش سرعت عمل در انجام آزمایش و بی‌نیاز شدن آزمایشگاه‌ها از چند دستگاه می‌شود را طراحی کنیم که «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» نام دارد.

این مخترع درباره اینکه چه اهدافی را در این تصمیم و اختراع خود دنبال کردید و نحوه عملکرد اختراع چگونه بوده و برای چه مقاصدی سودمند است و کارایی و کاربرد دارد؟ پاسخ داد: حذف کامل استفاده از آب برای سردکردن و جلوگیری از هدررفت آب، اندازه‌گیری و کنترل دمایی، اندازه‌گیری و کنترل فشار سیستم، امکان کاهش دما و فشار به‌صورت اضطراری و استفاده همزمان از شیکر و التراسونیک از مزیت‌های سیستم «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» است.

کمری با بیان اینکه نمونه خارجی محصول و اختراع «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» وجود ندارد، هزینه ساخت از نمونه اولیه تا محصول را ۲۰ میلیون تومان عنوان کرد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با اشاره به اینکه در راه ساخت دستگاه اختراع «رآکتور شیمیایی در شرایط کاملاً بسته» از نهاد، ارگان یا دانشگاه کمکی دریافت نکردم، ادامه داد: این محصول در مرحله تولید انبوه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر