مخاطبان شبکه العربیه گزارش ضدایرانی را مسخره کردند + تصاویر
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روز گذشته (پنجشنبه) پایگاه اینترنتی شبکه خبری «العربیه» که باحمایتهای پادشاهی عربستان به پایگاهی برای مانور رسانهای ضد ایران تبدیل شده است، با انتشار دو گزارش متوالی تلاش کرد تا به نوعی به موضوع توافق هستهای ایران و غرب بپردازد و از زاویه دید خود آن را به «نزدیکی ایران و شیطان» توصیف کند.
«عبدالرحمن راشد» فعال رسانهای و مدیرکل سابق شبکه «العربیه» در گزارشی با عنوان «رهبری ایران و نزدیکی به شیطان» نوشت: با نزدیک شدن مذاکرات آمریکا و ایران به خط پایان اعلام شده، دیگر سوالی درباره سلاح اتمی که دلیل اختلاف و انگیزه مذاکره است، مطرح نیست، بلکه اکنون سوال درباره نظام ایران است که آیا پس از امضای توافقنامه، میانه رو خواهد بود؟
وی سپس در پاسخ به این سوال و چندین سوال مطرح شده دیگر مینویسد: سیاستمداران ایرانی شبیه تندروهای عرب هستند که از خود در همساز کردن گفتمان سیاسی و رفتار حقیقی، چهرههای متناقضی به نمایش میگذارند، از جمله آن میتوان به اجرای سیاست مبهم خارجی و به طور مشخصتر با آمریکا نام برد.
«راشد» تلاش می کند در این گزارش با رجوع و ورق زدن تاریخ ایران گواهی برای نقض تعهداتش از پیش از انقلاب تاکنون بیابد و با سیاهنمایی مینویسد: در آغاز تمام کسانی که خواستار باز کردن درها بودند، مجازات شدند، نخستین آنها «ابوالحسن بنی صدر» نخستین رئیسجمهوری ایران بود که به دلیل نظراتش مجبور به ترک جایگاه خود، فرار به عراق و پس از آن پناه بردن به فرانسه شد. در دوره جنگ با عراق نیز بار دیگر درهای ایران باز شد. در آن هنگام دولت ایران تلاش کرد کانالی محرمانه باز کرده و توافقی سیاسی و نظامی با دولت «رونالد ریگان» رئیسجمهوری وقت آمریکا منعقد کند، ولی این راز را مجله لبنانی «الشراع» در سال ۱۹۸۷ فاش کرد و «ریگان» مجبور شد به خاطر رسوایی موسوم به «ایران-کونترا»، عذرخواهی کند.
این خبرنگار فعال سعودی در ادامه سیاهنمایی خود به بررسی دوران ریاستجمهوری «حسن روحانی» پرداخت و نوشت: ما اکنون در دوره ریاستجمهوری «حسن روحانی» هستیم که به بهانه عزم تهران برای انتقال از تندروی به میانهروی، به قدرت دست یافت. باوجود این، «روحانی» وظیفه اصلی خود را دستیابی به توافقی سیاسی هستهای همه جانبه با آمریکا معرفی و از اتخاذ سیاستی باز در داخل و خارج خودداری میکند.
گزارش مدیرکل سابق شبکه «العربیه» نتوانست اقبال مخاطبان را دربرداشته باشد تا جاییکه برخی کاربران با انتشار کامنتهایی به انتقاد و تمسخر گزارش منتشر شده پرداختند و نوشتند: از صحبتهای نویسنده به طور کامل مشهود است که از پیچیدگی نظام سیاسی ایران بیخبر است. «حسن روحانی» فقط اختیار توافق هستهای آن هم با نظارت رهبری را دارد.
کاربری دیگر نوشته است: جالب است این ضد ایرانیترین نویسنده عرب هم اعتراف میکند که ایران «شیر» است.
دقایقی پس از این گزارش ضد ایرانی، گزارش دیگری به قلم «داود شریان» کارشناس عربستانی و مجری شبکه «امبیسی»، در پایگاه اینترنتی شبکه «العربیه» منتشر و در آن تلاش میشود تا سخنرانی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل به نوعی حمایت و ایجاد کمپینی تبلیغاتی برای توافق هستهای با ایران تعبیر شود.
«شریان» در گزارش خود مینویسد: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه بزرگترین کمپین تبلیغاتی برای ایران را پایهگذاری و نقش قدیمی آن در منطقه را بازسازی کرد.
این کارشناس سعودی که در ظاهر همچنان در توهم توطئه اسرائیل در حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران غرق است، میافزاید: اگر اسرائیل تا این اندازه از دستیابی ایران به سلاح اتمی بیم دارد، چرا همانند گذشته با توسل به زور جلوی آن را نمیگیرد؟ اسرائیل پایگاه اتمی «تموز اوزیراک» عراق را که در دوره ریاستجمهوری «صدام حسین» با همکاری فرانسه برپا شد، در حملهای هوایی در سال ۱۹۸۱ منهدم کرد و این در حالی است که این پایگاه نسبت به آنچه که امروز ایران دارد، تنها «طرح» بود. چه چیزی اسرائیل را از تکرار این اقدام علیه نیروگاههای ایرانی باز میدارد، با وجود اینکه میداند بیش از یک کشور در منطقه از این اقدام استقبال میکند یا دستکم از حمایت آن چشمپوشی میکنند؟
وی در ادامه برای اینکه نقش محرکی در حمله اسرائیل به ایران داشته باشد و بتواند آنها را حتی برای دقایقی به فکر حمله وادارد، مینویسد: اسرائیل چرا حمله نظامی نمیکند و به گلایه پناه میبرد و همچون گذشته عمل نمیکند؟ «نتانیاهو» دروغ میگوید و دولت آمریکا و همه سازمانهایش میدانند که وی تنها پروژههای تهران را تبلیغ میکند.
این گزارش این همانند گزارش قبلی با تمسخر کاربران مواجه شد تا جاییکه یکی از مخاطبان در کامنتی نوشت: راستی چند وقت پیش متن گذاشته بودید که اسرائیل احتمالا به ایران حمله میکند و در این صورت اعراب با آن همراه میشوند. بالاخره کدوم را قبول کنیم؟ فکر میکنم به طور کلی از هر دری مطلب میگذارید تا ببینید کدامیک از طرحهایتان تاثیر خود را میگذارد.
کاربر دیگری نوشت: بهعنوان یک عرب اهلسنت ایرانی که میهنم را دوست دارم و خون و نژاد خود را از اعراب و کشورهای عربی میدانم، از خواندن این تحلیل متاسف شدم. جقدر ضعیف و چقدر با ذهن عقب مانده نوشته شده است.
انتهای پیام/