صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱
در دانشگاه آزاد اردبیل صورت گرفت؛

تشریح فضائل حضرت عباس(ع) در اختتامیه جشنواره «وفا»

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل عنوان کرد: ویژگی‌های علمداری، برادری، روحیه پهلوانی و وفاداری در حضرت عباس علیه‌السلام و امام علی علیه‌السلام مشترک بود.
کد خبر : 834457

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اردبیل، همزمان با اعیاد شعبانیه، آیین اختتامیه جشنواره وفا از سری برنامه‌های جشنواره امامت و مهدویت به همت مؤسسه فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با حضور معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

فرشید سلیمی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل در اختتامیه جشنواره وفا گفت: جشنواره امامت و مهدویت یک جشنواره سراسری بوده که توسط دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها و حوزه‌های مختلف در حال برگزاری است و استان اردبیل به واسطه ارادت مردمانش به حضرت عباس علیه‌السلام عهده دار برگزاری جشنواره وفا شد تا فضائل حضرت عباس علیه‌السلام در آن مورد بحث قرار گیرد.

وی اضافه کرد: عوامل سعادت و بهروزی در دنیا متعدد است که تعدادی از آن‌ها همانند بذر یک گیاه به ذات انسان بستگی دارد و در جایی مانند صحنه عاشورا خود را نشان می‌دهد. ویژگی خاص حضرت عباس علیه‌السلام مادر ایشان بود، مادری که حضرت عباس علیه‌السلام را به گونه‌ای تربیت کرد تا نقشی که حضرت علی علیه‌السلام برای حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله و سلم ایفا کرد را برای امام حسین علیه‌السلام ایفا کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل خاطرنشان کرد: ویژگی‌های علمداری، برادری، روحیه پهلوانی و وفاداری در حضرت عباس علیه‌السلام و امام علی علیه‌السلام مشترک بود که امام علی(ع) آنها را در حق حضرت پیامبر صلی‌الله علیه و آله و سلم و حضرت عباس (ع) نیز در حق امام حسین(ع) آن را به نمایش گذاشتند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم با بیان اینکه در فرهنگ جامعه ما نام حضرت عباس سلام‌الله علیه با نام اردبیل عجین شده است، ادامه داد: حضرت کنیه‌های مختلفی مانند ابوالفضل به معنی مظهر و تجلی فضایل، ابوالقربه به‌عنوان صاحب و حامل مشک آب، ابوالفرجه به معنی گشاینده سختی‌ها را دارد و القابی همچون قمر بنی هاشم، باب الحوائج، باب الحسین، کبش الکتیبه و ... نیز به ایشان اطلاق شده و ترکیب این کنیه‌ها و القاب بود که حضرت ابوالفضل(ع) را مورد توجه قرار داد.

فرزاد جهان‌بین افزود: با چنین جایگاهی هم مردم، سلاطین و حکام همواره پابوس آن حضرت بودند و تمام عشق خود را در ساخت و توسعه حرم حضرت عباس علیه‌السلام از مختار ثقفی تا سلاطین آل‌بویه و صفوی و... نشان دادند. بطل و پهلوان یا حامی ضعفا در تاریخ کم نداشتیم، اما وقتی قدرت بازو و شمشیر با قدرت روحی و مناعت طبع و تسط بر نفس آن حضرت همراه می‌شود چنین تابلوی بی‌نظیری می‌سازد که گفته‌اند: پنج امامی که تو را دیده‌اند دست علمگیر تو بوسیده‌اند.

وی در بیان تسلط بر نفس ایشان با اشاره به قضیه آب فرات افزود: هر فردی بود در آن شرایط وقتی به آب می‌رسید ناخودآگاه آب می‌نوشید، اما ابوالفضل العباس سلام‌الله علیه چنین نکرد و جریان حماسه‌ آب خلق شد که شکوه عظمت و ایثار حضرت را نشان داد و موجب ماندگاری ایشان شد.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به امان نامه‌ای که به حضرت ابوالفضل آوردند، رد امان‌نامه را تجلی عزت، معرفت و کمال کرامت نفس حضرت خواند و گفت: حضرت از اینکه دشمن احتمال پذیرفتن امان‌نامه را از جانب حضرت احساس کرده بود بسیار ناراحت بود و این یعنی شخصیت متعالی که نشستن گردی از احتمال ذلت بر دامن خود را بر نمی‌تابد.

جهان‌بین با تأکید بر جایگاه حضرت عباس علیه‌السلام و وجود مبارک ائمه اطهار علیهم‌السلام در جامعه گفت: بدون پیوند با امامت و مهدویت به تعالی و رشد مطلوب نخواهیم رسید و با برگزاری جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال تقویت این پیوند هستیم، امیدواریم دانش‌آموختگان دارای کرامت نفس و علو مرتبت شخصیتی تربیت کنیم.

به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استان‌های کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامه‌های جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.

افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد برگزار شد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر