اعتباربخشی برای مراکز درمان ناباروری ضروری است/ مراجعه زوجهای ناباور کشورهای همسایه برای درمان به ایران
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر منصوره موحدین در نشست خبری که به مناسبت برگزاری دومین کنگره بینالمللی تولید مثل برگزار شد، اظهار کرد: دومین کنگره بینالمللی تولیدمثل و اولین کنگره بینالمللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری به طور مشترک در تاریخ 29 تا 31 اردیبهشت توسط انجمن علمی جنینشناسی و بیولوژی تولیدمثل ایران و دانشگاه علومپزشکی ایران و با همکاری مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور برگزار میشود.
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی تولید مثل افزود: دومین جشنواره برترینهای حوزه سلامت نیز به صورت همزمان با دو کنگره یاد شده برگزار خواهد شد که در این مراسم پزشکان از تخصصهای مختلف از قبیل متخصص زنان، اورولوژی مردان، سرطانشناسی و غیره حضور خواهند داشت.
موحدین با بیان اینکه 450 مقاله علمی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، گفت: در دومین کنگره بینالمللی تولیدمثل بیش از 50 مدعو داخلی و خارجی به سخنرانی خواهند پرداخت.
به گفته وی، کارگاههای آموزشی و پنلهای تخصصی در حاشیههای این کنگره برگزار خواهد شد.
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی تولیدمثل با بیان اینکه مراکز ناباروری باید اعتبارسنجی و اعتباربخشی شوند، گفت: در تمام مراکز درمان ناباروری باید استانداردهای موجود رعایت شود. وزارت بهداشت باید این استانداردها را به صورت کامل تعریف و در اختیار مراکز قرار دهد که متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده است، اما انجمن جنینشناسی ایران این استانداردها را به صورت بینالمللی جمعآوری کرده و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است که امید است با تامل و گفتوگو بتوانیم براساس استانداردهای تعریف شده خدمات درمان ناباروری را تحت پوشش قرار دهیم.
وی تعریف نشدن خدمات استاندارد درمان ناباروری را یکی از عوامل اصلی عدمتمایل بیمهها برای تحتپوشش قرار دادن خدمات درمان ناباروری دانست و گفت: اگر این خدمات در سالهای قبل تعریف میشد، در اختیار شورای عالی بیمه قرار میگرفت، زوجین نابارور برای فرزندآوری دچار مشکلات مالی نمیشدند.
موحدین در پایان با بیان اینکه درمان ناباروری در کشور ما با تکنولوژیهای پیشرفته انجام میشود، گفت: به دلیل پیشرفت درمان ناباروری در کشور و فعالیت اکثریت متخصصان زنان در این حوزه باعث شده بسیاری از زوجین نابارور از کشورهای همسایه از قبیل عراق و ترکیه برای درمان ناباروری به کشور ما مراجعه کنند. همچنین بسیاری از مراجعهکنندگان درمان ناباروری در ایران از کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند، زیرا درمان ناباروری در کشور ما بسیار ارزانتر از سایر کشورهاست و برای بیماران مقرون به صرفه است. بنابراین باید بحث گردشگری و باروری را در کشور ارتقا دهیم.
در ادامه این نشست، دکتر احمد حسینی، رئیس کنگره جنینشناسی و تولیدمثل اظهار کرد: علم به سرعت در حال پیشرفت و تغییر است. پیشرفت فناوری و علوم زمینههای جدیدی را در علم فراهم میکند که این زمینهها نیاز به اطلاعرسانی دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه سلولهای بنیادین کشور ما جزو کشورهای پیشرفته و مدعی در این زمینه محسوب میشود، گفت: در حالحاضر درمان با سلولهای بنیادی در تمام دانشگاهها و استانهای کشور انجام میشود و تحقیقات بسیاری نیز در این زمینه انجام شده است.
انتهای پیام/