صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۱ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱
با حضور مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه؛

توانمندی‌های علمی و فناوری دانشگاه آزاد کرمانشاه معرفی شد

توانمندی‌های علمی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با حضور مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه معرفی شد.
کد خبر : 834060

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کرمانشاه، توانمندی‌های علمی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در جمع نخبگان و محققان این دانشگاه با حضور علیرضا دودمان‌تیپی مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه معرفی شد.

**اشتغال به تحصیل بیش از ۵۰ هزار دانشجو در استان کرمانشاه

علیرضا دودمان تیپی در این جلسه اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار دانشجو در استان کرمانشاه شاغل به تحصیل و گذراندن مدارج علمی هستند که تعداد قابل توجهی از این دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه تحصیل می‌کنند وجود این دانشگاه برای استان افتخار محسوب می‌شود و همه باید برای اعتلای علمی استان و کشور بکوشیم.

وی تأکید کرد: باید برای آینده نزدیک و دور برنامه‌ریزی و هدف مشخص داشته باشیم؛ البته جایگاه فعلی خوب است و ممنون از تلاش متولیان دانشگاه هستم؛ اما اینکه برای سال‌های آینده با توجه به اینکه ارزش آموزش و تحقیق در استان بسیار حائز اهمیت است چه برنامه‌ای داریم مهم بوده و انتظار دارم چشم‌انداز توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های آینده را بدانم.

 مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه ادامه داد: اگر قرار است رشته‌هایی در دانشگاه آزاد کرمانشاه تجمیع شوند باید در حوزه ابنیه دانشگاه تغییراتی ایجاد شود و با توجه به نیاز‌های استان رشته‌هایی تأسیس یا تجهیزات و امکاناتی فراهم شوند. باید به‌عنوان چشم‌انداز آینده این دانشگاه همه این موارد هدفمند بررسی و مشخص شود؛ اما باید با فناوری روز دنیا هماهنگ باشیم و در زمینه پژوهش و تحقیقات هزینه وقت صرف کنیم.

**مهم‌ترین دستاورد‌های سال‌های اخیر واحد کرمانشاه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه هم با ارائه گزارشی از مهم‌ترین دستاورد‌های سال‌های اخیر این واحد دانشگاهی بیان کرد: طبق آخرین آمار ارائه شده در رتبه‌بندی اعلامی سایماگو واحد کرمانشاه دارای رتبه ۴۵۵ بین دانشگاه‌های دنیا و ۴۷ بین دانشگاه‌های کشور و ۱۲ تا ۱۵ در بین دانشگاه‌های آزاد اسلامی است و رتبه پژوهشی این دانشگاه ۴۴۰ تا ۴۵۰ عنوان شده با این تذکر که طبق اعلام مؤسسه استنادی علوم پایش، وحید پروانه به‌عنوان یکی از دانشمندان یک درصد برتر دنیا و سعید روشنی، سبحان روشنی و فریبرز پرندین جزء دو درصد دانشمندان با مقالات پر استناد از اعضای هیئت علمی این دانشگاه معرفی شده‌اند.

مرتضی کهراریان اضافه کرد: مجله اینترنشنال نانو لترز این دانشگاه یکی از مجلات isi معتبر علمی دنیاست که در چندین جشنواره افتخار کسب کرده، ۱۲۰ جلد کتاب نیز توسط اعضای هیئت علمی این دانشگاه به چاپ رسیده و بیش از ۲۰۰ هزار کتاب فارسی‌زبان و ۲۰ هزار کتاب مرجع و غیر مرجع انگلیسی نیز در کتابخانه این دانشگاه وجود دارد، طبق آخرین اطلاعات در یک سال گذشته بیش از ۲۰۰ مقاله علمی توسط استادان در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده است.

وی در معرفی سایر توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مطرح کرد: ۲ هزار پایان‌نامه ارشد و دکتری در این دانشگاه دفاع شده و دو شرکت دانش‌بنیان برجسته نیز شامل شرکت دانش‌بنیان برگ آب و هوشمان پیشرو امید با تولیدات و تحقیقات بسیار مهم در این دانشگاه فعال هستند که شرکت برگ آب نوع ۲ و نخستین شرکت دانش‌بنیان در غرب کشور است در کنار این دو شرکت نیز از پنج هسته و ۹ واحد فناور بهره‌مند هستیم که دو هسته دیگر نیز در حال گذراندن مراحل صدور و اخذ مجوز هستند. یک سرای نوآوری نیز با هدف جایگزینی پارک علم و فناوری در واحد کرمانشاه فعال بوده که چند شرکت تحت پوشش با برگزاری ایده شو‌های مختلف داشته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مطرح کرد: از دو مرکز تحقیقات و یک باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان نیز بهره‌مند هستیم و از سال ۱۳۸۷ هفت انجمن علمی را نیز در اختیار داشته‌ایم که به دلیل عدم جذب دانشجو در برخی رشته‌ها دو انجمن حذف شده‌اند و در دو مرکز تحقیقات شامل تازه‌های روان‌شناختی که نوپاست و چندین کلینیک دارد. مرکز تکنولوژی گیاهی با شاخص گوگل اسپلات ۲۴ است و از دیگر فعالیت‌ها با استفاده از وجود استادان آماده‌سازی دوره‌های آموزشی برای ادارات و ارگان‌های مختلف استان کرمانشاه بوده با این تذکر که ارتباط با صنعت نیاز اصلی ماست و به سمت دانشگاه حل مسئله پیش می‌رویم و در تلاشیم پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان این دانشگاه هدفمند و بر اساس نیاز‌های استان و کشور باشد.

**توانمندی‌های فیزیکی و علمی در مراکز رشد

مسئول مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز با بیان اهمیت ایجاد این مراکز و تأثیر آن در استان عنوان کرد: از امکانات و توانمندی‌های فیزیکی و علمی بسیاری در مراکز رشد برخوردایم با ذکر این مهم که محدودیت‌های مالی ویژه‌ای داریم که انتظار می‌رود مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه این محدودیت‌ها را بررسی و در رفع آن مؤثر باشد؛ چراکه با وجود امکانات خوبی که در دانشگاه آزاد کرمانشاه وجود دارد و شاید در استان کم‌نظیر باشد به دلیل مشکلات بودجه و مالی روند روبه رشد، نزولی شده است.

احمد هاشمی ادامه داد: هر هسته فناور پس از ثبت شدن باید حمایت شود هم مالی و هم سخت‌افزاری که ازنظر سخت‌افزاری بسیار توانمندیم؛ اما مالی خیر و اگر ازنظر مالی حمایت نشوند روند رشد این هسته‌ها که مطمئناً در رشد اقتصادی استان و اشتغال آفرینی بسیار تأثیرگذارند نزولی خواهد شد با این تذکر که از طرف دولت دو منبع مالی مهم برای مجموعه‌های فناور دانشگاهی و برون دانشگاهی شامل تبصره‌های ۱۶ و ۱۸ در نظر گرفته شده که دانشگاه آزاد از این منابع مالی محروم بوده و با اینکه این دانشگاه از سرمایه‌های ملی و فناوری استان است از این بودجه‌ها سودی ندارد و خواهشمندیم استانداری کرمانشاه را نیز به چشم سایر مجموعه‌ها نگاه کند تا پرشتاب در مسیر توسعه اقتصادی استان عمل کنیم.

**نمایشگاه ملی گام دوم مهم‌ترین خروجی سرای نوآوری واحد کرمانشاه

رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اکنون از نسل دو به سمت نسل سوم حرکت می‌کند. دانشگاه فناور و حل مسئله است و مهم‌ترین خروجی سرای نوآوری در این دانشگاه نمایشگاه ملی گام دوم بود که در مصلای تهران برگزار شد و شاهد دستاورد‌های عظیم تحقیقاتی و فناوری دانشگاه آزاد در این نمایشگاه بودیم، سرای نوآوری همانند پارک علم و فناوری عمل می‌کند؛ اما با موضوعیت تخصصی‌تر و سرای نوآوری مجموعه‌ای از مراکز رشد و استارت‌آپ‌هایی است که با هدف حمایت از شرکت‌ها، پرورش ایده‌ها و سرمایه‌گذاری است. یکی دیگر از اهداف مهم آن این بوده که دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی فقط به صرف مدرک راهی بازار کار نشوند؛ بلکه آموزش دیده و با دانش عملی و پختگی به بازار کار قدم بگذارند و موفق باشند.

فرهاد سلیمی توضیح داد: در بازدید ستاری معاون علمی وقت ریاست جمهوری از سرای نوآوری کرمانشاه قول ۶ میلیارد تومان حمایت مالی به این دانشگاه داده شد که با وجود پیگیری‌های متعدد تاکنون عملیاتی نشده و از استانداری خواهشمندیم پیگیر آن باشند.

**امکانات هایتک مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی

رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی گیاهی واحد کرمانشاه نیز گفت: این مرکز تحقیقاتی از سال ۱۳۹۳ کار خود را آغاز کرد و دارای امکانات وظرفیت‌های بسیار بالایی بین دانشگاه‌های استان حتی کشور بوده و دو نوع خدمات آموزشی با برگزاری کارگاه‌ها و آزمایشگاهی با توجه به استفاده از امکانات بسیار هایتک انجام می‌دهد و نیازمند معرفی بیشتر آن در استان هستیم با این تذکر که دستگاه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی موجود در این مرکز در استان حتی کشور کم‌نظیر است.

شیما علایی درباره مشکلات این مرکز عنوان کرد: مجوز فعالیت از ارگان‌های مختلف به‌ویژه معاونت غذا و داروی کشور داریم؛ اما فقط یک انجمن صنایع غذایی و دارویی دوره‌ها را در استان اختصاصی برگزار می‌کند و با توجه به امکانات و توانمندی‌های از این دوره‌ها به دلیل مدیریت نادرست محرومیم نکته دیگر اینکه در حال پیگیری مجوز استاندارد ۱۷۰۲۵ هستیم تا با اخذ این مجوز برای استان کرمانشاه کاربری پیدا کنیم که با اخذ آن اولین ارگان واحد دانشگاهی خواهیم بود که این استاندارد را دریافت می‌کنیم و ظرفیت بالایی نیز در این زمینه داریم به هر حال این مرکز داشته ارزشمند استان کرمانشاه است و انتظار داریم حمایت شویم تا دستاورد آن برای همه استان کرمانشاه باشد.

**توانمندی‌های کم‌نظیر شرکت دانش‌بنیان 

مسئول شرکت دانش‌بنیان زیست فناور برگ آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز با معرفی توانمندی‌های کم‌نظیر این شرکت توضیح داد: این شرکت تنها شرکت بیوتکنولوژی گیاهی در استان کرمانشاه است که دانشگاه آزاد کرمانشاه نیز سهامدار آن بوده و به تازگی از نوع یک به دو ارتقا یافته و از همه امکانات فناوری و دانشگاهی روز دنیا برخوردار است، سایر شرکت‌ها و هسته‌های فناور می‌توانند از امکانات کم‌نظیر آن استفاده کنند و تنها درخواست از مشاور اقتصادی استاندار کرمانشاه حمایت سرمایه در گردش است و خواهشمندیم از امکاناتی که برای شرکت‌های پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده و از آن محرومیم برخوردار باشیم.

مهدی روزرخ  تأکید کرد: هیچ شرکت و دانشگاهی در استان کرمانشاه تجهیزات به‌روز و آزمایشگاهی کشت و بافت دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه را ندارد و اگر حمایت از ما با یک رویه عمومی و یکسان با سایر شرکت‌ها باشد مطمئناً در اقتصاد استان و درآمدزایی و توسعه تأثیرگذاری بسیاری خواهیم داشت، خواهشمندم دفتری در استانداری کرمانشاه ایجاد شود یا اگر بوده، تقویت شود تا از این موضوع حمایت کند و کمک به ایجاد فرصت‌های برابر برای تمامی شرکت‌های کل استان فراهم شود.

**فعالیت ۱۴ مدرسه غیردولتی و غیرانتفاعی سما

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز گفت: ۱۴ مدرسه غیردولتی و غیرانتفاعی سما در کرمانشاه وجود دارد که برخلاف سایر مدارس غیرانتفاعی همه درآمد این مدارس بر اساس مستندات موجود در خود این مدرسه‌ها هزینه می‌شود و هیچ شخصی سودی از آن ندارد با این تذکر که اشتغال‌زایی برای ۳۰۰ نفر با رعایت قانون کار و پرداخت بیمه فراهم کرده‌ایم و آمادگی داریم توسعه مدارس غیرانتفاعی در استان داشته باشیم و با آموزش و پرورش همکاری کنیم؛ البته بزرگ‌ترین مشکل در این مسیر سخت‌گیری بیش از حد نوسازی مدارس است.

احمد رجبی افزود: استان کرمانشاه ازنظر توسعه مدارس غیردولتی در کشور تقریباً جزء آخرین استان‌هاست که یکی از دلایل آن سخت‌گیری بیش از حد نوسازی مدارس است به نحوی که امکان اخذ یک مجوز وجود ندارد که اگر این سخت‌گیری تسهیل شود و استحکام نسبی مانند سایر استان‌ها در نظر گرفته شود، حاضریم برای توسعه مدارس پیشگام باشیم اشاره به این مسئله ضروری بوده که مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه تنها مدارسی هستند که بودجه مشخص فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی دارند و باید آن را هزینه کنند و نتیجه آن رتبه‌های برتر کشوری این مدارس است.

به گزارش آنا، در این جلسه سایر حاضران نیز مسائل و مشکلات و پیشنهاد‌ها خود را از قبیل پایلوت شدن دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تقریب مذاهب و مهدویت، راه‌اندازی دفتر همکاری فرهنگی علمی ایران و عراق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با توجه به وجود بیش از ۲ هزار دانشجوی غیر ایرانی و پیگیری ایده‌ها و موضوعات مدنظر استاندار کرمانشاه در این زمینه، تأثیر دانشگاه در مسئله توریسم در استان با توجه به وجود تعداد زیادی آثار ملی، جهانی و اسلامی و معرفی شرکت دانش‌بنیان و فناور هوشمان پیشرو امید مطرح کردند که دودمان تیپی ضمن گوش دادن به این موارد قول داد نسبت به پیگیری آنها اقدام کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر