صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۵ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱
همصدا با سایر کشورهای غربی؛

«بایدن» طرح صلح چین را رد کرد

رئیس جمهور آمریکا همصدا با سایر کشورهای غربی نسبت به طرح صلح پیشنهادی چین برای خاتمه دادن به بحران اوکراین ابراز تردید کرد.
کد خبر : 833926

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از اسپوتنیک، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با تردید نسبت به طرح پیشنهادی چین برای خاتمه دادن به بحران اوکراین، مدعی شد: من هیچ سودی در این طرح نمی‌بینم جز آنکه به نفع روسیه است.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در جریان نست شورای امنیت مدعی شد که این شورا نباید فریب تقاضا‌ها برای آتش‌بس بی‌قید‌وشرط یا موقت در اوکراین را بخورد و نباید با «معادل‌سازی غلط» از هر دو طرف، خواهان توقف درگیری باشد.

ادعای مقامات غربی مبتنی بر این اصل است که هنگام تنظیم طرح صلح، روسیه در مقام مهاجم نباید در جایگاه یکسانی در مقایسه با اوکراین قرار بگیرد.

طرح ۱۲ بندی دولت چین برای حل‌وفصل درگیری‌ها و پایان جنگ در اوکراین شامل احترام به حاکمیت همه کشورها، پایان‌دادن به تحریم‌های یک‌جانبه، کنارگذاشتن ذهنیت و گفتار «جنگ سرد»، توقف خصومت‌ها و درگیری‌ها، ازسرگیری مذاکرات صلح، حل بحران انسانی، حفاظت از غیرنظامیان و اُسرای جنگی، تضمین ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای، کاهش خطر‌های راهبردی، افزایش صادرات غلات، حمایت از پایداری زنجیره‌های صنعتی و زنجیره تأمین (کالاها) و بازسازی پساجنگ است.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو هم در واکنش به ارائه طرح صلح چین، مدعی شد: چین هیچ اعتباری برای ارائه طرح صلح ندارد، زیرا هنوز تهاجم غیرقانونی روسیه به اوکراین را محکوم نکرده و ما به چین به عنوان میانجی برای جنگ در اوکراین اعتماد نداریم.

«جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم طرح صلح پیشنهاد شده از سوی پکن برای حل و فصل بحران اوکراین را زیر سوال برد و مدعی شد: پیشنهاد چین به منزله اعلام مواضع این کشور است که از آغاز جنگ آن‌ها را تکرار کرده و یک طرح صلح نیست. طرح صلح باید قابل اجرا باشد و بتوان با آن درگیری‌ها را متوقف کرد.

بورل گفته بود که از نظر من مقام های چینی باید به کی یف سفر کنند تا پیشنهادات آن‌ها معتبر در نظر گرفته شود و این کشور متهم به یک‌جانبه گرایی نشود.

همزمان، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در نشستی خبری اعلام کرد: پیش از هر چیز قصد دارم با «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین دیدار کنم و معتقدم این دیدار به سود کشورمان و امنیت جهان خواهد بود.

روز گذشته، نماینده چین در جریان نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات جنگ اوکراین گفت: باید به توقف درگیری و توافق صلح در اوکراین و اروپا دست یافت. دیپلماسی تنها راه حل بحران اوکراین است.

وی افزود: برخی کشور‌ها بر حفظ تمامیت ارضی اوکراین تمرکز می‌کنند در حالی که توجهی به تمامیت ارضی سایر کشور‌ها ندارند. موضع ما در قبال جنگ اوکراین بی طرفانه است و برای توقف تنش‌ها در اوکراین تلاش می‌کنیم و معتقدیم باید برای تقویت امنیت همه کشور‌ها تلاش کرد.

نماینده چین تأکید کرد: برای محقق شدن صلح و ثبات پایدار در اروپا، دست کشیدن از ذهنیت جنگ سرد و استفاده از راه حل‌های دیپلماتیک ضروری است. گسترش ائتلاف‌های نظامی هرگز به صلح منجر نخواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر