صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۴ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱
گزارش آنا از رونمایی کتاب «با کمال افتخار ایرانی‌ام»؛

مجموعه شعری که در یک شب سروده شد!

علیرضا قزوه در رونمایی کتاب «با کمال افتخار ایرانی‌ام» گفت: این مجموعه شعر حاوی تعدادی شعر است که همه آن‌ها در یک شب سروده شده و همین جرات و جسارت زیادی می‌خواهد که آن را در قالب کتاب چاپ کنید.
کد خبر : 833858

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی از کتاب «با کمال افتخار ایرانی‌ام» اثر سید مسعود علوی تبار با حضور جمعی از شاعران، ادیبان، خوشنویسان، موسیقی دانان و دیگر هنرمندان داخلی و خارجی در گروه بین المللی هندیران برگزار شد.

در این نشست هنرمندانی، چون علیرضا قزوه، عمر تیمور، عبدالرحیم سعیدی راد، رضا اسماعیلی، مسعود ربانی، علیرضا حکمتی، رضا عبداللهی، مهدی باقرخان، سرویش تریپاتی، شوجان پرویز، عزیز آذین فرد، نغمه مستشار، سارا عبدالهی فر، صبا فیروزی، زهرا میریان کرمی، حمیده پارسافر، فاطمه ناظری، زیبا فلاحی، مهسا ایمانی حضور داشتند.

** قزوه: امیدوارم در آینده شاهد جنون‌های شاعرانه دیگری از علوی تبار باشیم

علیرضا قزوه شاعر و فعال فرهنگی کشورمان ضمن تبریک فرا رسیدن اعیاد شعبانیه گفت: کتاب با «کمال افتخار ایرانی‌ام» حاوی تعدادی شعر است که همه آن‌ها در یک شب سروده شده و همین جرات و جسارت زیادی می‌خواهد که آن را کتاب کنید. برای شاعر این دفتر آرزوی توفیق و تامل بیشتر را دارم. باشد که در آینده باز هم شاهد از این دست جنون‌های شاعرانه از ایشان باشیم.

** محبت: علوی تبار را هنرمندی خوش قلم، آئینی، باشور و حال و انرژی جوانی می‌شناسم

سپس محمد جواد محبت، شاعر شعر «دو کاج» عنوان کرد: سید مسعود علوی تبار را هنرمندی خوش قلم، آئینی، باشور و حال و انرژی جوانی می‌دانم و امیدوارم این اثر ایشان و کار‌های دیگرشان هم بیانگر اندیشه روشن و احوالات نیکویشان باشد.

** اسماعیلی: علوی تبار در مجموعه شعر «با کمال افتخار ایرانی‌ام»، هویت «ایرانی» را به تماشا گذاشته

رضا اسماعیلی شاعر و منتقد ادبی نیز در ادامه نشست بیان داشت: وارثان کلام و پیام و سلام، آنان که با اشتیاقی معنوی به ملاقات «حضرت شعر» می‌روند، انسان‌هایی عاشق اند که به مدد عشق، در مسیر کمال انسانی خویش گام بر می‌دارند. شعر، کاشف راز روشن هستی و هموار کننده راه «راستی» و «رستگاری» است. شعر، فرشته‌ای است که دست آدمی را می‌گیرد و به تماشای ملکوت می‌برد. به تماشای اسم اعظم و زیبایی شبنم، به تماشای آواز زلال جویبار، و رستاخیز دل انگیز بهار؛ و اینک سید مسعود علوی تبار همچون «اخوان» که با صدای بلند گفت:

ز پوچ جهان هیچ اگر دوست دارم
تو را‌ای کهن بوم و بر دوست دارم
تو را‌ای گرانمایه، دیرینه ایران
تو را‌ای گرامی گهر دوست دارم

وی با وقوف کامل به این حقیقت که «دوستی وطن، نشانه ایمان است»، مجموعه‌ای از ایرانی سروده‌هایش را با ادب دوستان به اشتراک گذاشته است. علوی تبار در مجموعه شعر «با کمال افتخار ایرانی‌ام»، هویت «ایرانی» خود را در قاب و قالب شعر به تماشا گذاشته که اقدامی قابل ستایش و شایسته تقدیر است.



وی افزود: این یادداشت کوتاه را که صرفا برای عرض تبریک قلمی شده است، با دو بیت از ایرانی سروده هایش به پایان می‌برم:

خداوندا وطن را دوست دارم
به از هر جا، وطن را دوست دارم
به همراه تمام هستی خویش
ز سر تا پا وطن وطن را دوست دارم

** عمر تیمور: شعرهای «با کمال افتخار ایرانی‌ام» با موسیقی بسیار تؤام می‌شود

سپس عمر تیمور خواننده، نوازنده‌ کمانچه، و مدرس موسیقی در تاجیکستان که سفر‌های هنری متعددی نیز به ایران داشته ، ضمن تبریک به علوی تبار اظهار داشت: کتاب «با کمال افتخار ایرانی ام»، شامل نوسروده‌های سید مسعود علوی تبار است که بسیار خواندنی هستند و شعر‌های آن با موسیقی بسیار تؤام می‌شود، کتابی است که سید مسعود در وطن پرستی و عشق به میهن و کشور محبوب ایران سروده است، کشوری که با کشور بنده یعنی تاجیکستان فرهنگ واحد و مشترکی دارد، و این قبیل اقدامات و تعاملات در روابط فرهنگی و موسیقی که بنده کار میکنم بسیار تأثیر گذار هستند، از جهت موسیقیایی و تبدیل به آهنگ بسیار مناسب و جذاب هستند. هنگامی که کتاب را خواندم فکر‌های بسیار خوب و زیادی به ذهنم رسید؛ و ما إن شاء الله در تاجیکستان این موسیقی‌ها را ایجاد می‌کنیم که مردم و ملت تاجیکستان هم استفاده کنند چرا که اشعار سید مسعود علوی در موسیقی تاجیکستان بسیار خوش می نشیند.

** جیرودی: این اثر حاصل اندیشه‌ای روان وعاشق پیشه است

کاظم جیرودی از شاعران پیشکسوت و مدیر نشر فرادید که کتاب مذکور در آنجا به طبع رسیده، اظهار کرد: یکی ازافتخاراتم این است که سعادت امورچاپ این کتاب نفیس و روان به عهده اینجانب گذاشته شد. همان ابتدای کار باتورقی که درآن داشتم متوجه شدم که این اثر حاصل اندیشه‌ای روان وعاشق پیشه است که عاشق سرزمینش ایران عزیز است شاید کسی باورنکند که این اثرزیبا درعرض چندساعت خلق شده است من رونمایی این کتاب ارزشمند را به جناب علوی عزیز و دوستداران ایران بزرگ شادباش گفته و برای ایران و ایرانی سربلندی آرزو می‌کنم.

** بینش: این مجموعه تمدن و هویت فرهنگ ایرانی را گوشزد می‌کند

سید حکیم بینش شاعر و پژوهشگر افغانستانی در ضمن صحبت‌های خود بیان داشت: این مجموعه شعر را با اشتیاق خواندم و آن را یک اتفاق خیلی خوب برای مردم ایران یافتم. بخصوص در شرایط فعلی که فعالیت‌های بیرونی و درونی و همینگونه تبلیغات سوءِ بسیاری علیه نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد؛ «با کمال افتخار ایرانی‌ام» مجموعه‌ای در جهت وفاق ملی است و می‌تواند نقش بسیار کلیدی در تقویت همدلی، همرنگی و همبستگی بازی کند. این مجموعه با گوشزد کردن تمدن و هویت فرهنگ ایرانی و یاد آوری گذشته‌های دور و نزدیک تکیه بر مفاخر این مرزم و بوم و همینگونه عناصری که مایۀ مباهات بوده است، می‌تواند دل‌ها را به هم نزدیک کرده و پیوند اخوت و برادری را تقویت نماید، این مجموعه به آوای فعولن و بر وزن شاهنامه است و لحن حماسی دارد. خواندن ابیاتی از این دست و ابراز عشق به ایران هر مخاطبی را به شوق می‌آورد.

سید حکیم بینش ادامه داد: شعر‌های سیدمسعود علوی‌تبار، یک امتیاز خیلی خوب دیگر دارد و آن قابلیت آهنگ و سرود شدن است. اشعار وی روان، یک دست و به دور از پیچیدگی‌های زبانی و تزاحم تصویر است. صمیمیت و روانی زبان و وزن‌هایی که انتخاب کرده همه در راستای همین امتیاز است. شما بعضی از این اشعار را که بخوانید دوست دارید دوباره برگردید و با آهنگ زمزمه کنید.

با خواندن مجموعه شعر «با کمال افتخار ایرانی‌ام»، پیش از هر چیز صمیمت و بی‌پیرایگی اشعار برایم جلب توجه کرد، ولی از بیت بیت آن، عشق به وطن و محبت شاعر به هموطنانش می‌جوشد و تا جان مخاطب نفوذ می‌کند. اشعار، زبان ساده، روان و بدون دست انداز دارند. مخاطب در همان خواندن نخست حرف شاعر را می‌گیرد.

همین عشق به وطن است که مردم ایران را با همۀ مشکلات در بیست و دوم بهمن به خیابان‌ها می‌کشاند و آن حماسۀ بزرگ را به وجود میآورد؛ عشقی که هر ایرانی با کمال افتخار می‌تواند بگوید:

من مرید آن وطن خواهم که گفت
با کمال افتخار ایرانی‌ام.

زیبا فلاحی شاعر و منتقد ادبی در ادامه چنین به معرفی شخصیت ادبی، ماهیت آثار، و صحبت در درباره اثر جدید علوی تبار پرداخت:

من مرید آن وطن خواهم که گفت:
با کمال افتخار ایرانی ام

سید مسعود علوی تبار با سرودن کتاب حی متألّه (زنده‌ خداشناس) به جهان شعر لبیک گفت. روح عرفانی و شوق به حماسه‌های عارفانه را می‌شد از این شاعر انتظار داشت.

این بار برحسب اتفاقی که در آغاز کتاب تازه به چاپ رسیده شان آورده اند؛ ناگهان تغییر سبک داده؛ زبان حماسه را برگشوده اند. تحولات اخیر شاید مکمل انتخاب فرم و زبان شاعر شده است.

بازگشت به زبان «حماسه‌ ملی» نشان از پایبندی وی به اصالت اندیشه و گریز از شعار زدگی‌های مرسوم در شعر آیینی ست.

هرچند استفاده‌ صرف از واژگانی، چون «امشاسپند»؛ «اهورا» و ایزد آرایی‌های کهن بوم ایران را نمی‌توان دلیل گرایش یک شاعر به حماسه‌ ملی دانست؛ اما؛ تکرار «ایران» و افتخار به خاک و تمدن کهن را نمی‌توان در رویکرد وی به «ملیت» نادیده گرفت.

علوی تبار پیش از این در فرم «مداحی» و ادبیات شفاهی عاشورایی نیز متفاوت بوده است. کشش سیلاب‌ها و سوز نوا‌های عاشورایی بدور از فریاد‌های خشک وپرحجم مداحی معمول زمان ماو پرهیز از هیاهو زدگی؛ هوچیگری و غلظت آوا؛ از جمله نازک زبانی‌های شاعرانه‌ی علوی تبار بوده است. تمایل وی به مرثیه سرایی مرجح از مدح و چاووشی خوانی‌ها ست.

علوی تبار به موقعیت اثر توجهی خاص دارد. بسیار مراقب است مرز‌های وطنی را پاسدارد. اندیشه‌های کهن ایرانی را احترام گزارد.

این اثر وی نشان می‌دهد شاعر متعلق به سرزمین خودش است. فرهنگ ایرانی را که او و نیاکانش در آن رشد و تکوین نموده اند؛ می‌پسندد.

براستی نگهبانی از هویت و اصالت دینی _ ملی بسیار ارزشمند است؛ و شاعر این رسالتمندی را بخوبی دریافته است. دریافته است که قوم ایرانی فرهنگ و خرد را به جهان یاد داده است و از فردی یا قومی وام نگرفته است. فلات ایران به زبان خورشید سخن می‌گوید و در سایه‌ی ولایت اولیای الهی می‌روید و می‌بالد.

منشور اخلاق «ایران» در گذر زمان برای همیشه بروز و پایدار باد. پروفسور حسن امین نیز «دانشنامه ا‌ی حماسی» به سبک و همین سیاق تصنیف کرده اند که بسیار ایرانیست.

مسعود ربانی شاعر و خوشنویس کشورمان که بداهه نویسی‌های این نشست هم از ایشان بود بیان داشت: این جمله حماسی هویت ایرانی ماست این که یک ایرانی باید به ایرانی بودنش افتخار کند این که حب الوطن من الایمان است. سید مسعود علوی شاعر جوان و متواضع و متعهدی که قلم را در راه معرفی فرهنگ اسلامی به میدان آورده و از نوشته‌ها و گفته‌هایش بلکه کتاب اخیرش می‌شود او و افکار ناب و پاکیزه‌اش را بهتر شناخت. مدتی است با این جوان خوش فکر و درای قریحه هنری در گروه وزین هندیران آشنا شدم و از این آشنایی بسیار خرسندم و خدا را شاکرم.نوع فعالیت علوی تبار برایم خیلی جالب است ذوق ادبی، هنری، صبوری و درایت مثال زدنی دارد و توازن و تعادل و شجاعت و تعهدش در گفتار و نوشتار برایم بسیارآموزنده است.

مهدی باقر خان شاعر پارسی زبان هندوستانی از دهلی نو ضمن عرض تبریک به خلق اشعاری با مضامین وطن دوستی و میهن پرستی توسط سید مسعود علوی تبار ادامه داد: میهنی که در راستای تحقق و حفظ عزت و سربلندی آن؛ هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی چه فرهیختگانی و به چه میزان نوجوانانی را از دست داده است که امتداد بخش جریان انقلاب عاشورایی تلقی می‌شوند. حق دارید بر خودتان ببالید چنین کشوری دارید که همواره مهد تمدن و زادگاه حماسه‌ها بوده است.

هویت کشور تان هویت بخش به ملت مسلمانان و مرکز امیدی برای ولایتمداران جهان است. شایسته است برای چنین کشور تاریخی و ریشه دار؛ ناب سروده‌هایی سروده شود و سروده شده است و نه تنها ایرانیان عزیز بلکه اتباع غیر فارسی زبانان هم به پاس مرکز فرهنگ کهن بودن این کشور؛ اشعاری سروده اند.

سید مسعود علوی تبار نیز با تمام وجود در این اثر پیشرو؛ عشق به ایران زمین را ابراز کرده است. اینک ابیاتی چند از «با کمال افتخار ایرانی ام» با هم زمزمه می‌کنیم:

تمام وسعتش تمثال وحدت
تمام لهجه هایش یک زبانی
زبان عشق همتایی ندارد
خروش و اشک و پیراهن درانی
وطن اندوه‌ها را ره سپردن
به سوی جلوه‌های زندگانی
وطن!‌ای گریه‌های اشک در اشک
وطن!‌ای خنده‌های شادمانی
فروغ ماهتابت رؤیت حُسن
حدیث آفتابت مهربانی
دبستانت ز خشت عقل و عشق است
کتابت از دروس قهرمانی
یا در شعری دیگر می‌گوید:
به آنکس که ما را تن و جان سرشت
بهشت است ایران و ایران بهشت
من آنم که در عشق ایران زمین

خدا هستی ام را فروزان سرشت

** سید علوی شاعر نوجویی ست که تلاش کرده بتواند به چشم انداز‌های خوبی در شعر امروز برسد

ایرج قنبری شاعر و ترانه سرای پیشکسوت در ادامه چنین گفت: سید علوی شاعر نوجویی ست که تلاش کرده بتواند به چشم انداز‌های خوبی در شعر امروز برسد. صدای او بازتاب رنج‌های انسان معاصر است و مجموعه «با کمال افتخار ایرانی ام» پنجره‌ای است که مارا با افق‌های سبز پیوند می‌دهد. او با تنفس در این هوا نشان داد شاعری خلاق و نواندیش است زبان شعر امروز را می‌داند و با ظرفیت‌ها و ظرافت‌های آن آشناست.

این کتاب شعر توسط انتشارات فرادید، در ۶۴ صفحه، و در قطع رقعی، با ۲۰ غزل میهنی به زیور طبع آراسته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر