صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۸ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۱
در نشست مشترک مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با انجمن خوشنویسان مطرح شد؛

حمایت از فعالیت‌های دانشجویی در راستای تکوین خوشنویسی فارسی

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به حمایت از فعالیت‌های دانشجویی در راستای صیانت از زبان ملی و خوشنویسی فارسی تاکید کرد.
کد خبر : 833545

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مهدی بادپا، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مشترکی که با بنیان گذاران انجمن خوشنویسی ایران برگزار شد، به اهمیت حفظ هنر خوشنویسی تأکید کرد و گفت: خوشنویسان ایران، شعر و ادبیات فاخر فارسی را تقویت کردند و آن را بال و پر دادند. 

وی افزود: در سال های اخیر هنر خطاطی و خوشنویسی از یک سو و توجه به ادبیات فارسی از سوی دیگر در بین جوانان و نوجوانان مهجور افتاده است. در سال های نه چندان دور آموزش خط و خوشنویسی فارسی در مدارس، کانون های پرورشی فکری و حتی برخی مساجد محلات و کلاس های تابستانه رونق داشت اما در هیاهوی روزانه و توسعه ابزارهای دیجیتال و احساس بی نیازی به خوش خطی، به مسئله خوشنویسی فارسی توجه نمی شود. 

بادپا تاکید کرد: در نقطه مقابل این مسئله، کلاس های خوشنویسی انگلیسی در بین نسل جوان ترویج می شود که باید نسبت به این مسئله حساس بود تا خوشنویسی فارسی مانند برخی مشاغل کم رونق و منقرض نشود. 

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که در معاونت فرهنگی وزارت علوم از فعالیت های دانشجویی در حوزه خوشنویسی حمایت می کنیم، گفت: از تشکیل کانون‌های هنری دانشجویی در حوزه خوشنویسی استقبال می کنیم تا این هنر دیرینه ایرانی در دانشگاه جایگاه خود را پیدا کند.

وی افزود: جای کانون‌های خوشنویسی در بین کانون‌های فرهنگی و هنری دانشجویی خالی است. چراکه اگر دانشجویان علاقه مند به تاسیس این کانون‌ها روی بیاورند می توانند نسل جوان را به این حوزه علاقه مند کنند و با برگزاری دوره های آموزشی، حلقه وصل دانشجویان با اساتید خوشنویسی شوند. 

بادپا ادامه داد: البته باید به این نکته اذعان داشت که فقط هنر خوشنویسی نیازمند توجه نسل فرهیخته نیست بلکه نسبت به زبان فارسی هم نوعی کم توجهی وجود دارد. در دانشگاه ها کمتر کسی نسبت به پاسداری از زبان فارسی مطالبه و پیگیری می کند، مقام معظم رهبری چندین مرتبه نسبت به توجه به زبان فارسی و لزوم صیانت از آن هشدار دادند.

وی در پایان تاکید کرد: باید برای صیانت از زبان ملی و پشتوانه هویتی خودمان حساس بوده و در مقابل سیاست های نادرست و ضعیف کننده زبان فارسی برنامه ریزی دقیق و درستی داشته باشیم. از این رو در معاونت فرهنگی وزارت علوم توجه ویژه ای به کانون های شعر و ادب داریم و از هر پیشنهاد مناسب و الگوی موفق در راستای صیانت، حمایت و پشتیبانی از زبان فارسی و فرهنگ ایران اسلامی استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر