جذب ۴۱ هسته و واحد فناور، شعار سال ۱۴۰۱ را محقق کرد
ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و واحد شهرکرد، اولویتها و برنامههای اصلی این دانشگاه در سال ۱۴۰۲ را تشریح و بیان کرد: بسترسازی مناسب برای پیادهسازی و تجاریکردن ایدههای نو و دانشمحور توسط مراکز رشد و سرای نوآوری، ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت نیروهای محقق جوان بهویژه دانشجویان، حمایت از هستهها و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و سرای نوآوری در راستای ایجاد فرصتهای شغلی بهمنظور جذب کارآفرینان و دانشآموختگان دانشگاهی و جذب هستهها و شرکتهای جدید از اولویتها و برنامههای اصلی دانشگاه آزاد در چهارمحال و بختیاری در سال جدید هستند.
وی، تولید و توسعه محصولات و خدمات دارای فناوری قابل عرضه به بازار، ایجاد ارتباط بین ایدهپردازان و سرمایهگذاران، ایجاد فضای مناسب برای تجاریکردن دستاوردهای تحقیقاتی فناورانه، ایجاد و افزایش شرکتهای دانشبنیان و تخصصی با امکان رقابت در بازارهای داخلی و جهانی را از دیگر اولویتها و برنامههای اصلی دانشگاه آزاد اسلامی در چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۲ برشمرد.
** راهاندازی مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و سرای نوآوری صنایع غذایی و گیاهان دارویی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری فعالیتهای برجسته و بارز این دانشگاه در حوزههای مختلف بهویژه پژوهشی، علم و فناوری و دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ را تشریح و بیان کرد: در راستای به فعلیت رساندن شعار سال با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» که توسط مقام معظم رهبری نام گذاری شد از مهمترین اقدامات دانشگاه، تعامل سازنده با صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به منظور استفاده از مزایا و تسهیلات این صندوق با هدف تسهیلگری و حمایت از هستهها، واحدها و فعالیتهای فناورانه و دانش محور، راهاندازی مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و راهاندازی سرای نوآوری صنایع غذایی و گیاهان دارویی ازجمله فعالیتهای برجسته دانشگاه در سال گذشته بود.
به گفته رحیمی، اخذ مجوز مجتمع آزمایشگاهی به عنوان آزمایشگاه همکار محیط زیست و عضویت این مجتمع آزمایشگاهی در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی از عضو آزمایشی به فعال، اقدام برای اخذ مجوز مرکز رشد فناوری سلامت برای تغییر وضعیت از اصولی به قطعی، جذب ۴۱ هسته و واحد فناور جدید در مراکز رشد و سرای نوآوری دانشگاه، اقدام و پیگیری برای افزایش تعداد مجلات، پیگیری افزایش شاخص h-index اعضای هئیت علمی، اقدام برای اخذ مجوز آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی، اقدام به منظور اخذ مجوز ISO ۱۷۰۲۵ برای مجتمع آزمایشگاهی از دیگر موفقیتها و اقدامات شاخص دانشگاه آزاد واحد شهرکرد در سال ۱۴۰۱ بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه اندازه در تحقق شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» موفق بودید؟ تشریح کرد: بدون تردید دانشگاهها خاستگاه اصلی تحقق فعالیتهای دانشبنیانی محسوب میشوند که منجر به تولید و اشتغالآفرینی خواهد شد. در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با فراهم آوردن بستر تعاملی با بخش خصوصی و بهرهگیری از ظرفیت اعضای هئیت علمی، مراکز رشد، سرای نوآوری، مراکز تحقیقاتی و مجتمع آزمایشگاهی، کارگاهها و خط تولید در زمینههای مختلف فناورانه را در راستای تحقق شعار سال فعال کرده است. جذب ۴۱ هسته و شرکت فناورانه در سال گذشته و حمایتهای مادی و معنوی از صاحبان ایده و اعضای هیئت علمی فناور از دیگر اقدامات مؤثر دانشگاه برای تحقق شعار سال محسوب میشود.
** حضور در رویداد ملی عصر امید با ۲۶ تیم منتخب
رحیمی در پاسخ به این پرسش که آیا در رویداد عصر امید کشوری و استانی ۱۴۰۱ محصولات فناورانه ارائه کردید؟ عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با ۲۶ تیم منتخب متشکل از چهار مورد شرکت فناور و خلاق، هشت مورد گروه و هسته پژوهشی، ۹ مورد ایده و استارتآپ و پنج مورد زیرساخت و تجهیزات آزمایشگاهی در رویداد عصر امید در مصلای تهران حضور داشت که با توجه به ظرفیتها و تواناییهای دانشگاه در زمینههای پژوهشی، فناوری و تولیدی و ارتباط و تعامل مناسب با صنایع استان، بستر مناسبی برای نقشآفرینی در راستای تحقق شعار سال و در قالب رویداد عصر امید، شکل گرفت.
این مسئول اضافه کرد: در رویداد ملی عصر امید، محصولات فناورانهای در حوزه تولید مواد اولیه مهندسی بافت، گیاهان دارویی و کشاورزی، مینی تیوبرهای عاری از ویروس سیب زمینی، داروی ضد درد گیاهی، تولید کیتهای تشخیصی آزمایشگاهی، بیوسنسور آلودگی مواد لبنی، علوم دامی و طیور و پلیمرهای اصلاح کننده قیر رونمایی شد.
** مأموریت دانشکدهها در حمایت و جذب هستهها و واحدهای فناور
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری درباره موفقیت این دانشگاه در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان در سال گذشته بیان کرد: نگاه دانش محور و فناورانه و بهرهگیری از توان مراکز تحقیقاتی و اقتصاد مبتنی بر دانش بومی در تولید کالاهای کیفی نقش زیادی دارد و این خود بسترساز اشتغال پایدار و عامل کاهش معضل بیکاری است و فعالیتهای دانشبنیان بستر این فعالیت امر را هموار میکنند.
وی توضیح داد: از مهمترین اقدامات دانشگاه آزاد در تحقق امر تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین باید به مأموریت هر دانشکده در حمایت و جذب هستهها و واحدهای فناور اشاره کرد که این امر منجر به حل معضلات و مشکلات استان چهارمحال و بختیاری در زمینه اشتغالزایی، کارآفرینی و رفع نیاز صنعت خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد افزود: این دانشگاه با حمایتهای مادی و معنوی از هستهها و شرکتهای فناور از طریق مراکز رشد فناور و سلامت دانشگاه و سرای نوآوری و مجتمع آزمایشگاهی مجهز خود در زمینههای مختلف برای رسیدن به اشتغالزایی، کارآفرینی و رفع نیاز صنعت، بستر مناسبی را فراهم آورده است. علاوه بر آن با ترغیب هیئت علمی دانشگاه و برخورداری اعضای هیئت علمی فعال در حوزه فناوری از مزایای پژوهشی، گامی موثر در توسعه فعالیتهای فناورانه را فراهم کرده است.
** افزایش تعداد سرآمدان علمی
رحیمی در پاسخ به این پرسش که در تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ چقدر موفق بودهاید؟ به آنا گفت: در حوزه پژوهش، مهمترین دغدغه برنامههای سند تحول، گسترش ارتباطات بینالمللی و رشد و ترقی جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی است که در همین راستا با افزایش تعداد سرآمدان علمی دانشگاه و رشد چشمگیر h index واحد شهرکرد و توسعه ارتباطات تحقیقاتی با مؤسسات داخل و خارح از کشور در سالهای اخیر، دانشگاه و مسئولان به تحقق برنامههای سند تحول، نزدیکتر شدهاند.
وی درباره اینکه در گام دوم دانشگاه و با نگاه حل مسئله، آیا در طرحها و برنامههای علمی موفق به حل مسایل منطقهای یا استانی شدهاید؟ توضیح داد: مصادف با چهلمین سال تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، رویداد عصر امید شکل گرفت و علاوه بر ارائه دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه تحول و تعالی، اسناد آمایش استانها، تحولات و مسیر آینده دانشگاه ارائه شد.
این مسئول اضافه کرد: درهمین راستا دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با تعامل مؤثر و سازنده با بخش خصوصی با هدف راهاندازی و بهرهبرداری از کارگاهها و بسترهای فناورانه در اختیار حوزه پژوهشی در راستای اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان و نیروی کار تحصیلکرده استان بستر مناسبی را فراهم آورده است. مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه نیز از طریق سامانه ساها فعال و به انجام آزمایشها و کارگاههای تخصصی بر اساس نیاز استان اقدام کرده است.
انتهای پیام/