صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۵ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
در آلمان رخ داد؛

درمان سومین بیمار مبتلا به ایدز با پیوند سلول بنیادی

محققان اعلام کردند یک مرد مبتلا به ایدز پس از دریافت سلول‌های بنیادی پیوندی به طور کامل درمان شده است.
کد خبر : 833194

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یک مرد ۵۳ ساله که به بیمار دوسلدورفی مشهور است، سومین فرد مبتلا به ایدز در سراسر جهان است که با استفاده از این روش درمان می‌شود.

وی اکنون ۴ سال است که بدون بازگشت بیماری، دارو‌های آنتی رترو ویرال مصرف نمی‌کند. دارو‌های مذکور ویروس بیماری را سرکوب می‌کنند.

این بیمار حدود ۱۰ سال قبل پیوند سلول بنیادی از یک اهدا کننده ناشناس دریافت کرد و اکنون بیش از ۴ سال است که درمان ایدز وی پایان یافته است. وی هم اکنون در وضعیت سلامتی مناسبی است.

ابتلای مرد مذکور به اچ آی وی در سال ۲۰۰۸ میلادی تشخیص داده شد. او در این باره می‌گوید: ۱۴ فوریه امسال دهمین سالگرد پیوند مغز استخوانم را جشن گرفتم. اهدا کننده پیوند نیز در این مراسم حضور داشت.

بیمار دوسلدورفی ۶ ماه پس از تشخیص ابتلا به ایدز به AML، نوع مرگباری از سرطان خون نیز مبتلا شد. درمان او برای از بین بردن این بیماری در سال ۲۰۱۳ میلادی انجام شد.

البته در خصوص دو بیمار پیشین که با این روش درمان شده بودند (بیمار برلینی و بیمار لندنی) پیوند سلول بنیادی برای درمان یک اختلال در خون آن‌ها (لوکیمیا) انجام شده بود. به عبارت دیگر آن‌ها علاوه بر ویروس اچ آی وی به این بیماری نیز مبتلا بودند.

طی درمان با این روش، پیوند سلول بنیادی هرگونه سلول‌های خونی ناسالم را از بین می‌برد و آن‌ها را با سلول‌های سالم از خون یا مغز استخوان جایگزین می‌کند.

گروهی از محققان بین المللی دربیمارستان دانشگاه دوسلدورف امیدوارند این دستاورد به نقطه شروعی برای تحقیقات بیشتر جهت درمان اچ آی وی منجر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر