صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۸ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
نامه واردکنندگان نهاده‌های دامی به فرزین؛

ارزی برای واردات نهاده‌های دامی در ۲ ماه اخیر تخصیص داده نشد

اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران در نامه‌ای به رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد: ۲۵ فروند کشتی حامل کالا‌های اساسی متعلق به بخش خصوصی در انتظار  تخصیص ارز است.
کد خبر : 833095

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران (اوندا) طی نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی از عدم اختصاص ارز به واردات کالا‌های اساسی از سوی بخش خصوصی در ۲ ماه اخیر، انتقاد کرد.

در متن نامه این اتحادیه به رییس کل بانک مرکزی آمده است: 

جناب آقای دکتر فرزین

ریاست محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

با عنایت به فرمایشات اخیر جنابعالی مبنی بر تخصیص بیش از ۶.۵  میلیارد دلار ارز نیمایی طی ۴۰ روز گذشته مراتب ذیل جهت  استحضار و دستور بررسی ایفاد می‌گردد:

۱. با وجود تاکید مقامات عالی کشور بر اولویت تامین و تثبیت قیمت کالا‌های اساسی سفره مردم به استحضار می‌رساند، علیرغم مکاتبات و پیگیری‌های متعدد طی نزدیک به دو ماه اخیر (تا تاریخ تنظیم این مکاتبه) هیچگونه ارز نیمایی قابل انتقال جهت واردات نهاده‌های دامی توسط بخش خصوصی تخصیص نیافته است.

۲. علاوه بر توقف حدود ۲۵ فروند کشتی کالا‌های اساسی متعلق به بخش خصوصی در انتظار تخصیص ارز (حدود ۶۰۰ میلیون یورو)، به پیوست لیست بیش از ۱.۵  میلیارد دلار نهاده‌های دامی که در گمرکات کشور کوتاژ شده و بیش از دو ماه است که منتظر تخصیص ارز نیمایی بوده، به تفکیک شماره کوتاژ و ثبت سفارش جهت اطلاع تقدیم می‌گردد.

۳. با توجه به اینکه کالا‌های اساسی به صورت عام و نهاده‌های دامی به صورت خاص مشمول قیمت گذاری دولتی بوده و تا حلقه آخر زنجیره تولید نیز تحت نظارت و کنترل می‌باشند، آیا ۶.۵ میلیارد دلار ارز نیمایی (۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان) که تامین گردیده از حیث نوع کالا و قیمت گذاری از اولویت لازم در مقایسه با کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور برخوردار بوده یا خیر؟

۴. با توجه به تاکید ویژه بر مقابله با رانت و فساد در دولت محترم و شفاف سازی فضای اقتصادی کشور و همچنین تفاوت فاحش نرخ آن با نرخ ارز آزاد، استدعا دارد دستور فرمایید نسبت به انتشار مستمر لیست دریافت کنندگان ارز نیمایی در سامانه بانک مرکزی اقدام گردد.

۵. با توجه به تاکیدات مکرر بر وجود گشایش‌های ارزی، مزید امتنان خواهد بود حداقل نسبت به تخصیص و تامین فوری مطالبات ارزی تامین کنندگان کالا‌های اساسی بخش خصوصی اقدام عاجل مبذول فرمایید.

انتهای پیام/

ارسال نظر