صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۱ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
نگاه اساتید دانشگاه آزاد به مولد سازی/4

مولدسازی باید منجر به بزرگ شدن کیک اقتصاد شود

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: طرح مولدسازی باید با تقویت حقیقی بخش خصوصی، منجر به بزرگتر شدن کیک اقتصاد کشور شود و به بهبود محیط کسب و کار کمک کند.
کد خبر : 832979

سیدحمیدرضا صالحی، دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اجرایی شدن طرح مولدسازی در حوزه انرژی گفت: کلمه مولدسازی، بار مثبتی که تکیه بر مفهوم زایش و رشد دارد را بر دوش می‌کشد، اما باید دقت داشت که این طرح باید با تقویت حقیقی بخش خصوصی، منجر به بزرگتر شدن کیک اقتصاد کشور شود و به بهبود محیط کسب و کار کمک کند.

وی با اشاره به اینکه در ایران تجربه خوبی از خصوصی سازی وجود ندارد، ادامه داد: پیشتر که تصمیم به خصوصی سازی گرفته شد، از آنجایی که این اقدام به طور حقیقی و اصولی شکل نگرفت، شاهد تشکیل پرونده‌های تخلف زیادی در سازمان خصوصی سازی کشور بودیم. این در حالی است که اکنون باوجود کاهش ارزش ریال که به طور طبیعی باید منجر به رونق صادرات شود، مشکلات متعددی در زمینه صادرات داریم. علت این ضعف نیز، ناتوانی دولت به دلیل محدودیت‌های مالی در جهت حمایت و توسعه بخش تولید است.

به گفته عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران مولدسازی بخش دولتی در کل دنیا به معنای سپردن دارایی‌ها به بخش خصوصی حقیقی است تا از حالت راکد به شکل درآمدزا تبدیل شود و دولت با استفاده از ابزار مالیاتی از این دارایی کسب درآمد داشته باشد. این در حالی است که دولت از چنین اقدامی انگیزه تامین کسری بودجه دارد.

**رها سازی یا خصوصی سازی؟/مولد سازی موازی با خصوصی سازی است

صالحی اظهار داشت: زمانی که اقتصاد آلمان و فرانسه سقوط کرد دولت برای اینکه بتواند فشار اقتصادی و ورشکستگی را از دوش خود بکاهد، کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی و صنعتی را که اغلب زیان ده بودند را به بخش خصوصی حقیقی واگذار کردند. در ایران متاسفانه رخداد بدی که بار‌ها تکرار شده، جابجایی مفهوم رهاسازی با خصوصی سازی است. به این معنا که دولت یک واحد صنعتی، تولیدی و ... را رها می‌کند نه خصوصی. به عبارتی برای دولت اهمیتی ندارد که واحدی که به بخش خصوصی می‌سپارد، چه سرنوشتی در بخش نیرو انسانی، تولید، بدهی‌ها و .. دارد. این در حالی است که لازم است دولت یک مشی، راهنمایی‌ها و حمایت‌های غیر رسمی در این زمینه داشته باشد.

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی با تاکید بر اینکه مولدسازی به نوعی موازی کاری با سازمان خصوصی سازی است، تصریح کرد: دولت می‌توانست با تقویت سازمان خصوصی سازی از طریق حمایت، شفاف سازی و نظارت بیشتر و همچنین با تقویت نگاه تقویت اقتصاد، طرح مولدسازی را در این سازمان اجرایی کند.

وی طرح مولدسازی را در راستای تقویت خصوصی‌ها و نه خصولتی‌ها الزامی دانست و گفت: زیر مجموعه‌های وزارت نیرو مانند ادارات برق منطقه‌ای و آب منطقه ای، آبفا اموالی را دارند که می‌توانند با فروش آن به بخش خصوصی، در طرح مولدسازی ایفای نقش کنند. البته این اقدام باید مشروط به کمک به اقتصاد این صنایع باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر