پروژه فیبر نوری بستر لازم برای توسعه اقتصاد دیجیتال را فراهم میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارعپور در نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت که پیش از ظهر امروز در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار کرد: ارتباطات و فناوری همه عرصههای زندگی بشر از جمله صنعت بانکی را تحت تاثیر قرار داده و به سرعت تغییراتی به نفع مردم در حال ایجاد است. قطعا هیچ کس در دهه ۸۰ تصور نمیکرد پرداخت تنها با لمس یک دکمه امکانپذیر باشد.
وی افزود: بستر انقلاب صنعتی چهارم نیز با ابزارهای هوشمند و نوین دیجیتال فراهم شده است. در دولت سیزدهم توجه ویژهای به حوزه اقتصاد دیجیتال شده است. این حوزه دارای سه لایه است که اولین لایه زیرساخت فناوری اطلاعات، دومین لایه پلتفرمهای پرداخت و لایه سوم هوشمندسازی کاربردهای اقتصاد دیجیتال است. صنایعی نظیر معدن، کشاورزی و بانک در لایه سوم اقتصاد دیجیتال با استفاده از ابزارهایی نظیر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا متحول میشود.
**رگولاتوری در حوزه اقتصاد دیجیتال در کارگروهی ویژه
وزیر ارتباطات و فناوری بیان کرد: کارگروه اقتصاد دیجیتال دارای تمام اختیارات هیئت وزیر را دارد و ۱۰ نفر از اعضای دولت در این کارگروه حضور دارند. این کارگروه آمادگی دارد که هر موضوعی را که نیاز به رگولاتوری دارد بررسی کند. اکنون سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی به بیش از ۷ درصد رسیده است و برنامهریزی کردیم که تا پایان دولت به ۱۰ درصد برسیم. وزارت ارتباطات در مسیر توسعه زیرساختهای ارتباطی گامهای بلندی برداشته است و یکی از مهمترین اقدامات در این حوزه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری است.
زارعپور عنوان کرد: باتوجه به اینکه بیشتر نیاز مردم باید از طریق ارتباطات ثابت تامین شود وزارت ارتباطات پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب و کارها را تعریف کرده است و تا پایان دولت سیزدهم پوشش شبکه فیبر نوری به بیش از ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی میرسد.
وی خاطرنشان کرد: سرعت در شبکه فیبر نوری بیش از ۷ برابر سرعت کنونی در شبکه ارتباطات سیار و ثابت است. شبکه بانکی با سرمایهگذاری در شبکه فیبر نوری میتواند نقش بزرگی در اجرای کامل این پروژه داشته و تا سه یا چهار دهه آینده در زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال بیمه کند. هم اکنون بیش از ۹۰ درصد روستاهای بالای بیست خانوار کشور به اینترنت دسترسی دارند و این موضوع به دسترسی همگانی خدمات بانکی و اجرای پروژههای اقتصاد دیجیتال کمک شایانی میکند. طرحها و ایدههای فینتکها و بانک مرکزی بر روی این زیرساخت قابل اجرا است.
**ارائه بیش از ۳ هزار سرویس در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
وزیر ارتباطات ادامه داد: دیگر اتفاق بزرگ در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات راهاندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است و اکنون حدود ۹۳ درصد از دستگاههای دولتی سرویسهای خود را از طریق این پنجره ارائه میدهند. به طور جزئیتر بیش از ۳ هزار سرویس در پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه میشود. برنامهریزی و تصویب شده است که تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام خدمات دولتی در پنجره خدمات دولت هوشمند ارائه شود و ۲۰ درصد از این خدمات به صورت کاملا هوشمند در دسترس قرار میگیرد. تمام تمهیدات امنیتی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اندیشه شده است و هیچ نگرانی از بابت بروز خطرات امنیتی برای بانکها و مشتریان وجود ندارد. ورود بانکها به این پروژه موجب تسریع در راهاندازی کامل پنجره ملی خدمات دیجیتال میشود.
در ادامه این همایش زارعپور در جمع خبرنگاران بیان کرد: اطلاعات جزئی پیامرسانها جزو اسرار تجاری آنهاست و ما نمیتوانیم آن را منتشر کنیم. اما آقای توانگر که در این باره سوال داشتند، به جلسهای دعوت شدند تا این موضوع برایشان توضیح داده شود و اطلاعات در اختیارشان قرار بگیرد و ایشان هم اجابت کردند و این جلسه تشکیل خواهد شد.
**کاهش درآمد اپراتورها صحت ندارد
وی افزود: همچنین در نامه ایشان که اشاره شده درآمد اپراتورها کاهش پیدا کرده است، صحت ندارد و میتوان به مصاحبههای مدیرعامل اپراتورها رجوع کرد که اعلام کردند حداکثر ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش درآمد داشتند و حتی رکورد ۹ ماهه آنها بیشتر از سال گذشته بوده است و، چون ابتدای سال حذف بسته و افزایش تعرفه را داشتند، بنابراین به هیچوجه بحث ورشکستگی یا زیانده بودن اپراتورها مطرح نیست و حتی بعضی از آنها در بورس هستند و در کدال صورتهای مالی خود را منتشر میکنند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد که به هیچوجه آمارهایی که در این باره ارائه میشود صحت ندارد و هیچ اپراتوری حتی اپراتورهای کوچک هم در آستانه ورشکستگی قرار ندارد و آمارشان به صورت شفاف وجود دارد.
زارعپور همچنین درباره اختلال در اینترنت گفت: ممکن است اختلال مقطعی رخ دهد، اما اختلال همیشگی نیست و ما در وزارت ارتباطات هستیم تا اختلالی به وجود نیاید.
وی تأکید کرد: سرعت اینترنت بر اساس شاخصهای بینالمللی، در ابتدای دولت سیزدهم رتبه ۸۰ بود و اکنون به ۵۶ رسیده است، اما در یک سال گذشته ۲۵ پله در سرعت اینترنت موبایل رشد داشتهایم؛ البته حتماً نیازمند سرعتهای بالاتر هستیم.
**اجرای پروژه شبکه فیبر نوری به چند سال زمان نیاز دارد
وزیر ارتباطات اشاره به اینکه سرعت اینترنت ثابت قابل قبول نیست و باید مشکلات آن حل شود، تاکید کرد: باید در شهرها فیبرکشی شود که این یک پروژه چند ساله است و توقع معجزه در یک سال کمی دور از ذهن است.
زارعپور همچنین در پایان سخنان خود درباره اختلال کلادفلر که روز گذشته رخ داد تصریح کرد: این اختلال چند ساعت و در روز تعطیل رخ داده و اکنون برطرف شده است و علت آن هم در حال بررسی است؛ حتی اگر یک ثانیه ارتباطات مردم مختل شود، ما باید پاسخگو باشیم. عدهای به دنبال این هستند که تا مشکلی پیش میآید تیتر بزنند و مردم را ناامید کنند، اما از حل این مشکل به مردم چیزی نمیگویند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/