صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عبدالعالی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

طرح شبکه آموزش سیما برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان

مدیر شبکه آموزش سیما از برنامه‌ریزی این شبکه برای استفاده از ظرفیت دانشجویان خبر داد.
کد خبر : 832662

علی عبدالعالی مدیر شبکه آموزش سیما در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره برنامه‌های این شبکه برای سواد‌آموزان گفت: پیش از این در دهه‌های شصت و هفتاد و به موازات فعالیت نهضت سوادآموزی در کشور، تلویزیون نیز برنامه‌های ویژه‌ای را برای این قشر تولید و پخش می‌کرد. با توجه به کاهش قابل‌توجه نرخ بی‌سوادی، فعالیت‌های نهضت سوادآموزی نیز شکل دیگری پیدا کرد. به تبع این کاهش مخاطب، تلویزیون هم برنامه‌هایی از این جنس را روی آنتن ندارد.

** وقتی سوادآموزان پای تلویزیون نشستند

وی اظهار کرد: البته باید به یک نکته جالب هم اشاره کنم؛ پس از پخش برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» عوامل این برنامه در واحد روابط عمومی سیما و سامانه ۱۶۲ پاسخگوی تماس‌های مخاطبان بودند. برایمان جالب بود که بسیاری از میانسالان و سالمندانی که سواد نداشتند و یا در مراحل ابتدایی سوادآموزی هستند مخاطب این برنامه‌ها بوده‌اند و اتفاقاً سطح سوادآموزی آن‌ها بالا هم رفته است. به عبارت دیگر در شرایطی که فضای فعالیت نهضت سوادآموزی مثل قبل گسترده نیست، مدرسه تلویزیونی ایران تا حدی این خلاء را پر کرد.

عبدالعالی افزود: ما در ابتدا این نیت خیر را برای برنامه تعریف نکرده بودیم، اما وقتی این استقبال را دیدیم حساس شدیم. در دو استان پیمایشی انجام شد که به ما نشان داد افرادی که با این ویژگی‌ها پای مدرسه تلویزیونی ایران می‌نشینند قابل‌توجه هستند.

مدیر شبکه آموزش افزود: بنابراین فکر نمی‌کنم طراحی جداگانه‌ای برای این گروه از مخاطبان نیاز باشد و همین برنامه برای نوسوادان هم جواب می‌دهد.


** دانشجویانی که می‌توانند معلم‌یار تلویزیون شوند

عبدالعالی درباره چگونگی استفاده از ظرفیت دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان برای پیشبرد برنامه‌های شبکه آموزش نیز گفت: ما جلسات منظمی با رئیس دانشگاه فرهنگیان و اساتید این دانشگاه داریم. یک طرح جهادی را هم تعریف کرده‌ایم که بر مبنای آن، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در مناطق محروم به عنوان «معلم‌یار» مدرسه تلویزیونی ایران فعالیت کنند و این حضور آن‌ها به عنوان کارورزی یا بخشی از دروس عملی تعریف شود. یعنی چیزی شبیه به همان دوره انترنی دانشجویان پزشکی که در بیمارستان‌ها و مناطق محروم، دوره کارورزی خودشان را سپری می‌کنند.

وی درباره موانع راه‌اندازی «شبکه آموزش ۲» با محوریت آموزش دروس کنکور با وجود پیگیری‌های مستمر نیز گفت: نمی‌دانم مانع اصلی چیست، اما آن چیزی که می‌دانم و می‌توانم بر پایه آن برنامه‌ریزی کنم این است که ما از حیث نیروی انسانی متبحر، تجهیزات فنی و ایده‌پردازی مشکلی نداریم. یعنی راه اندازی این شبکه بار مالی سنگینی برای مجموعه سازمان صداوسیما نخواهد شد. با همین ظرفیت می‌توانیم شبکه آموزش ۲ را نیز راه اندازی کرده و برنامه‌های باکیفیتی را نیز ارائه کنیم.

لازم به یادآوری است، «مدرسه کنکور ایران» به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی شبکه آموزش و با هدف تحقق عدالت آموزشی از دیروز (شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱) و همزمان با عید مبعث روی آنتن این شبکه رفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر