صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۸ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
مدیر مؤسسه پژوهشی ندای فطرت در گفت‌وگو با آنا پاسخ داد؛

راز عید «برگزیده‌شدن بهترین بنده خدا» چیست؟

مدیر مؤسسه پژوهشی ندای فطرت گفت: جاده «ولایت» که از آدم ابوالبشر تا به امروز شکل گرفته است، در عید مبعث اوج گرفته و تا به امروز به شکل «امامت» که همان قالب کلی ولایت است، جریان دارد.
کد خبر : 832553

به گزارش خبرنگار دین وآیین خبرگزاری آنا، خداوند متعال در آیات ۴۵ و ۴۶ سوره احزاب، ۲ هدف عمده از رسالت پیامبر اعظم (ع) برای بشریت را توصیف کرده است. در این آیات می‌خوانیم: «یا أیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أرسَلناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیراً. وَ داعِیاً إِلَی اللهِ بِإِذنِهِ وَ سِراجاً مُنیراً»؛‌ای پیامبر! ما تو را گواه فرستادیم و بشارت‌دهنده و انذارکننده و تو را دعوت‌کننده به سوی خدا به فرمان او قرار دادیم و چراغی روشنی‌بخش». اهدافی که حکایت از دعوت مردم به سوی خدا است و شیوه پیامبر (ص) در این دعوت مبتنی بر بشارت و انذار است، اما نه فقط با زبان، بلکه عمل او نیز حجت و الگویی برای مردم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی قهرمانی، مدیر مؤسسه پژوهشی ندای فطرت در گفت‌وگو با آنا با اشاره به جایگاه عید مبعث در رسالت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص)، به زوایای دیگر تأثیرات عید مبعث در زندگی بشر امروزی پرداخته است که در ادامه می‌خوانیم:


** شگفت‌انگیزترین اتفاق بشریت از ابتدا تا کنون

وی با اشاره به اینکه مسأله برانگیخته شدن انسان از سوی انسان و پروردگار عالم از شگفت‌انگیزترین اتفاقاتی است که می‌تواند بیفتد، افزود: این اتفاق شگفت‌انگیز از آنجایی است که یک انسان می‌تواند به جایگاهی برسد که ملکوت و آسمانی‌ها عاشق و شیفته او شوند. همچنین او را مطالبه و صدا کنند و نه تنها به سمت او نگاه کنند، بلکه شیفته او شوند.

**غرب درصدد قالب‌کردن انسان برگزیده خودش است

حجت‌الاسلام قهرمانی با بیان اینکه غرب در قالب معنویت‌های کاذب درصدد تحمیل انسان برگزیده مطابق با چارچوب تفکر خودش است، بیان کرد: غرب در گفتمان خودش  تلاش دارد به یک شکل دیگر «قهرمان منهای آسمان» رقم بزند و یک انسان برگزیده و ویژه را به جهان معرفی کند! برای مثال در انیمیشن «پاندای کونگ‌فو کار» موجودی را معرفی می‌کند که برگزیده می‌شود و به عنوان یک جنگجوی اژد‌ها وارد میدان می‌شود و نجات‌بخش است.


** انسان برگزیده غربی سودای چه دارد؟
وی با اشاره به اینکه غرب در برگزیدگی افراد بر گزینه منهای آسمان اصرار زیاد دارد، ادامه داد: شاید برخی از افراد انتخاب شده مدنظر غرب استعاره‌ها و نشانه‌هایی از آسمان و عالم بالا داشته باشند، ولی این شاخص منهای نقش و احاطه خداوند است. باید گفت این برگزیده شدن آنقدر جدی و مهم است که سوژه صد‌ها فیلم و سریال قرار گرفته است.

** چرا محمد امین برای رسالت انتخاب شد؟

این کارشناس دینی با بیان اینکه در برگزیده شدن افراد از سوی خداوند معیار‌هایی دیگر مطرح است، گفت: خداوند فردی را از میان مردم انتخاب می‌کند که آن فرد، پاک‌ترین و بهترین آنان است. از نظر عقل و درایت بالاترین مردمان است. کسی که تلاش کرده در زندگی شخصیش سالم‌ترین و بهترین فرد باشد؛ بنابراین خداوند اجر این زندگی را پیشاپیش به او می‌دهد و آن هم عصمت و عاری از عیب و خطا بودن است.

**هدیه خاص خدا به محمد نبی (ص)

وی افزود: این تلاش‌ها و هدیه خاص خداوند برای چنین فردی باعث می‌شود که او را در ویترینی بگذارد که جن و انس به سمت او نگاه و مطالبه کنند. نگاهی که در آن حسرت نیست، بلکه آمالی است برای رسیدن به آنچه که او دارد، اینکه مثل او باشند. آن فرد انتخاب‌شده خداوند آنقدر نورانی و درخشان است که خداوند او را مثل ستاره و خورشیدی قرار می‌دهد تا همه او را ببیند و از نور وجودی و سعی او استفاده کنند.

** فرد برگزیده نقش راهنما را دارد

حجت‌الاسلام قهرمانی ابراز داشت: نکته دیگری که وجود دارد این است که مسأله بعثت انتخاب یک انسان برای راهبری و راهنمایی او است. اینکه کاروان بشری که خداوند خلق کرده و به سوی رهسپار است، نیاز به یک راهنما دارد و این فرد برگزیده می‌شود تا این نقش را ایفا کند.

** مسأله کلان بعثت چیست؟

وی ادامه داد:، اما مسأله بعثت به همین جا ختم نمی‌شود، چون این فرد ویژگی‌هایی دارد که به بعثت می‌رسد. منتها باید در نگاه کلان به آن بنگریم. اینکه معیار انسانیت چیست؟ یا انسان معیار چه کسی است؟ اگر امروز تمام ویژگی‌های خوب و آنچه که یک انسان برای انسان شدن نیاز دارد را جمع کنیم و با همه دانش‌هایی که تا به امروز شکل گرفته و بشریت به آن رسیده، نگاه کنیم، می‌بینیم که این آموزه‌های صحیح ۱۲۴ هزار پیامبر طول تاریخ آورده‌اند. مفاهیمی که خداوند متعال در قالب وحی به انسان آموخته است.

** این همه نظریات بشری، الفبایی از سخنان انبیاء است

مدیر مؤسسه پژوهشی ندای فطرت اظهار داشت: عقل و خرد بشری هر چقدر جلوتر رفته است، در دانش انسان‌شناسی احساس می‌‌کند که هنوز در ابتدای کار است. اینکه انسان چه موجود پیچیده‌ای است و اینکه معیار انسان متعالی چه انسانی است؟ اینکه هرکدام از دانشمندان در حوزه‌‌هایی حرف‌های جدی دارند، منتها وقتی در کنار هم می‌چینیم، متوجه می‌شویم تازه یک الفبایی از آنچه که انبیا گفتند شکل می‌‌گیرد.

وی گفت: ما فرض کنیم همین الفبا هم برای خودش یک مقطع دکترایی است که بشریت تا به آنجا رسیده است! بالاخره چند هزار سال دانش و تجربه بشری یک مفاهیمی را تولید و اندیشه‌‌هایی را جمع‌آوری کرده که تا از انسان تراز بگوید!

** تراز و معیار انسانیت، نبوت رسول اکرم (ص) است

حجت‌الاسلام قهرمانی با بیان اینکه آن تراز و معیار انسانیت، نبوتی است که ما در رسول اکرم (ص) می‌‌بینیم، تصریح کرد: فرض کنیم عصمتی در کار نیست و پیامبر (ص) را یک فرد عادی بدانیم. خداوند فرمود: فردی از خودتان را به سوی شما فرستادیم و مبعوث کردیم. این تأکید «از خودمان بودن» نشان می‌دهد که چنین انسان ترازی دور از دسترس نیست. چنین انسانی را اگر تصور کنید چقدر دوست‌‌داشتنی است. انسانی که بیش از آنکه به منافع شخصی خودش نگاه کند، به انسانیت و رنج‌های انسان نگاه می‌کند.

** انسانی که در اوج به فکر دیگران است

وی ادامه داد: چنین انسانی که به دنبال این است که چگونه می‌شود این رنج‌ها را پایان بخشید و این بردگی و همچنین بندهایی که به پای بشریت بسته شده را باز و رها کرد. لذا چنین انسانی چقدر در اوج است؟ کسی که در قدرت و مکنت می‌تواند به خودش فکر کند، ولی خود را‌‌ نمی‌بیند و بیش از اینکه به جایگاه‌های بالا نگاه می‌کند.

این کارشناس خانواده اظهار داشت: کسی که آنقدر دیگران برایش مهم است که ضمن احترام به آن‌ها، در حضور آنان با ادب می‌نشیند. بنابراین خداوند ولایت خود را به او داده است. آنقدر او با حجب و حیا است که به فکر فقرا نیز هست. حتی در بعد اقتصادی در تلاش است که جامعه را سرشار از عدالت کند تا جامعه به رشد و تعالی برسد.

** یک عیار  برای سنجش بشریت

وی افزود: چنین شخصیتی در بعد فرهنگی هر چه را که خوب نیست و با هر چه که مصداق بدی پلیدی و زشتی است، با تمام قدرت مبارزه می‌‌کند. بنابراین در هر بعدی از زندگانی‌اش بنگرید، این موجود درخشان تبدیل به یک عیار سنجش بشریت است که آن را «معیار انسانیت» می‌دانیم. بنابراین در چنین روزی که روز برگزیدگی است از سوی خداوند انتخاب می‌شود.

** جاده «ولایت» بن‌بستی ندارد

حجت‌الاسلام قهرمانی خاطرنشان کرد: البته این مسیر برگزیدگی بعد از رحلت پیامبر خاتم (ص) پایان نمی‌یابد، زیرا مسیری است که خداوند در قالب «ولایت» انتخاب کرده است و بن‌بستی برای آن نیست. بلکه بعد از نبوت به شکل دیگری به نام امامت پیدا می‌کند. لذا این جاده «ولایت» که از آدم ابوالبشر تا به امروز شکل گرفته است در عید مبعث یک اوجی می‌گیرد و تا به امروز در قالب و به شکل وصایت امامت که همان قالب کلی ولایت است،‌ جریان دارد. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر