صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۳ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
حسینی در گفتگو با آنا:

اگر مجلس موافقت کند «وزارت بازرگانی» را تشکیل می‌دهیم

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: دولت پیشنهاد تشکیل سازمان بازرگانی را داده است، اما اگر نمایندگان با وزارت هم موافق باشند ما حرفی نداریم.  
کد خبر : 832552

محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد رایزنی‌های دولت با مجلس درباره تشکیل سازمان بازرگانی گفت: کمیسیون اجتماعی اصرار داشت وزارتخانه بازرگانی تشکیل شود و طرحی هم در این زمینه داشتند، اما خُب نظرات مختلف است.

وی بیان کرد: منتظر هستیم که ان‌شاءالله طرح وزارت بازرگانی اعلام وصول شود، چون این طرح دوفوریتی ست و باید هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار بگیرد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درمورد مخالفت مجلس با سازمان بازرگانی اظهار کرد: بالاخره طبیعی است هر پیشنهادی، هر طرح و لایحه‌ای مخالف و موافق داشته باشد. اما وقتی ادله دولت گفته شود، امیدواریم چه با سازمان و چه با وزارتخانه بازرگانی موافقت شود.

حسینی گفت: دولت پیشنهاد تشکیل سازمان بازرگانی داده است، اما اگر نمایندگان با وزارت هم موافق باشند ما حرفی نداریم. می‌توانیم وزارتخانه تشکیل دهیم.

جزئیات لایحه ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار

گفتنی است، ۱۷ بهمن ماه، سیدابراهیم رئیسی لایحه پیشنهادی دولت در خصوص «ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» را که به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی تنظیم شده است، با قید دو فوریت جهت انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

در ماده واحده این لایحه به دولت اجازه داده می شود به منظور تمرکز سیاست گذاری، راهبری برنامه ریزی نظارت و ساماندهی امور مرتبط با حوزه بازرگانی و تنظیم بازار نسبت به ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار که در این قانون به اختصار «سازمان» نامیده می شود، زیر نظر مستقیم رئیس جمهور و با استفاده از امکانات نیروی انسانی ساختار و تشکیلات موجود در دستگاههای اجرایی و بر اساس اساسنامه ای که تا پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به تصویب هیات وزیران می رسد اقدام نماید.

بر اساس این لایحه و در صورت تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و شرکت بازرگانی دولتی ایران به همراه تمامی امکانات تعهدات، وظایف و مأموریتها ساختار و نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول آنها و کلیه وظایف و مسئولیتهای حوزه بازرسی، بازار به ترتیب از وزارتخانه های صنعت معدن و تجارت و جهاد کشاورزی منتزع و به سازمان ملحق می شوند.

«سازماندهی ساختار سازمان با استفاده از ظرفیت موجود ساختاری فعلی و بدون هر گونه توسعه تشکیلاتی به تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور خواهد رسید و از تاریخ تصویب این، قانون تمامی وظایف و اختیارات موضوع بند (الف) ماده (۱) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی - مصوب -۱۳۹۱ به سازمان منتقل می شود.»

بر اساس بند دیگری از این لایحه، انتزاع و انتقال سایر دستگاههای زیر مجموعه وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی با هدف تمرکز سیاست گذاری، راهبری برنامه ریزی نظارت و ساماندهی و با تأکید بر رویکرد تجمیع ادغام و کاهش تشکیلات و ساختارهای دستگاههای اجرایی مذکور با تصویب هیات وزیران مجاز است.

همچنین به منظور رصد و پایش بازار کالا و خدمات با رویکرد استقرار حکمرانی داده و با هدف پیش بینی نیازهای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان سازمان مکلف است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای اجرایی متولی نسبت به ایجاد پیشخوان (داشبورد مدیریتی با تأکید بر ایجاد ارتباط بین سامانه های موجود در حوزه زنجیره ،تامین تولید و توزیع با اولویت کالاهای اساسی و نهاده های اولیه تا تا پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۲ اقدام کند.

مجلس چه تصمیمی می‌گیرد؟

پس از ارسال این لایحه به مجلس، برخی از نمایندگان تشکیل سازمان بازرگانی را به صلاح ندانستند و معتقدند: «مشکل گرانی مربوط به ساختار نیست که با ایجاد ساختار جدید، به توان آن را رفع کرد.»

حال باید منتطر ماند، لایحه تشکیل سازمان بازرگانی که از سوی دولت به بهارستان ارسال شده است در دستور کار مجلس قرار گیرد تا بدین وسیله تکلیف این لایحه دولت مشخص شود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر