صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۰ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۱
توسط دانشمندان صورت گرفت؛

درمانی جدید مبتنی بر نانو ذرات برای مبارزه با نوعی تومور مغزی مهاجم

پژوهشگران دانشگاه‌های ییل و کنتیکت، درمانی جدید مبتنی بر نانوذرات را توسعه داده اند که قادر است «گلیوبلاستوما» یک نوع تهاجمی و کشنده از سرطان مغز را هدف قرار دهد.
کد خبر : 832537

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، گلیوبلاستوما، یک نوع بسیار مهاجم تومور مغزی است که به آن گلیوبلاستومای مولتی فرم نیز می‌گویند.

این تومور، رشد بسیار سریعی در مغز دارد و سلول‌ها می‌توانند به سرعت تکثیر شوند؛ از این رو درمان این سرطان، بسیار دشوار است. با این حال، راه‌هایی برای کند کردن سرعت پیشرفت تومور وجود دارند.

درمان جدید، از نانوذرات چسبنده‌ای استفاده می‌کند که با چسبیدن به محل تومور، رشد و پیشرفت سرطان را متوقف می‌کنند.

این نانوذرات، پس از اتصال به تومور، اسید‌های نوکلئیک پپتیدی را آزاد می‌کنند که به سمت ریز RNA‌های خاصی با بیان بیش از حد به نام “oncomiRs”، که مسئول تکثیر سلول‌های سرطانی و رشد تومور هستند، هدایت می‌شوند. سپس هنگامی که اسید‌های نوکلئیک پپتیدی به oncomiR‌ها متصل شوند، فعالیت تحریک کننده تومور متوقف می‌شود.

محققان تاکیدکردند؛ رویکرد‌های درمانی مشابهی که پیش از این طراحی شده اند، تنها یک oncomiR را هدف قرار می‌دهند، اما رویکرد ما، قادر است همزمان دو مورد oncomiR را هدف قرار دهد و این امر، تأثیر درمان را بر سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. موش‌های مورد آزمایشی که تحت این درمان قرار گرفتند، به طور قابل توجهی نسبت به موش‌های کنترل، عمر طولانی تری داشتند.

دانشمندان افزودند: درمان جدید ما، نتیجه پیوند دو فناوری مختلف است؛ فناوری نانوذرات چسبنده زیستی و فناوری اسید نوکلئیک پپتیدی است.

پژوهشگران اظهار داشته اند، این رویکرد درمانی، به گونه‌ای طراحی شده است که کمکی برای پزشکان و متخصصان باشد. برای مثال، تزریق نانوذرات ما پس از یک عمل جراحی و سپس ارائه شیمی درمانی یا پرتودرمانی می‌تواند منجر به نتیجه بهتر و بقای بالاتر شود؛ چون این نانوذرات، سلول‌ها را نسبت به شیمی درمانی و پرتودرمانی حساس می‌کنند. یافته‌های تحقیقاتی در مجله Science Advances منتشر شده اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر