صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
WHO همه‌گیری یک ویروس را تایید کرد؛

شیوع ویروس «ماربورگ» در گینه استوایی و مرگ ۹ نفر

سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس ماربورگ در کشور آفریقایی گینه استوایی را تایید کرد.
کد خبر : 832193

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، سازمان جهانی بهداشت برای نخستین بار شیوع ویروس ماربورگ در گینه استوایی را تایید کرد. به گزارش این سازمان، تا کنون ۹ نفر در اثر آلودگی به این ویروس جانشان را از دست داده‌اند و ۱۶ مورد مشکوک دیگر با علائمی مانند تب، خستگی مفرط، اسهال و استفراغ مشاهده شده است.

آژانس بهداشت سازمان ملل متحد پس از ارسال نمونه‌هایی از گینه استوایی به آزمایشگاهی در سنگال برای مشخص کردن علت بیماری افرادی که اخیرا دچار بیماری شده‌اند و پس از هشدار یک مقام بهداشتی محلی در هفته گذشته، با انتشار بیانیه‌ای به صورت رسمی همه گیری را تایید کرد.

وزیر بهداشت گینه استوایی اعلام کرده، در هماهنگی با سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل برای مناطق شمال شرقی و استان‌های واقع در سرزمین اصلی گینه «هشدار سلامتی» اعلام شده و بیش از چهار هزار نفر در قرنطینه به سر می‌برند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، متخصصان پزشکی برای کمک به مقامات گینه استوایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری راهی شده‌اند و تجهیزات حفاظتی برای صد‌ها کارگر ارسال شده است.

ویروس ماربورگ مانند ویروس ابولا در اثر تماس نزدیک با مایعات بدن افراد آلوده و یا سطوح و مواد آلوده‌ای مثل ملحفه‌ منتقل می‌شود. در صورت عدم رسیدگی و درمان، در ۸۸ درصد موارد این ویروس کشنده است و از نشانه‌های آن نیز تب بالا و سردرد شدید است.

این ویروس نادر برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ شناسایی شد؛ زمانی که کارکنان آزمایشگاهی در شهر ماربورگ واقع در ایالت هسن آلمان و در شهر بلگراد به آن مبتلا شدند. هفت نفر که در حال آزمایش بر روی میمون‌ها بودند به این ویروس آلوده شده و جانشان را از دست دادند.

هیچ واکسن یا داروی مجازی برای درمان ماربورگ وجود ندارد، اما درمان آبرسانی برای کاهش علائم می‌تواند شانس بقا را افزایش دهد.  

در سال ۲۰۰۴ در آنگولا، ماربورگ باعث مرگ ۹۰ درصد از ۲۵۲ نفر مبتلا به آن شد و سال گذشته، دو مورد مرگ  بر اثر ابتلا به این ویروس در غنا گزارش شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر