جمهوری اسلامی در سیاست خارجی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از نراق، نشست هماندیشی استادان و کارکنان با عنوان «انقلاب اسلامی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» با حضور جمشید شریفیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق، حجتالاسلام مشهود عینلو امام جمعه نراق، امین فروغی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق و دلیجان و جمعی از کارکنان واعضای هیئت علمی در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این برنامه گفت: بعضی از کشورها در روابط بینالملل سیاست حفظ وضع موجود دارند، مانند شوروی سابق، بعضی کشورها سیاست افزایش قدرت را دارند، مانند ایالات متحده آمریکا، بعضی هم سیاست حفظ پرستیژ را اتخاذ کردهاند مانند ایران که در سیاست پرستیژ کشور استقلال و آزادی خود را حفظ میکند و اجازه مداخله به بیگانگان نمیدهد.
شریفیان افزود: حفظ بقا و موجودیت کشور اصلی اجتنابناپذیر است و داشتن جغرافیای مناسب، تکنولوژی، جمعیت، مواد خام، ایدئولوژی، رهبری ازجمله عوامل قدرت محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: امنیت شوخیبردار نیست و نمیتوان با آن معامله کرد و یک اشتباه در اتخاذ سیاستگذاری ممکن است موجب حمله یک کشور و مداخله بیگانه شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق تبیین کرد: ایران خاکریز خود را در ۵۰۰ کیلومتری لبنان ایجاد و کارخانه موشکسازی و اسلحهسازی برای لبنان راهاندازی کرد تا امنیت کشور خود را حفظ کند.
شریفیان افزود: فلسفه ایجاد گروهک تروریستی داعش از سوی آمریکا و غرب این بود که با سیاست خارجی ایران مقابله کنند؛ یکی از وظایف سیاست خارجی این است که تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
وی افزود: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی سه اصل مهم «عزت، حکمت و مصلحت» باید ساری و جاری باشد. اصل عزت در سیاست خارجی به این معنا و مفهوم است که دیپلماتهای جمهوری اسلامی عزت خود و کشور را حفظ کنند و نباید در مقابل کشورهای دیگر ذلیل باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق توضیح داد: اصل حکمت در سیاست خارجی آن است که تصمیمگیری امور براساس مبانی عقلی و حکیمانه گرفته شود و در اصل مصلحت هم باید منافع کشور در تصمیمگیری و سیاستگذاریها لحاظ شود.
انتهای پیام/