صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱
توصیه یک جامعه‌شناس به زوجین؛

درک و احترام متقابل؛ شاه‌کلید اصلاح و تقویت روابط عاطفی

یک جامعه‌شناس با بیان اینکه درک متقابل تأثیر بسزایی در تقویت روابط عاطفی و احساسی در خانواده‌ها دارد، گفت: در این راستا باید زوجین با شناخت کامل از همسر خود شرایط لازم برای ابراز عشق و علاقه را بسنجند و سپس اقدام به ابراز علاقه و یا عشق‌بازی کنند.
کد خبر : 832053

گروه جامعه خبرگزاری آنا، تمام ازدواج‌ها در ابتدا با یک حال خوب آغاز می‌شود. دوست داشتن، دوست داشته شدن و رسیدن به فردی که مورد پسند است و به دل شخص می‌نشیند، هیجانی را ایجاد می‌کند که موجب شیرینی و دل‌چسبی زندگی می‌شود. با استفاده از کار‌هایی مانند داشتن دفترچه خاطرات مشترک، کمک کردن در کار‌های خانه، سریال و فیلم تماشا کردن و... که خیلی هم هزینه‌بر نیستند، می‌توان عشق و علاقه را در میان همسران تقویت کرد.

در این میان و برای جلوگیری از ایجاد تنش و اختلاف، ابراز علاقه زوجین نسبت به یکدیگر بسیار مهم و حیاتی است، البته ابراز علاقه در هر دوره‌ای می‌تواند شکلی متفاوت داشته باشد. خشم یکی از ویژگی‌هایی است که عدم کنترل آن می‌تواند آسیب‌های روانی شدیدی به افراد و خانواده وارد کند.

بهبود روابط عاطفی یکی از مسائلی است که باعث افزایش سطح کیفیت زندگی افراد می‌شود. بخش بزرگی از زندگی مطلوب و همچنین رضایت ما از زندگی در گرو داشتن روابط عاطفی خوب است. شاید اخیراً با تنش‌هایی در رابطه‌تان مواجه شده باشید که شما را به فکر بهبود روابط عاطفی‌تان انداخته است.

در همین راستا با توجه به اهمیت موضوع با یکی از کارشناسان حوزه خانواده به گفتگو نشسته که نتیجه را باهم می‌خوانیم:

مریم ظهوریان با بیان اینکه روزمرگی اتفاقات روز در سطح احساسات افراد تأثیرگذار خواهد بود: عنوان کرد: افراد بر اساس تیپ شخصیتی که دارند به‌صورت متفاوت به ابراز علاقه و احساسات می‌پردازند به عبارتی نوع ابراز علاقه در افراد احساسی، عقلانی و منطقی متفاوت خواهد بود.

وی با بیان اینکه درک متقابل تأثیر بسزایی در تقویت روابط عاطفی و احساسی در خانواده‌ها دارد، یادآور شد: در این راستا باید زوجین با شناخت کامل از همسر خود شرایط لازم برای ابراز عشق و علاقه را بسنجند و سپس اقدام به ابراز علاقه و یا عشق‌بازی کنند.

وی با بیان اینکه حضور افراد در جامعه، ارتباط آن‌ها با یکدیگر و گسترش فضای مجازی باعث شده است که روابط حسی و عاطفی زوجین تحت تأثیر قرار گیرد، عنوان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که روز‌های تعطیل به دلیل اینکه خانواده کنار هم هستند بیشتر به یکدیگر توجه و محبت می‌کنند.

 لزوم آموختن مهارت‌های زندگی قبل و بعد از ازدواج

این روان‌شناس با بیان اینکه زوجین باید نسبت به یادگیری مهارت‌های زندگی، قبل از ازدواج اقدام کنند، عنوان کرد: مهارت‌هایی همچون درک متقابل، محبت کردن و ... باید در طول زندگی به فرزندان آموخته شود و زوجین نیز روزبه‌روز نسبت به ارتقای سطح آن اقدام کنند.

ظهوریان با بیان اینکه درک سطحی از شرایط روحی، روانی در زمان‌های مختلف می‌تواند به تقویت روابط عاطفی زوجین کمک کند، تصریح کرد: شناخت روحیات، رفتار و علایق زوجین نسبت به هم باعث احترام متقابل به یکدیگر می‌شود و بر سطح کیفیت عواطف و علاقه زوجین تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: برای داشتن روابط عاطفی بهتر ضروری است که زوجین در ابتدا خط قرمز‌های یکدیگر را بشناسند و نسبت به حفظ حریم همسر خود کوشا بوده و به عبارتی پا روی خطوط قرمز هم نگذارند.

این فعال فرهنگی ضمن اشاره به اهمیت مدیریت و کنترل عواطف و احساسات در خانواده گفت: متأسفانه افراط در عشق‌ورزی و یا کم‌توجهی به یکدیگر سبب آسیب به زندگی‌ها می‌شود، بعضی از افراد در رابطه خود را نادیده گرفته و فقط به علایق همسر خود توجه می‌کنند؛ این رفتار اشتباه است.

ظهوریان در ادامه عنوان کرد: مدیریت روابط و احساسات سبب می‌شود که زوجین رابطه عاطفی مطلوب و خوبی را تجربه کنند، در واقع علاقه افراطی و کم‌توجهی بیش‌ازاندازه احتمال طلاق عاطفی در زوجین را دوچندان می‌کند.

وی با بیان اینکه در رابطه لازم است که زوجین هم به خودشان و هم به طرف مقابل اهمیت دهند، اظهار کرد: در واقع در برای داشتن رابطه عاطفی و احساسی خود نباید خود را فدا و از علایق خود صرف نظر کرد.

این جامعه‌شناس خانواده با بیان اینکه برای تقویت رابطه عاطفی می‌توانید بر اساس علایق دو طرف به سفر و تفریح دو نفره بروید، عنوان کرد: در این راستا می‌توانید سرگرمی‌های مشترک به‌وجود آورده و برای خلوت دوتایی خود وقت بگذارید.

ظهوریان با بیان اینکه لازم است دلخوری‌های کوچک خود را بشناسید و در زمان مناسب نسبت به حل آن‌ها اقدام کنید، عنوان کرد: همین دلخوری‌های کوچک هستند که با جمع شدن روی هم مشاجرات بزرگ را می‌آفرینند. با این کار پیشگیری کرده‌اید که همیشه بهتر از درمان است.

وی در ادامه بیان کرد: رابطه عاطفی عمیق مستلزم شناسایی زبان عشق است، در واقع زوجین باید با روش‌های مختلف کلامی، فیزیکی و ... علاقه خود را نسبت به یکدیگر نشان دهند.

وی با بیان اینکه شور و هیجان زندگی‌های مشترک بعد از گذشت سال‌های اولیه کم می‌شود، عنوان کرد: در رابطه عاطفی هم لازم است که زوجین یک سرکشی‌هایی انجام دهند. باید به‌موقع متوجه شد چگونه موانع و غباری که روی عشق نشسته را برطرف کرد. این غبار می‌تواند در اثر خستگی، اقتصاد نا به‌سامان، بیماری، مشکلات زندگی و... به‌وجود آمده باشد.

این روان‌شناس حوزه خانواده با بیان اینکه بعد از مدتی زیباترین چهره‌ها در زندگی عادی می‌شوند و آنچه باقی می‌ماند اخلاق و رفتار زوجین است، تصریح کرد: بعد از علاقه و شناخت اولیه، رفتار و اخلاق هر فرد سبب جذابیت او می‌شود؛ بنابراین افراد باید نسبت به رشد بعد شخصیتی خود اقدام کنند، به عبارتی اخلاق بد خود را شناخته و درصدد اصلاح آن برآیند.

ظهوریان با بیان اینکه مهم‌ترین مؤلفه اصلاح و تقویت رابطه عاطفی زوجین، خواست خود آن‌هاست، یادآوری کرد: در واقع زوجین باید خودشان تمایل داشته باشند که رابطه آن‌ها تغییر کند و بهبود یابد.

وی بیان کرد: یکی از راه‌های تقویت رابطه عاطفی مرور خاطرات، شناخت علایق، اهمیت دادن و وقت گذاشتن با یکدیگر است و در واقع اصلاح رابطه باید گام‌به‌گام انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر