صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۱ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد قم مطرح کرد؛

«آزادی» شبکه‌ای از تکامل انسانی، عدالتخواهی و جوانمردی

حجت‌الاسلام حسن خیری گفت: آزادی از یک شبکه مفهومی از عبودیت، تکامل انسانی، عزت، عدالتخواهی، جوانمردی، اخوت و نصیحت تشکیل شده است.
کد خبر : 832024

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قم، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در جمع دانشجویان شرکت‌کننده در کارگاه «آمادگی برای حضور در کرسی‌های آزاداندیشی» با اشاره به روایتی از امام صادق علیه‌السلام اظهار کرد: بندگی خدا موجب آزادگی است؛ بنابراین آزادگی متوقف بر دینداری نیست و یک موضوع فطری است.

وی، شبکه مفهومی آزادی را براساس آموزه‌های دینی برشمرد و افزود: آزادی از یک شبکه مفهومی از عبودیت، تکامل انسانی، عزت، عدالتخواهی، جوانمردی، اخوت و نصییحت تشکیل شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با اشاره به اینکه انسان خلیفه خداست، بیان کرد: انسان خلیفه‌الله است واین بدان معناست که انسان مسئولیت دارد؛ بنابراین انسانی که جانشین خداوند است نسبت به امانت‌ها تعهد دارد.

خیری با بیان اینکه خلیفه خدابودن ما را به آزادی می‌رساند، متذکر شد: انسانی که مسئولیت دارد وامین است باید نسبت به دیگران آزادی داشته باشد؛ بنابراین روح مسئولیت به آزادی ختم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در آموزه‌های دینی برای تلاش انسان‌ها موضوع جهاد تعریف شده است، تأکید کرد: انسان بی‌تفاوت جانشین خدا نیست و در جهاد باید ابتدا خودسازی و جهاد اکبر که مبارزه با نفس است وجود داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با اشاره به روایتی از امام صادق علیه‌السلام خصلت‌های پنجگانه انسان را شامل وفاداری، تدبیر، حیا، حسن خلق و آزادگی برشمرد.

خیری با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک پیچ تمدنی است که یک نظام معنایی را در عالم معنا کرده است افزود: بهترین الگو در جهان انقلاب اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه همه ما فطرت انسان شدن داریم، افزود: انسان وقتی به دنیا می‌آید با خودش سرمایه فطرت دارد؛ بنابراین فطرت در ذات انسان و روح الهی است که قابلیت انسان شدن آدم‌ها را درخود دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم افزود: انسان برای اینکه آدم شود و صفات خدایی داشته باشد باید فطرت بالقوه خود را بالفعل تبدیل کند.

خیری با بیان اینکه فطرت در لغت به معنای شکافتن است، گفت: فطرت وقتی تحقق پیدا می‌کند که انسان وجود خودش را پرورش دهد.

وی با بیان اینکه فطرت برخلاف غریزه نیاز به باغبان دارد تا پرورش‌دهنده باشد، افزود: خداوند متعال و پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم باغبان ما انسان‌ها هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با تأکید بر کانون خانواده به‌عنوان مهم‌ترین مرکز رشد انسان افزود: آسیب‌های اجتماعی ما اززمانی ناشی می‌شود که خانواده‌ها از هم پاشیده شدند؛ بنابراین باید موضوع خانواده در کانون سیاستگذاری‌ها قرار گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر