صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
زارع پور:

در حال فراهم کردن امکانات دسترسی اساتید به اینترنت بدون محدودیت هستیم

وزیر ارتباطات درباره آخرین وضعیت ارائه اینترنت بدون محدودیت به اساتید دانشگاهی گفت: در حال فراهم‌کردن این امکان هستیم، اما هنوز عملیاتی نشده است.
کد خبر : 831975
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ارائه اینترنت بدون محدودیت به اساتید، مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که وزارت ارتباطات و وزارت علوم مکلف به اجرای آن هستند. یک ماه پیش وزارت علوم با دانشگاه‌های کشور نامه‌نگاری کرد تا اسامی اعضای هیئت‌علمی را برای دریافت اینترنت طبقاتی اعلام کنند. البته پیش از آن و در اواخر تابستان نیز این طرح به‌صورت آزمایشی در دانشگاه شریف با اسم «طرح گشایش شریف» انجام شده بود، اما با شروع پاییز، متوقف شد.

حال، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت ارائه اینترنت در گفت‌وگویی گفت: در حال فراهم‌کردن این امکان هستیم، ولی هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است. این اینترنت برای دسترسی اساتید به سایت‌های تحریم‌شده و برخی از سایت‌هایی است که کاربرد چندگانه دارند و احیاناً مورد پالایش (فیلتر) قرار گرفته‌اند. اینترنت بدون فیلتر برای اساتید مانند اینترنت خبرنگاری است که وزارت ارتباطات به برخی خبرگزاری‌ها داده است. به‌نظر می‌رسد عده‌ای از خبرگزاری‌های دولتی این اینترنت را دریافت کرده و بخشی از خبرنگاران بخش خصوصی و دولتی مخالف دریافت اینترنت خبرنگاری هستند.

**در انتظار تکمیل فهرست دانشگاه‌ها

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم نیز درباره اینکه از چه زمانی دسترسی به اینترنت باز اساتید عملیاتی می‌شود، آن را وابسته به این دانست که چه زمانی دانشگاه‌ها فهرست اعضای هیئت‌علمی خود را ارائه کنند.
 
به گفته وی «از دانشگاه‌ها خواسته شده تا لیست اعضای هیئت‌علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند. دسترسی به اینترنت باز به‌منظور استفاده از سکو‌ها و تارنما‌های بین‌المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری صورت می‌گیرد.»

هنوز مشخص نیست این طرح فقط برای اساتید اجرا خواهد شد یا دانشجویان دکترا و ارشد و… سایر دانشجویان آکادمیک را در بر خواهد گرفت یا خیر. ارائه اینترنت طبقاتی با مخالفت نهاد‌هایی همچون انجمن تجارت الکترونیک، فعالان صنف IT، برخی خبرنگاران و کارشناسان روبه‌رو شده است.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر