صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
دانشمندان موفق شدند؛

بازسازی کلیه‌های آسیب دیده از دیابت

دانشمندان راهی برای بازسازی کلیه‌هایی که در اثر بیماری آسیب دیده اند، بازیابی عملکرد و جلوگیری از نارسایی کلیه پیدا کرده اند.
کد خبر : 831940

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تیمی بین‌المللی از دانشمندان به کشفی پیشگامانه دست یافته اند که می‌تواند درمان عوارض ناشی از دیابت و سایر بیماری‌ها را به شدت بهبود بخشد.

دانشمندان سنگاپور و آلمان راهی برای بازسازی کلیه‌هایی که در اثر بیماری آسیب دیده اند، بازیابی عملکرد و جلوگیری از نارسایی کلیه پیدا کرده اند.

دیابت باعث ایجاد مشکلات زیادی در بدن می‌شود و بیماری کلیوی یکی از شایع‌ترین آنهاست.

قند خون بالا می‌تواند به واحد‌های فیلتر کننده ریز در کلیه‌ها به نام نفرون آسیب برساند و منجر به اختلال در عملکرد کلیه و در نهایت نارسایی شود.

دانشمندان مقصری بالقوه با نام پروتئینی به نام اینترلوکین-۱۱ (IL-۱۱) را در این مسیر بررسی کردند. این تیم در آزمایشات روی موش ها، دریافتند که IL-۱۱ مسئول ایجاد بیماری مزمن کلیوی است.

همانطور که کلیه‌ها آسیب می‌بینند، سلول‌های پوشاننده لوله‌های داخلی IL-۱۱ را آزاد و رشد سلولی را کند و یک آبشار مولکولی از التهاب و اسکار ایجاد می‌کنند.

این مطالعه نشان داد که مسدود کردن IL-۱۱ می‌تواند از این فرآیند جلوگیری کند و سلول‌های سالم را قادر به بازسازی و معکوس کردن آسیب‌های موجود می‌کند.

موش‌هایی که از نظر ژنتیکی فاقد IL-۱۱ بودند یا به آن‌ها آنتی بادی مسدود کننده این پروتئین داده شد، بازسازی سلولی را بهبود داده و در نهایت عملکرد کلیه را بازیابی کردند. این تیم یافته‌ها را در آزمایشات روی سلول‌های کلیه انسان در ظروف آزمایشگاهی دنبال و نتایج مشابهی را مشاهده کردند.

دانشمندان آنتی بادی IL-۱۱ را به سلول‌های مبتلا به بیماری کلیوی دیابتی تزریق و دریافتند که سلول‌های کلیه می‌توانند دوباره تکثیر شده و زخم و التهاب را معکوس و در نهایت عملکرد اندام را بازیابی کنند.

در حالی که نتایج امیدوارکننده به نظر می‌رسند، این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است و قبل از اعمال یافته‌ها در آزمایش‌های انسانی، تحقیقات بیشتری لازم است. با این وجود، این کشف هدفی جدید و امیدوارکننده برای توسعه درمان‌های بیماری کلیوی، به ویژه در نتیجه عوارض ناشی از دیابت، ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر