صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۳ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
توسط یک شراره خورشیدی؛

امواج رادیویی زمین به هم ریخت

خورشید درحال حرکت به‌ سمت نقطه اوج چرخه‌های ۱۱ ساله خود است، شراره بزرگی را به بیرون فرستاد که بر اثر آن یک طوفان خورشیدی نسبتاً قوی به‌وجود آمد.
کد خبر : 831899
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، خورشید درحال حرکت به‌ سمت نقطه اوج چرخه‌های ۱۱ ساله خود است، شنبه عصر شراره بزرگی را از خود به بیرون فرستاد که بر اثر آن یک طوفان خورشیدی نسبتاً قوی به‌وجود آمد. این طوفان بخشی از ارتباطات رادیویی را در آمریکای جنوبی دچار اختلال کرد.

متخصصان خورشید دهه‌‌ها است که فعالیت‌های این ستاره را تحت نظر گرفته‌اند تا علاوه بر مطالعه روی آن، بتوانند از تهدید‌های احتمالی طوفان‌های خورشیدی مطلع شوند. آن‌ها می‌گویند خورشید روز شنبه شراره‌ای از کلاس ایکس را به بیرون پرتاب کرد که کلاسی از شراره‌های پرتوان محسوب می‌شود.

مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی که از زیرمجموعه‌های اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا است، می‌گوید این شراره از لکه خورشیدی AR ۳۲۱۷ بیرون آمد. طوفان ناشی از این شراره درنهایت همان روز به زمین رسید و بخشی از ارتباطات رادیویی را در آمریکای جنوبی قطع کرد. این مرکز می‌گوید شراره‌های لکه AR ۳۲۱۷ می‌توانند بر باند ۳-۳۰ مگاهرتزی ارتباطات رادیویی اثر بگذارند.

**شراره‌های خورشیدی شدت خواهند گرفت

طوفان‌های خورشیدی تماماً مضر نیستند و در برخی از عرض‌های جغرافیایی موجب به‌وجودآمدن شفق قطبی می‌شوند. این پدیده‌های زیبا در آسمان شب چشم‌انداز‌هایی را ایجاد می‌کنند که به‌خصوص برای عکاسان جذاب هستند. هفته گذشته هم لکه خورشیدی ۳۲۱۳ یک شراره کلاس متوسط را به بیرون پرتاب کرد که قطعی‌های کوچکی را در اقیانوس آرام به‌وجود آورد. این شراره‌ها حاوی مقادیر زیادی انرژی هستند که با مولکول‌های لایه‌های بالایی اتمسفر تداخل پیدا می‌کنند و درنتیجه، مشکلاتی را در سیستم‌های رادیویی و ناوبری به‌وجود می‌آورند.

قطب‌های خورشید هر ۱۱ سال یک‌بار جابه‌جا می‌شوند. این فرایند واکنش‌های زیادی را در سطح ستاره ما ایجاد می‌کند و شراره‌های بسیاری را به فضا می‌فرستد. هر شراره با توجه به شدتش در یک دسته خاص قرار می‌گیرد. این دسته‌ها شامل A, B, C می‌شوند که شدت پایین‌تری دارند و به M و X و ... می‌رسند که شدت بالاتری دارند. پیش‌بینی می‌شود که اوج چرخه ۱۱ ساله خورشید در سال ۲۰۲۵ رخ دهد.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر