صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
برای نخستین بار در کشور و با مشارکت دانشگاه آزاد انجام شد؛

بهره‌برداری از ایستگاه زمینی تحقیقاتی هوشمند بارورسازی ابر‌ها

نخستین ایستگاه زمینی تحقیقاتی هوشمند بارورسازی ابر‌ها برای نخستین بار در کشور با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت بسیج علمی در خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.
کد خبر : 831787

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بیرجند، نخستین ایستگاه زمینی تحقیقاتی هوشمند بارورسازی ابر‌ها برای نخستین بار در کشور با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت بسیج علمی در ارتفاعات جنوب شهر بیرجند در خراسان جنوبی به بهره‌برداری رسید.

ایستگاه زمینی هوشمند بارورسازی ابر‌ها که با حمایت بسیج علمی، پژوهشی سپاه انصارالرضای خراسان جنوبی و تلاش دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و شرکت دانش‌بنیان «دانش فضا فجر» در ارتفاعات جنوب شهر بیرجند ساخته شده بود، امروز با حضور مسئولان به بهره‌برداری رسید.

در مراسم افتتاحیه این ایستگاه جمعی از مسئولان استان و سپاه انصارالرضا (ع)، بسیج سازندگی کشور، سیدحسن هاشمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی و مسئولان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد  بیرجند حضور داشتند.

سردار محمدرضا مهدوی فرمانده سپاه انصارالرضای استان خراسان جنوبی در این مراسم، تکیه بر دانش جوانان و شرکت‌های دانش‌بینان‌ را ضرورتی برای خودکفایی دانست و گفت: این طرح یک کار بزرگ علمی است که باید برای توسعه از سوی همه مسئولان حمایت شود.

علی‌آبادی: ژنراتور‌های نصب شده در ایستگاه از بالاترین سطح فناوری روز دنیا بهره می‌برند و قادر به تولید هزاران میلیارد هسته باران‌زا در ابعاد نانو در هر ساعت هستند که می‌توانند میزان بارندگی را در شعاع ۱۰ کیلومتری ایستگاه به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش دهند.

سردار محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور هم گفت: یکی از موضوعاتی که می‌تواند زمینه پیشرفت کشور را در پی داشته باشد، توجه به دانش بنیان‌ها و جوانان کشور است، بسیج سازندگی آماده همکاری برای توسعه ایستگاه‌های زمینی هوشمند بارورسازی ابر‌ها در کشور است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند هم درباره ایستگاه زمینی تحقیقاتی هوشمند بارورسازی ابر‌ها اظهار کرد که این ایستگاه به صورت هوشمند، داده‌های هواشناسی را دریافت و تحلیل و خودکار بارورسازی ابر‌ها را اجرایی می‌کند.

مجید علی‌آبادی به آنا گفت: نخستین ایستگاه هوشمند زمینی بارورسازی ابر‌ها در کشور به همت بسیج علم و فناوری استان خراسان جنوبی و مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند به بهره‌برداری رسید. این ایستگاه که در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریا و در ارتفاعات رشته کوه‌های باقران در خراسان جنوبی واقع شده است، مجهز به دو نوع ژنراتور سوخت مایع و سوخت جامد با کارایی بالاست.

این مسئوا ادامه داد: در این ایستگاه داده‌های محیطی از قبیل دما، رطوبت، سرعت باد و میزان پوشش ابر اندازه‌گیری و به مرکز کنترل ارسال می‌شود. پس از تحلیل و پردازش اطلاعات، ژنراتور‌های زمینی به کمک هوش مصنوعی فعال شده و عملیات بارورسازی ابر‌ها آغاز می‌شود. ژنراتور‌های نصب شده در این ایستگاه با فناوری کاملاً بومی و با دانش فنی شرکت دانش‌بنیان نوین تجهیز دانش فضا فجر طراحی و تولید شده است.

وی افزود: شرکت «دانش فضا فجر» نخستین و تنها شرکت دانش‌بنیان تخصصی در زمینه تولید مواد ویژه بارورسازی ابر‌ها در کشور و مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند است که دارای تأییدیه بین‌المللی از رصدخانه مرکزی آب و هوای روسیه CAO است.

علی‌آبادی تأکید کرد: پیش از این نیز محصولات این شرکت دانش‌بنیان از سال ۱۳۹۶ تاکنون به صورت پیوسته در عملیات هوایی بارورسازی ابر‌ها در سراسر کشور با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.



این پژوهشگر فعال در زمینه بارورسازی ابر‌ها افزود: ژنراتور‌های نصب شده در این ایستگاه که از بالاترین سطح فناوری روز دنیا بهره می‌برند، قادر به تولید هزاران میلیارد هسته باران‌زا در ابعاد نانو در هر ساعت هستند که می‌توانند میزان بارندگی را در شعاع ۱۰ کیلومتری ایستگاه به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش دهند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند گفت: بارورسازی زمینی ابر‌ها یکی از روش‌های متداول در زمینه تعدیل آب و هواست که نسبت به عملیات هوایی دارای مزایایی مانند کارایی بالا، سهولت اجرا و صرفه اقتصادی بالاست.

انتهای پیام/

ارسال نظر