صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روز شمار انقلاب اسلامی/۲

روایت سپهبد قرنی از ضعف ارتش شاهنشاهی

دو روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تسلیم ارتش شاهنشاهی، هنوز بقایای آتش و دود در اطراف شهر به چشم می‌خورد. سپهبد قرنی در اولین روز کاری خود مشکل ارتش شاهنشاهی را فقدان ایمان دانست.
کد خبر : 831768

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، دو روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تسلیم ارتش شاهنشاهی، هنوز بقایای آتش و دود در اطراف شهر به چشم می‌خورد. صدای گلوله هرازگاهی از یک سمت به گوش می‌رسد.

مردم جنب و جوش عجیبی دارند و به ویژه در اطراف مدرسه رفاه که امام در آن ماوا گزیده است، رفت و آمد دارند. مدرسه رفاه به مقر فرماندهی درآمده است و مملو از جمعیت است. جوانان با اسلحه‌های سبک در حال گشت زنی هستند. شهر، لحظه به لحظه رنگ بوی تازه‌ای می‌گیرد.

ارتش از هم پاشیده و سلاح‌های پادگان‌ها به دست مردم افتاد است. مردم همه غنایم جنگی را تحویل مدرسه رفاه می‌دهند، کامیون کامیون اسلحه و مهمات از پادگان‌ها به مدرسه رفاه سرازیر می‌شود، مقدار این مهمات به قدری زیاد است که از خانه‌های اطراف به عنوان انبار استفاده می‌شود.

مردم در جمع آوری سنگر‌ها از خیابان‌ها نیز با یکدیگر همکاری می‌کنند و همان زنان و مردان و کودکان که در به وجود آوردن این سد محکم و با استقامت یکدیگر را یاری کرده بودند، اکنون در جمع آوری و پاک کردن خیابان‌ها و کوچه‌ها به همدیگر کمک می‌کنند.

سرلشکر محمد ولی قرنی رئیس ستاد ارتش می‌شود. سرلشکر محمدولی قرنی هنگامی که وارد اتاق رئیس شد همراهانش نخست عکس‌های شاه و فرح و رضا پهلوی را پایین کشیدند و آن گاه وی مجسمه‌های فلزی شاه را که روی میز‌ها قرار داشت جمع آوری کرد و خطاب به حضار گفت: ما اینک وارث ارتش از هم پاشید‌های هستیم که اسمش ارتش شاهنشاهی بود و مدعی بود که مجهزترین ارتش دنیاست. شاید هم از جهت تجهیزات و اسلحه و مهمات این طور بود، اما آنچه این ارتش احتیاج داشت ایمان و وجدان و آرمان بود که فاقد آن بود.

در شهریور ماه ۱۳۲۰ که فرماندهان ارتش مدعی شاه پرستی بودند و می‌گفتند که حاضرند خود و فرزندانشان را زیر ماشین شاه قربانی کنند در برابر ارتش جوان شوروی پا به فرار گذاشتند و امروز همان ارتش پر مدعا در برابر مشتی جوان بی سلاح یا گروهی با سلاح اندک پا به فرار گذاشتند و نابود شدند، زیرا این جوانان ایمان داشتند و ارتش فاقد آن بود.

انور سادات رئیس جمهور مصر اعلام کرد وقایع ایران، صلح اعراب با اسرائیل را ضروری‌تر ساخته است. امام خمینی در اطلاعیه مهمی فرمان خلع سلاح عمومی را صادر کردند. چریک‌های فدایی خلق، ساختمان شش طبقه دفتر ارتباطات بین المللی ایالات متحده را در تهران اشغال کردند. دو روز پس از پیروزی انقلاب پادگان مهاباد به محاصره نیرو‌های مسلح حزب دمکرات کردستان درآمد.

وزارت امور خارجه انگلیس به اتباع خود در ایران اعلام کرد امکانات سفارت انگلیس در تهران در جهت حمایت از آنان محدود است. بنابراین، به آنان توصیه کرد کشور را ترک کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر