صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۲ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۱
آنا از ۳۸سالگی دانشگاه آزاد مرند گزارش می‌دهد؛

حمایت از فناوری‌های نوین کشاورزی و صنعت چینی و سفال

دانشگاه آزاد اسلامی مرند در آغاز سی و نهمین سال فعالیت علمی خود گسترش تحصیلات تکمیلی و حمایت از فناوری‌های نوین کشاورزی به‌ویژه محصولات باغی و دامی را بخشی از رویکردهای اساسی و اصلی این دانشگاه می‌داند.
کد خبر : 831697

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ بی‌شک یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی، راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی بوده؛ چراکه که فعالیت‌های این دانشگاه در کشور در ابعاد مختلف چشمگیر و برجسته است و نقش مثبت این مرکز بزرگ علمی برکسی پوشیده نیست.

دانشگاه آزاد اسلامی شجره طیبه انقلاب اسلامی و ازجمله دستاورد‌های ماندگار آن است که با هدف ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه، تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور، اعتلای دانـش و پژوهش و گسترش آموزش عالی با فرمان امام راحل پا به عرصه وجود گذاشت به نحوی که بتواند پاسخگوی عطش جامعه برای کسب علم باشد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند هم به عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی در کشور به‌دنبال درخواست مردم و توسط شخصیت‌های علمی فرهنگی این شهر ۲۸ بهمن ۱۳۶۳ با پذیرش ۱۳۴ دانشجو در رشته‌های ریاضی در مقطع کارشناسی و آموزش ابتدایی و علوم تجربی در مقطع کاردانی در مراکز آموزشی اداره اموزش و پرورش مرند به صورت استیجاری فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند اکنون با بیش از ۱۵۰ رشته تحصیلی در مقطع دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی، کاردانی و دانشکده فنی سما و مجتمع مدارس سما با ۴ هزار دانشجو و ۱۰۱ عضو هیئت علمی تمام‌وقت و ۷۴ کارمند یکی از بزرگ‌ترین و پرافتخارترین مراکز آموزش عالی شهرستان مرند است.

بی‌تردید با ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند توفیق چشمگیری در توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزش عالی در سطح آذربایجان‌شرقی به‌خصوص در شهرستان مرند ایجاد شده که نمی‌توان به‌سادگی از آن گذشت.

** تحویل بیش از ۳۹ هزار دانش‌آموخته به جامعه

ارتقای دانش و فعالیت‌های علمی و آموزشی و بالابردن سطح علمی شهرستان ازجمله اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند بوده به‌طوری که این دانشگاه به بزرگ‌ترین مرکز علمی شهرستان تبدیل شده و بخشی از نیاز‌های علمی و آموزشی شهر را مرتفع کرده و ۳۹ هزار و ۴۵۰ هزار دانش‌آموخته به جامعه تحویل داده است.

در تحقیقات و پژوهش، دانشگاه‌ها باید به نیاز جامعه توجه کرده و به اقتصاد و شرکت‌های دانش‌بنیان نظر داشته باشند، در شهرستان مرند مجموعاً ۱۰ هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و خانواده‌ها نخستین اولویت را تربیت فرزندانشان می‌دانند.

در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی عملکرد و فعالیت‌های بسیار خوبی در  دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند انجام گرفته و برنامه‌های فرهنگی، برگزاری سمینار‌های علمی و مسابقات ورزشی با همکاری و هماهنگی ادارات شهر در طول سال و در در ایام‌الله‌ها ازجمله برپایی برنامه‌های جشن پیروزی انقلاب اسلامی، افتتاح پروژ‌های جهادی دانشجویان بسیجی اجرای مراسم جشن انقلاب اسلامی ایران در مجتمع دخترانه سما، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی برگزاری مراسم هفتگی زیارت عاشورا با حضور کارکنان، برگزاری، میزبانی مسابقات قرآن و عترت کشوری سما و صد‌ها برنامه فرهنگی و هنری، علمی پژوهشی در تمامی مناسبت‌ها از فعالیت‌های این دانشگاه است.

یکی از بهترین برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند افتخار استقبال از دو شهید گمنام ۸ سال دفاع مقدس و احداث یادمان برای این دو شهید والامقام است که دعای این شهیدان همیشه شامل حال ماست و ما آن را یک موهبت الهی می‌دانیم.

در چارچوب پیشبرد راهبرد‌های علمی و پژوهشی و در راستای گسترش فعالیت‌های علمی، پژوهشی نظر به اینکه چند برنامه ازجمله برگزاری کارگاه‌های علمی، برگزاری نمایشگاه گیاهان دارویی، سمینار گروه پرستاری، گروه مامایی و گروه حسابداری انجام شده است، در راستای توسعه زمینه‌های همکاری مشترک علمی، پژوهشی و فناوری، استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود و حمایت از ایده‌های نو و فناورانه، قرارداد راه‌اندازی مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند به امضای رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی رسید.

مرکز رشد اقماری شهرستان مرند در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند فعال شده و این دانشگاه امروز به نهالی بارور تبدیل شده که می‌تواند به‌عنوان مرکز ثقل آموزش عالی نقش مثبت در توسعه شهرستان تداوم بخشد؛ البته هر حرکتی در راستای ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه فضای آموزشی و پژوهشی تا تولید فناوری نوین نیاز به همکاری مسئولان و مردم غیور و ولایتمدار شهرستان مرند است.

** بهبود کیفی آموزش و پژوهش

اکنون گسترش تحصیلات تکمیلی و بهبود کیفی آموزش و پژوهش از اهداف اساسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند است. با توجه به ظرفیت منطقه و شهرستان مرند که کشاورزی، باغداری و دامداری است و تخصصی بودن مراکز رشد، رویکرد اصلی مرکز رشد اقماری واحد مرند، حمایت از فناوری‌های نوین کشاورزی به ویژه محصولات باغی و دامی است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در نظر دارد مرکز رشد در این زمینه‌ها را(کشاورزی به ویژه محصولات باغی و دامی) فعال کند و از طرفی توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت نمایشگاه دائمی صنایع دستی و محصولات شهرستان مرند از دیگر برنامه‌های این دانشگاه است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند دو ساختمان مجزای خوابگاه دانشجویی ویژه خواهران با نام‌های فاطمیه و زینبیه با ظرفیت یک‌هزار نفر را در سایت اصلی دانشگاه ایجاد کرده است.

مجتمع آزمایشگاهی شهید احمدی‌روشن دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند به‌عنوان مجهزترین و کامل‌ترین مجتمع آزمایشگاهی سطح استان آذربایجان‌شرقی در چهار طبقه با نزدیک به ۶۰ آزمایشگاه برای رشته‌های علوم پزشکی، ۱۵ کارگاه تخصصی عمران، بتن، هیدرولیک و مقاومت مصالح، خاک شناسی و فیزیک در اختیار دانش‌پژوهان است.

سایت اینترنت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند دارای پن‌های باند ۳۰ mbs در ثانیه با بستر فیبر نوری و بیش از ۱۰۰ دستگاه کامپیوتر و کارگاه‌ها و سایت‌های مختلف برای دانشجویان و سایت اختصاصی برای دانشجویان خوابگاه، پوشش وایرلس مناسب سطح دانشگاه، خوابگاه‌ها و متصل به کتابخانه دیجیتال در اختیار دانشجویان است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند دارای زمین ملکی ۱۱۵۰۶۰ متر مربع زمین‌های زراعی ۳۹۳۰۳ مترمربع / ساختمان‌های احداث شده ۳۱۱۱۰ متر مربع/ساختمان‌های خریداری شده ۴۴۰ متر مربع/ فضای با کاربری آموزشی ۶۴۰۹ مترمربع/ فضای با کاربری پژوهشی ۷۱۷۵ مترمربع /فضای با کاربری رفاهی و خدماتی ۴۴۵۷ مترمربع / فضای با کاربری فرهنگی و هنری ۱۳۱۲ مترمربع فضای با کاربری فرهنگی و هنری ۱۳۱۲ متر مربع /فضای با کاربری فرهنگی و هنری ۱۳۱۲ متر مربع فضا با کاربری ورزشی ۴۰۵۷ مترمربع / فضابا کاربری مدارس سما ۶۶۰ متر مربع مساحت کل ساختمان‌های تملیک ۳۱۱۱۰ متر مربع می‌باشد /فضابا کاربری مدارس سما ۶۶۰ متر مربع مساحت کل ساختمان‌های تملیک ۳۱۱۱۰ مترمربع است.

چاپ مقالات خارجی با ۴۵۰ عنوان، چاپ مقالات داخلی ۴۵۰۰ عنوان، کسب مقام دوم در بتن در کشور آلمان، کسب رتبه سوم و اول منطقه در مسابقه جذب آب بتن در مسابقات ICI، کسب رتبه دوم منطقه در مسابقات رشته جذب آب بتن، چاپ مقلات ISI۸۰ عنوان، رتبه دوم منطقه‌ای در مسابقات بتن هدفمند، کسب مقام دوم در مسابقات مؤسسه بین‌المللی شاخه ایران در رشته معماری استوانه، کسب رتبه سوم در مسابقات بتن انجمن ملی بتن ایران، حضور در مسابقات اختراعات و اکتشافات بلژیک سال ۲۰۰۹ مدال نقره و دیپلم افتخار، حضور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در سه نمایشگاه بین‌‌المللی معرفی مراکز تحقیقاتی جهان، برگزاری ۳ سمینار ملی ۱۰ سمینار منطقه‌ای و ۵۸۰ سمینار داخلی، کسب مدال نقر و دیپلم افتخار در مسابقات اختراعات واکتشافات هوافضا در کشور بلژیک و کسب مدال برنز در کشور کره‌جنوبی درمسابقات بین‌المللی هوافضا ازجمله افتخارات علمی، پژوهشی و فرهنگی ورزشی ۳۸ ساله دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند است.

حضور فعال درمسابقات قایق بتنی کشوری، مقام اول در مسابقات بتن ۸۹ در رشته توپ بولینک، مقام دوم و سوم در مسابقات سازه‌های ماکارونی و افتخارات دانشگاه در حوزه فرهنگی و قرآنی از جمله کسب رتبه اول گروه نمایش دانشگاه در جشنواره هنر و ادبیات دینی، کسب رتبه دوم بازیگری و کارگردانی در هنر ادبیات دینی کشور، کسب مقام اول و دوم توسط استادان و دانشجویان در مسابقات قرآن و عترت کشوری، رتبه دوم در نمایشنامه‌نویسی در مسابقات قرآن و عترت، مرتبه اول در خطاطی در مسابقات قرآن و عترت، رتبه دوم و سوم در مسابقات قرآن عترت در بخش شفاهی و افتخارات دانشگاه در حوزه ورزشی، کسب رتبه اول ورزشی (رشته دومیدانی، تکواندو، شطرنج، کشتی، کسب رتبه دوم: تکواند، جودو، بدمینتون، والیبال کشوری، کسب رتبه دوم کشور‌ی در مسابقات والیبال دانشجویان کشور (خواهران)، کسب مقام اول استانی در مسابقات شطرنج، دومیدانی، فوتسال از دیگر افتخارات ۳۸ ساله واحد مرند بوده است.

**اختراع صندلی طبی برای درمان دیسک کمر

اختلاف فشار در هواپیما و عدم سقوط آن، سازه سبک و قابل حمل برای اقامت زلزله‌زدگان و صندلی طبی برای درمان دیسک کمر ازجمله اختراعات به ثبت رسیده توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند است.

اقتصاد دانش‌بنیان سرآغازی در فعالیت‌ها و رویکرد‌های جدید دانشگاه آزاد اسلامی است و ورود به عرصه سرمایه‌گذاری و اقتصاد دانش‌بنیان گامی بلند در راستای پرداختن دانشگاه‌ها به حل مشکلات جامعه است، تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و تحول اقتصادی کشور نیازمند دانشگاه‌ها و مراکزی است که به طور جدی خلّاقیت و نوآوری را مورد توجه قرار دهند و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند در راستای این سیاست با بررسی‌های کارشناسی و مطالعات زیربنایی، سرمایه‌گذاری اقتصادی در املاک مربوط به این واحد دانشگاهی را آغاز خواهد کرد؛ ازجمله کشت گیاهان دارویی، کشت‌بافت نهال و چند طرح دیگر در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود.

مجوز‌های اولیه گشایش سرای نوآوری خاک و چینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند صادر شده و در انتظار تصویب نهایی است. با آغاز به کار این سرانه نه‌تنها در شهرستان مرند، بلکه در استان و حتی کشور شاهد رشد و شکوفایی این صنعت عظیم خواهیم بود.

گزارش از محمدرضا بخشی

انتهای پیام/

ارسال نظر